حسین یزدانمهر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: آئین کهن و سنتی مجمعگردانی به مانند هر سال در روز نیمه شعبان در روستای متین آباد برگزار شد.
وی افزود: همه ساله همزمان با تولد امام زمان(عج) در روز نیمه شعبان این مراسم سنتی به نام آئین مجمع گردانی در روستای متین آباد با شور و حال خاصی و با حضور اهالی روستا و میهمانان انجام میشود.
به گزارش ایسنا، رئیس اداره میراث فرهنگی نطنز گفت: زنان روستای متین آباد از صبح روز نیمه شعبان، چادر بر سر گذاشته و سینیهای دایره شکل بزرگ پر از تنقلاتی مانند آجیل، شیرینی و کله قند آماده میکنند.
وی تصریح کرد: این سینیهای بزرگ که در گویش محلی "مجمع" نام دارد، در کنار خوراکیهای گوناگون با خنچه و سایر تزیینات آماده شده و سپس آن را بر سر گذاشته و در میان فریاد شادی و هلهله و نوای سازهای سنتی مانند دف در کوچهها به حرکت در میآیند.
یزدانمهر خاطرنشان کرد: مسیر راهپیمایی با مجمعها از درِ خانهها تا حسینیه روستای متین آباد است و زنان با رسیدن به محل، تمام مجمعها را در حسینیه بر زمین میگذارند.
وی پیرامون نقش مردان و پذیرایی از میهمانان در این مراسم سنتی گفت: مردان نیز در این آیین حضور مییابند و پذیرایی از میهمانان و مردم در خانهها و مسیر راهپیمایی با انواع نذری و آش هم امری مرسوم است.
به گزارش ایسنا، این آیین سنتی که مشابهتهایی به سینی گردانی حضرت قاسم(ع) در ماه محرم دارد، بهعنوان یکی از میراث معنوی شهرستان نطنز سال ۹۵ با شماره ۱۲۰۲ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسید.
انتهای پیام
نظرات