به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات آمریکایی نوشت: هیچ شواهدی از اینکه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین یا فرماندهان ارشد او، در این عملیات دست داشتند یا عاملان آن به دستور مقامات اوکراینی عمل کردهاند، وجود ندارد.
رویترز قادر به بررسی مستقل این گزارش نبود. مقامات آمریکایی نیز در این باره اظهار نظر نکردند.
آمریکا و ناتو، حمله سپتامبر ۲۰۲۲ به خطوط لوله گازی نورد استریم را اقدام خرابکاری دانستند در حالی که مسکو، غرب را عامل این انفجارها خوانده و از شورای امنیت سازمان ملل خواستار انجام تحقیقات مستقل شده است. هیچ کدام از دو طرف مدارکی ارائه نکرده است.
این بازبینی اطلاعاتی نشان می دهد برخلاف اظهارات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، چه کسی این حملات را انجام داده اما اعضای این گروه یا کسانی که به آنها دستور داده یا پول این عملیات را پرداخت کرده است را مشخص نکرده است. مقامات آمریکایی حاضر نشدند ماهیت این اطلاعات یا نحوه بدست آوردن آنها و جزئیات در خصوص محکم بودن ادله خود را اعلام کنند. آنها گفتند که هیچ نتیجه گیری قطعی نسبت به این موضوع وجود ندارد.
آلمان در پی انتشار گزارش نیویورک تایمز، اعلام کرد: تحقیقات این کشور هنوز به نتیجه نرسیده است. سخنگوی صدراعظم آلمان اعلام کرد: کشورهای سوئد، دانمارک و آلمان چند روز پیش به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کردند که تحقیقات آنها درباره انفجارهای خطوط لوله نورد استریم ادامه دارد و هنوز به نتیجه نرسیده است.
میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور اوکراین، در بیانیه ای به رویترز اعلام کرد بدون هیچ تردیدی، اوکراین در این ماجرا هیچ دخالتی نداشته است.
روسیه در واکنش به این گزارش، اعلام کرد گزارش های رسانه ای درباره عامل حملات سال گذشته به خطوط لوله نورد استریم، ضرورت پاسخ به سوالات مسکو درباره آنچه اتفاق افتاده است را بارز کرد. سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد عوامل درز این اطلاعات به رسانه ها، می خواهند اذعان عمومی را منحرف کرده و مانع تحقیقات مناسب شوند.
بر اساس گزارش رویترز، انفجارهای مشکوک، هفت ماه پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، در خطوط لوله گازی نورد استریم در مناطق اقتصادی ویژه سوئد و دانمارک روی داد. هر دو کشور اعلام کرده اند این انفجارها عمدی بوده اما نگفته اند چه کسی ممکن است عامل این انفجارها باشد.
شاه لولههای نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ که هر کدام شامل دو خط لوله هستند، توسط شرکت دولتی گازپروم روسیه برای ارسال سالانه ۱۱۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به آلمان، در بستر دریای بالتیک ساخته شدند. رویترز اواخر هفته گذشته به نقل از منابع آگاه گزارش کرد از آنجا که برنامه فوری برای تعمیر یا فعال شدن مجدد خطوط لوله گازی نورد استریم روسیه که در پی سلسله انفجارهای مشکوک، دچار آسیب دیدگی شدید شدند، وجود ندارد، این خطوط لوله مهر و موم و بسته میشوند.
انتهای پیام
نظرات