• جمعه / ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۷:۰۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401121712534
  • خبرنگار : 71666

افزایش درآمد شهرداری‌ها علت حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی؟

افزایش درآمد شهرداری‌ها علت حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی؟

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌ زیست ضمن توضیح درباره حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی که درحال رایزنی برای تخصیص مجدد آن با مجلس هستند، گفت: ما به دنبال رفع آلودگی هستیم و خارج کردن محیط زیست از لیست تنها به علت درآمد بیشتر شهرداری‌ها است.

به گزارش ایسنا، درپی حذف ️سهم سازمان حفاطت محیط زیست از عوارض آلایندگی توسط کمیسیون تلفیق مجلس، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس درباره این موضوع اظهار کرد: کمیسیون تلفیق دو بند از لایحه بودجه را حذف کرد؛ یکی بند ج تبصره ۸ که در آن آمده بود؛ نهاده‌های کشاورزی (کود و بذر) اعم از تولید داخلی و وارداتی در سال آینده صرفاً به نرخ های مبتنی بر قیمت تمام شده و تک نرخی و در مورد اقلامی که در بازار بورس کالا عرضه می‌شود، به نرخ های کشف شده در بازار بورس عرضه می شود  همچنین کمیسیون تلفیق بند «ه» تبصره ۸ را نیز حذف کرد که در آن آمده بود؛ ۲۰ درصد از منابع حاصل از عوارض آلایندگی (عوارض سبز) موضوع ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده به سازمان حفاظت محیط زیست (صندوق ملی محیط زیست) اختصاص پیدا کند.

اکنون داریوش گل‌علیزاده - سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست - در گفت و گو با ایسنا در واکنش به حذف سهم محیط زیست از عوارض آلایندگی اظهار کرد: اکنون در صحن مجلس شورای اسلامی درحال رایزنی برای بازگشت این سهم هستیم.

وی با اشاره به اینکه در صورت عدم بازگشت این سهم چه تبعاتی در زمینه افزایش آلودگی خواهد داشت، افزود: ما تنها در سال اول پاندمی کرونا ۳۵ درصد از عوارض آلایندگی سهم داشتیم و بعد از آن هیچ سهی نداشتیم. این اعتبار می‌تواند به ما در جهت رسیدن به سیاست‌های کاهش آلودگی هوا و آلودگی‌های محیط زیست کمک کند.

گل‌علیزاده تاکید کرد: عوارض آلایندگی یک ظرفیت مالی برای محیط زیست است. درست است که این عوارض کمک‌کننده به شهرداری‌ها برای نگهداری از شهر است اما می‌توان بخشی از این عوارض را به صورت هدفمند برای اهداف محیط زیستی استفاده کرد.

وی در پاسخ به سوال ایسنا که در صورت حذف این سهم دست محیط زیست به عنوان یک نهاد بالادستی چقدر بسته می‌شود؟ توضیح داد: قبلا این سهم وجود نداشته است. بدین جهت این ظرفیت تنها کمک‌کننده به سازمان برای جبران کمبودهای اعتبار مالی بوده است. این عوارض صرف انجام اقدامات لازم برای کاهش آلودگی هوا می‌شد. به عبارتی با دریافت یک اعتبار از صنعت دوباره آن را به صنعت برمی‌گردانیم و آن را در حوزه خود هزینه می‌کردیم.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به ارائه پیشنهاداتی به مجلس در این زمینه گفت: این پیشنهادات هم درآمد پایدار شهرداری‌ها را در ماده ۲۷ تامین می‌کند و هم تعارض بین محیط زیست و شهرداری ایجاد نمی‌شود. ما به دنبال رفع آلودگی هستیم و خارج کردن محیط زیست از لیست تنها به علت درآمد بیشتر شهرداری‌ها است چراکه روی این درآمد حساب کرده و سال‌ها آن را دریافت کرده‌اند.

گل‌علیزاده در پایان درباره جزئیات این پیشنهادات توضیح داد: ما درباره عوارض آلایندگی به دنبال ارایه پیشنهادی هستیم که در کل واحدهایی که بالقوه باعث آلودگی هوا هستند، سهم کمتری عوارض را پرداخت کنند و اگر بیش از حدود مجاز آلودگی داشتند و استاندارد را رعایت نمی‌کردند، مشمول جریمه شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha