• سه‌شنبه / ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1401121611732
  • خبرنگار : 71452

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی:

سالانه ۲ هزار جنین گاو از نژادهای ممتاز در کشور تولید می‌شود

سالانه ۲ هزار جنین گاو از نژادهای ممتاز در کشور تولید می‌شود

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار گفت: این شرکت تنها مرکز در کشور و خاورمیانه است که پروانه تولید جنین را اخذ کرده و حدود ۲ هزار جنین گاو و ۵۰۰ گوساله در این مجموعه تولید شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی نادری، عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی و مدیرعامل شرکت سینا فناوران ماندگار در حاشیه بازدید خبرنگاران از این مجموعه به عنوان بزرگترین تولیدکننده جنین از گاوهای ممتاز کشور مستقر در پارک علم و فناوری استان البرز، درباره تولید آزمایشگاهی جنین از گاوهای پربازده اظهار کرد: در شرایط امنیت غذایی، باید بتوانیم دامی که مصرف نهاده کمتری دارد را تکثیر کنیم؛ یعنی واردات تعداد محدود و تکثیر از طریق تولیدات آزمایشگاهی جنین، نقش به سزایی در بحث امنیت غذایی ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: شرکت سینا فناوران ماندگار، تنها مرکز در کشور و خاورمیانه است که پروانه تولید جنین را اخذ کرده است.

مدیر عامل شرکت سینا فناوران ماندگار تصریح کرد: هدف این شرکت این است که گاوهایی که به لحاظ شاخصه‌های تولیدمثل برتر هستند، مانند نژادهای جرزی، سیمنتال و نژادهای گوشتی مانند شاروله، لیموزین و آکتین وارد شوند و با تولید جنین و کاشت آن در رحم گاو گیرنده معمولی، گوساله‌ای به دنیا می‌آید که باید با چند برابر قیمت وارد می‌کردیم.

وی با بیان اینکه حدود ۲ هزار جنین گاو و ۵۰۰ گوساله در این مجموعه تولید شده است، گفت: بخشی از این جنین‌های تولیدشده را در رحم گاوهای گیرنده می‌کاریم، ضمن اینکه گوساله را به فروش می‌رسانیم، بخشی هم به صورت جنین منجمد است که به نوعی در بحث اصلاح نژادی، دامدار ۱۲ سال زودتر به نتیجه می‌رسد.

عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی افزود: اگر بخواهیم شاخصی را در دامداری مثلا تولید از ۳۰ به ۴۰ و از ۴۰ به ۵۰ برسانیم، باید فناوری را جایگزین روش‌های قدیمی کنیم و جنین منجمد را در رحم گاو دیگر بکاریم و به نتیجه مطلوب رسید.

ادامه داد: هر چند خرید جنین به نسبت اسپرم هزینه بالاتری دارد، اما به نوعی سرمایه‌گذاری محسوب و آن گَله‌ای که تولید می‌شود، سود ۲۰ تا ۳۰ درصدی برای دامدار ایجاد می‌کند که در سال‌های بعد می‌توان ارز منافع آن بهره‌مند شد. با این ظرفیت تولید جنین یعنی ۲ هزار جنین اگر به ده برابر یعنی ۲۰ هزار در سال برسیم، می‌توانیم در صنعت دامپروری تاثیر گذاریم.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ابن‌سینا، وی با بیان اینکه قانون بهره‌وری در جهاد کشاورزی مصوب سال ۹۲ است، گفت: این قانون اشاره می‌کند که باید جمعیت نژادهای اصیل، تا سال ۱۴۰۵ به ۱۵ درصد برسد که تاکنون به ۲ درصد رسیده است و ما در این زمینه می‌توانیم با تولید جنین به بهره‌بری دست یابیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha