دکتر محمدهادی ایمانیه، سهشنبه ۱۶ اسفند در مراسم روز درختکاری که در محل پارک ۵۷ هکتاری مادر شیراز برگزار شد، ضمن بیان اینکه فارس جزو استانهای برتر در زمینه تولید محصولات زراعی و باغی در کشور است، ظرفیت گردشگری کمنظیر این استان را متذکر شد.
استاندار فارس همچنین به ظرفیت این استان در مباحثی نظیر تولید کاغذ و محصولات سلولزی و ضرورت توجه جدی به این تواناییها، به ابعاد مختلف تاثیرات مثبت درختکاری و توسعه فضای سبز پرداخت.
ایمانیه ضمن ابراز امیدواری نسبت به اجرایی شدن طرح احداث کمربندسبز کلانشهر شیراز با همکاری دوایر ذیربط به عرض ۵۵ متر، گفت: چنین اقدامی علاوه بر کمک به تلطیف هوای شیراز، راهکاری برای ممانعت از گسترش بیرویه و غیرمنطقی این کلانشهر خواهد شد.
استاندار فارس با بیان اینکه یکی از برکات درختکاری، هوای پاک است، لزوم تحقق این مهم در شیراز با مدیریتی مناسب را متذکر شد و از رئیس جهادکشاورزی و مدیرکل منابع طبعی فارس خواست که با تدوین برنامه جامع ۵ ساله درختکاری، زمینه را برای توسعه فضای سبز در کلانشهر شیراز و استان فارس فراهم کنند.
او با اشاره به اینکه برنامه جامع یادشده باید متناسب با نیازسنجی در مناطق مختلف فارس، تهیه و تدوین شود، لزوم نیازسنجی دقیق فضای مدارس، معابرعمومی، پادگانها، مراکز دانشگاهی و .... به شکل جداگانه را یادآوری و اضافه کرد: در این راستا باید تکالیف و وظایف هر نهاد و سازمان تعریف و به شکل دورهای ارزیابی شود.
استاندار فارس گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص کاشت یک میلیارد درخت در سراسر کشور و با توجه به جمعیت ۵ میلیونی و وسعت فارس، به نظر میرسد طی ۴ سال آینده باید بین ۶۰ تا ۸۰ میلیون درخت در این استان کاشته شود.
ایمانیه همچنین خطاب به اهالی رسانه، گفت: خط قرمز استان در شوراهای تصمیمگیری، حفظ فضای سبز و درختان است و در مقابل هرگونه تعدی نسبت به فضای سبز حساس هستیم و از رسانه و شهروندان میخواهیم که مکانیزم سوتزنی را فعال نگهدارند.
حفظ و گسترش فضای سبز وظیفه همگانی است
عضو شورای اسلامی شیراز و ناظر سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز نیز با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد که با فرمایشات ایشان، حفظ، احیاء و گسترش فضای سبز، تکلیف شرعی همه مسئولان محسوب میشود.
افسانه خواست خدایی، با اشاره به پویش کاشت صد هزار نهال نارنج که از اردیبهشت امسال آغاز شد و در طول یک سال گذشته ادامه دارد، اظهار کرد: طرح پویش کاشت یکصد هزار نهال نارنج در راستای حفظ هویت اقلیمی شهر شیراز بهعنوان شهر بهارنارنجها در چهار فاز اجرایی در دستور کار اجرایی شهرداری قرار گرفت.
او با اشاره به فازهای چهارگانه اجرایی کاشت نهال نارنج تصریح کرد: فاز اول کاشت درختان در معابر، بلوارها، خیابانها و کوچههای سطح شهر بود که بخش عظیمی اجرا و هماکنون نیز در حال اجراست و فاز دوم اجرای طرح در راستای احیا برخی باغات شهرداری بود که بخشی انجام و در حال ادامه است.
خواست خدایی افزود: فاز سوم طرح مکانهای عمومی سطح شهر مثل پادگانها، مدارس، مساجد دانشگاه بیمارستانها، آرامستانها، ارتفاعات و. بود که بخش عظیمی از آن اجرا و تا پایان سال نیز ادامه خواهد داشت.
او فاز چهارم این طرح را هدفگذاری و انجام توزیع نهال نارنج در محلات و مناطق و تحویل نهال به مردم دانست که در کنار کاشت نهال در طول سال انجامگرفته و بهطور خاص روز درختکاری میزان پنجاههزار اصله نهال نارنج و ده هزار اصله از سایر گونههای مناسب با اقلیم شهر شیراز توسط سازمان سیما و منظر شهرداری شیراز با همکاری یاوران شورا در بین شهروندان و محلات انجام پذیرفت.
عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر شیراز افزود: هدف اصلی طرح پویش بهارنارنج فرهنگسازی و الگوسازی این موضوع در بین شهروندان جهت گسترش و حفظ فضای سبز بود.
خواست خدایی گفت: کاشت درخت بهتنهایی کفایت نمیکند بلکه حفظ و نگهداری از باغات سطح شهر و فضای سبز شهری باید رأس توجه همه مسئولان متولی قرارگرفته و اغماضی در این حوزه صورت نگیرد و سپس این موضوع بهعنوان فرهنگسازی در بین شهروندان انجام گیرد تا انشالله همه به شکل یک ید واحده در حفظ فضای سبز و محیطزیست مؤثر باشیم
عضو شورای شیراز با اشاره به تحویل گرفتن برخی اراضی منابع طبیعی در سالهای گذشته توسط شهرداری در راستای حفظ و احیا بیان کرد: همه دستگاههای استانی ازجمله منابع طبیعی و جهاد کشاورزی، وزارت نیرو جهت تأمین آبیاری درختان و شهرداری بهعنوان مسئول حفظ و نگهداری باید همکاری و تلاش در این راستا داشته باشند و در این موضوع کمک کنند.
احداث کمربند سبز با واگذاری ارتفاعات سبز پوشان به شهرداری شیراز
معاون محیطزیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در آیین روز درختکاری در بوستان ۵۰ هکتاری مادر واقع در منطقه ۵ شهرداری این کلانشهر، به امضای تفاهمنامهای برای اختصاص ۷ هزار هکتار از اراضی ملی به شهرداری شیراز جهت ایجاد کمربند و تحقق این موضوع با سبز شدن ارتفاعات شهر شیراز مانند دراک، بام سبز و پارک معراج و سایر ارتفاعات که تبدیل به بهترین تفرجگاههای کشور شدند، اشاره کرد.
غلامرضا غلامی از آمادگی قبول واگذاری ارتفاعات سبز پوشان به شهرداری شیراز با دستور استاندار فارس خبر داد و گفت: در صورت تحقق این مهم و در راستای ماده ۸ قانونی بهرهوری از جنگلها، این ارتفاعات با واگذاری به دستگاه خدماترسانی همانند شهرداری، نسبت به حفظ و نگهداری و تشکیل کمربند سبز اقدام میشود.
او همچنین با اشاره به فاز چهارم طرح کاشت یکصد هزار نهال نارنج در سطح شهر شیراز و در مراکز مختلف ازجمله مدارس، پادگانها، ادارات و منازل عنوان کرد: طی ماههای اخیر تاکنون نسبت به کاشت نهال نارنج اقدام شده که تا پایان اسفندماه به یکصد هزار اصله نهال میرسد.
آماده واگذاری اراضی ملی برای درختکاری به شهرداری هستیم
مدیرکل منابع طبیعی فارس نیز با اشاره به نامگذاری ۱۵ تا ۲۱ اسفند به نام هفته منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: حیات زمین به آب، خاک و پوشش گیاه بستگی دارد و ما جنگلبانها محافظ این سرمایههای الهی هستیم.
منصور رضایی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز درختکاری و اهمیت این موضوع افزود: اگر تا دیروز این بحث و اهمیت آن ازنظر علمی مطرح بود، امروز حفظ و نگهداری فضای سبز یک دستور شرعی است.
او ادامه داد: در همین راستا برطرف برنامهریزی قرار است طی مدت ۴ سال یک میلیارد درخت در کشور کاشته شود که از سال آینده آغاز میشود و برای استان فارس سهم کاشت ۲۰ میلیون اصله درخت پیشبینیشده است، برای کاشت این تعداد درخت نیاز به مشارکت مردمی و همکاری همت دستگاهها داریم و همه باید در این راه همت و تلاش کنیم.
رضایی گفت: در خصوص واگذاری ارتفاعات سبزپوشان به شهرداری نیز مکاتبه کنند آماده همکاری هستیم.حفظ محیطزیست نباید مانع فعالیتهای اقتصادی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز با اشاره به اهمیت درختکاری در محیطزیست بیان کرد: طبق بررسیها هر صد درختی که کاشته میشود یک تن دیاکسید کربن را جذب و اکسیژن ۱۸ نفر را تأمین میکند، این در حالی است که امروز تولید دیاکسید کربن یکی از چالشهای زیستمحیطی مهم است.
مجتبی دهقانپور ادامه داد: از سوی دیگر بر طبق بررسیهای علمی مشخصشده یکی از دلایل اصلی پدیده تغییر اقلیم که به چالشی بزرگ برای جهان تبدیلشده گرم شدن زمین است که بر این اساس تا سال ۲۰۸۰ دمای زمین در حالت بهینه ۲ تا ۳ درجه و خوشبینانه یک درجه افزایش مییابد.
او گفت: بر طبق این بررسیها عامل اصلی این تغییر اقلیم، فعالیتهای انسانی بوده که یکی از فعالیتهای اصلی در این مسیر که میتواند مؤثر باشد همین کاشت درخت است که مقام معظم رهبری نیز در مراسم روز درختکاری بر کاشت ۳ نهال توسط هر ایرانی طی ۴ سال و سرجمع یک میلیارد درخت در طول این مدت تأکید کردند؛ چرا که این کار موجب جذب دیاکسید کربن میشود که عامل اصلی این افزایش دماست.
دهقان پور گفت: البته معتقدیم حفظ محیطزیست نباید مانع فعالیتهای اقتصادی شود و این دو باید در کنار هم باشند و اینیک تفکر مناسب برای توسعه متوازن است.
به گزارش ایسنا، کاشت ۱۲۰ اصله نهال به نام و یاد بود شهدای حمله تروریستی به حرم شاهچراغ(ع) و نصب پلاک یادبود این شهدا توسط خدام آن حرم مطهر و رونمایی از سرود سبز قامتان نیروهای تلاشگر پارکبان و نیروهای حفاظتی منابع طبیعی از برنامههای امروز درختکاری در بوستان ۵۷ هکتاری مادر بود.
انتهای پیام
نظرات