• چهارشنبه / ۱۷ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۱:۰۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401121712426
  • خبرنگار : 50177

مدرس حوزه و دانشگاه:

جهاد امام رضا، جهاد تبیین معنویت اصیل در مقابل معنویت جعلی است

جهاد امام رضا، جهاد تبیین معنویت اصیل در مقابل معنویت جعلی است

ایسنا/لرستان مدرس حوزه و دانشگاه گفت: جهاد امام رضا، جهاد تبیین معنویت اصیل در مقابل معنویت جعلی و تاریخ مصرف گذشته است.

سید اسماعیل حسینی لیلابی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص حدیث "سلسله‌الذهب" با بیان اینکه زمانی که امام رضا(ع) به نیشابور رسیدند افراد زیادی از امام (ع) درخواست کردند حدیث و سخنی بگویند که تعداد این افراد در تاریخ متعدد و بسیار زیاد نقل شده است، اظهار کرد: کارشناسان مذهبی این حدیث را زنجیره طلایی می‌دانند و امام رضا (ع) حدیثی که می‌خواستند بیان کنند و آن جمله " لا اله الا الله حصنی و من دخل حصنی امن من عذابی" که بسیار کوتاه اما پرمغز و معناست؛ در این حدیث کلمه «لااله‌الا الله» دژ مستحکم پروردگار است و هر کسی به این دژ و قلعه وارد شود از عذاب من در امان است.

وی اضافه کرد: در ادامه مسیر کاروان را به بهانه اینکه جمعیت زیاد است و جان امام در خطر است نذاشتند امام رضا (ع) ادامه سخنش را بیان کنند؛ آنان ترس از شورش جمعیت علیه حکومت را داشتند و به کاروان گفتند حرکت کنند.

این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: در ادامه مسیر امام رضا (ع) فرمودند البته توحید که دژخداست شرط وشروطی دارد و این شرط و شروط ما هستیم و حضرت در حال حرکت سخن گوهربارشان را تکمیل کردند.

حدیث سلسله‌الذهب کلام محوری امام رضا (ع) در مقابل تفکر اومانیستی است

حسینی لیلابی در ادامه در خصوص اینکه آموزه‌ها و سیره امام رضا (ع) برای زیست بشر امروز چگونه می‌تواند راهگشا باشد، با بیان اینکه همین حدیث "سلسله‌الذهب" که اشاره به این دارد که توحید دژ خداست، تصریح کرد: این حدیث کلام محوری است و در مقابل تفکر اومانیستی قرار دارد که در تفکر اومانیستی که متاسفانه بر زیست بشری امروز سایه افکنده و بشرمحوری است و نقشی برای خالق و اطاعت از دستورات سازنده برآن در فرهنگ غربی قرار نگرفته است و نقطه مقابل این تفکر، تفکری توحیدی است که انسان بداند قدرت دست خداست و خدا تصمیم‌گیرنده است.

وی افزود: چنانچه انسان از تفکر توحیدی فاصله بگیرد و دچار نگاه اومانیستی شود نتیجه آن پوچی و خودکشی است.

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه افرادی که دچار متریالیسم اخلاقی و مادی‌گرا می‌شوند نمی‌تواند با مادیات اغنا شوند و روح خود را با مادیات راضی کنند و چنانچه افق دیدشان همین دنیا باشد خیلی زود از پا درمی‌آید، تصریح کرد: انسان با یک مصیبت و مشکلی از پا درمی‌آید و چنانچه نگاه انسان توحیدی باشد و بداند که از خداییم و به سوی خدا برمی‌گردیم و حساب و کتابی وجود دارد هیچ وقت به پوچی نمی‌رسند و همیشه با امید و نشاط زندگی می‌کنند.

گمشده اصلی زندگی‌های امروزی در همین کلام نورانی سلسله‌الذهب نهفته است

وی ادامه داد: در یک کلام گمشده اصلی زندگی‌های امروزی در همین کلام نورانی سلسله‌الذهب نهفته است که ما از این پوچی و مادی‌گرایی و زندگی‌های تنگ پر استرس پناه ببریم به معنویتی که در توحید است و از این استرس و زندگی بی‌معنا و پوچ و تنگ رهایی پیدا خواهیم کرد.

حسینی لیلابی در ادامه با اشاره به سیره رضوی امام رضا (ع) گفت: عبادت و معنویت در زندگی این امام همام همچون روزه‌هایی که مرتب در طول سال می‌گرفتند و نمازهایی که بعد از نماز صبح تا طلوع آفتاب می‌خواندند جلوه خاصی دارد.

این مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: علم امام رضا(ع) زبانزد بود و چنانچه اهل حدیث باشید بسیاری از سوالاتی که امروزه مخصوصا در فلسفه دستورات الهی مطرح می‌شود، امام رضا (ع) آنها را پاسخ داده‌اند.

پاسخ بسیاری از سوالات و ابهامات بشر در سخنان امام علی‌بن موسی‌الرضا (ع) آمده است

وی با بیان اینکه چنانچه فرمایشات این امام همام نبود در خیلی از جاها ما متدیین کم می‌آوردیم، گفت: امروزه بشر پرسشگر است و پاسخ بسیاری از این ابهامات و سوالات در کلام نورانی امام رضا (ع) آمده است.

حسینی لیلابی با بیان اینکه داستان‌های جالبی از تواضح و خدمت کردن امام رضا (ع) به خلق‌الله نقل شده است، افزود: در داستانی آمده که یک نفر در حمام بوده و از امام رضا (ع) درخواست می‌کند که اور را کیسه بکشد و و امام این کار را انجام دادند و فردی که امام را شناخت به فرد درخواست کننده معترض می‌شود و آن فرد خجالت می‌کشد و عذرخواهی می‌کند که شما را نمی‌شناختم و حضرت فرمودند اجازه بدید به عنوان برادر این خدمت را انجام دهم و این نشان از تواضع و توجه امام به خدمت به خلق است.

این مدرس حوزه و دانشگاه اضافه کرد: کمک به فقرا در زندگی امام رضا(ع) مشهود است و در مسیری که می‌رفتند و نیازمندان اظهار نیاز داشتند به آنها کمک می‌کردند.

جهاد امام رضا، جهاد تبیین معنویت اصیل در مقابل معنویت جعلی و تاریخ مصرف گذشته است

وی با اشاره به بعد دیگر شخصیت امام رضا (ره) برگزاری مناظرات بود که سعی در گسترش علم و دانش و ارائه عرفان اصیل در مقابل عرفان‌های کاذب و جعلی بود، بیان کرد: در زیارت‌نامه امام رضا (ع) آمده " أَشْهَدُ أَنَّکَ جَاهَدْتَ فِی اللهِ حَقَّ جِهادِهِ" " شهادت می‌دهیم جهاد کردید" و جهاد امام رضا بیشتر علمی و جهاد تبیین حق و معنویت اصیل در مقابل معنویت کاذب، جعلی و تاریخ مصرف گذشته است

حسینی لیلابی اضافه کرد: امام رضا(ع) با منطق و نه با زور و تحکم مناظراتی را برگزار می‌کرد و مدعیان مذاهب مختلف را مجاب می‌کردند و آنها خود اظهار داشتند که در مقابل  کلام راستین و استوار این امام همام کم آوردند و حرفی برای گفتن نداشتند.

این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: امام رضا (ع)   می‌فرمودند اگر شما بتوانید کلام ما را به مردم برسانید آنها با فطرت پاکی که دارند و دنبال نور هستند تبعیت می‌کنند.

وی افزود: چنانچه معنویت اصیل را که مبتنی بر منطق است و اصالت و نورانیت دارد جوانان و افراد جذب آن می‌شوند و قلب آنها به حقانیت گواهی می‌دهد و باید با اعتماد به حقانیت، راه و مسیری که امام رضا (ع) به ما یاد دادند و با شیوه‌ای که جوان بتواند ارتباط برقرار کند ادامه دهیم؛ حرف را به دل مخاطب القا کنیم و از هجوم فرهنگ‌های نادرستی که به جوانان هجمه وارد کردند نترسیم.

حسینی لیلابی بیان کرد: سعی کنیم منطق درست امامان، مخصوصا امام رضا (ع) را به قلب جوانان برسانیم.

امام رضا (ع) جلوه مهربانی خداست و امام رئوف است

این مدرس حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امام رضا (ع) جلوه مهربانی خداست و امام رئوف است و مهربانی خدا در وجود امام رضا(ع) به وضوع تجلی کرده است، بیان کرد: این امام همام با دشمنان خود هم رئوف و مهربان بود.

وی با بیان اینکه نیاز است کتاب‌هایی در خصوص سیره و زندگانی امامان (ع) به جوانان معرفی شود، افزود: کتاب "مُنْتَهَی ألآمال فی تَواریخِ ألنَّبی وَ ألْآل" اثر شیخ عباس قمی را پیشنهاد می‌کنم که کتابی درباره زندگی چهارده معصوم (ع) است و در این کتاب با استفاده از منابع پرشمار، به تفصیل از زندگی چهارده معصوم سخن گفته و بخشی از این کتاب به زندگی و سیره امام رضا (ع) اشاره دارد.

حسینی لیلابی اظهار کرد: قصه پایه اعتقادات است، گفت: قصه زندگی قدسیان کمک می‌کند در ذهنمان نحوه زندگی این شخصیت‌های مقدس را تصویرسازی کنیم.

این مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه  با بیان اینکه یکی از شیعیان به امام رضا(ع) اعتراض کردند که شما در دربار مامون نباید باشید، و این امام همام در پاسخ گفتند: یوسف پیامبر از خداوند درخواست پست و مقام کردند اما من پست نخواستم و به زور و علیرغم میلی باطنیم به من پست دادند.

وی خاطر نشان کرد: امام رضا(ع) از این فرصت در دربار بودن برای گسترش معنویت و رساندن صدای حقیقت استفاده کردند.

راز شیعه شدن ایران اسلامی

حسینی لیلابی با بیان اینکه حضور سادات و امامزادگان پس از امام رضا(ع) که به ایران آمدند و ساکن شدند با علم و دانش و معنویت خود نقش بسزایی در تبیین دین داشتند، یادآور شد: به نظر بنده راز شیعه شدن ایران اسلامی با حضور امام رضا(ع) و سادات و امامزادگانی است که پس از شهادت این امام آمدند و در لرستان، آذربایجان و خراسان ساکن شدند و با منش و نگرش و معنویت خود مردم را جذب خود می‌کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha