سیدحسن حسینی ظهر امروز (۱۵ اسفندماه) در مراسم روز درختکاری، اظهار کرد: منابعطبیعی به دو شکل تجدیدشونده و تجدیدناپذیر تقسیم میشوند. باید پذیرفت وضعیت منابعطبیعی در جهان و همچنین در ایران مطلوب نیست در حالیکه ما در قبال طبیعت مسئول هستیم و باید از آن حفاظت کنیم.
وی با اشاره به اینکه کاشت درخت یک حرکت دینی است، تصریح کرد: بخش قابل توجهی از جنگلها از بین رفتند و باید حرکتهای جدی و گستردهای در راستای احیا جنگلها و درختکاری صورت گیرد.
حسینی افزود: اکولوژیستها میگویند اکوسیستمها خود تنظیم هستند و بینظمیهای بیرونی را دل در خود خنثی میکنند اما دخالت بشر نظم اکوسیستم را بهم میزند.
وی با بیان اینکه سازمان منابع طبیعی برنامههای مختلفی در راستای حفظ و احیا درخت و جنگلها دارد، ادامه داد: به مناسبت هفته منابع طبیعی یکی از طرحهایی که اجرا خواهد شد، طرح مردمی یک میلیون کاشت درخت است که با ۳ مرحله تولید، کاشت و حفاظت اجرا میشود. درختکاری و حفاظت از درختان نیاز به فرهنگسازی عمومی و آموزش دارد.
این مسئول با تاکید بر کنوانسیون مقابله با بیابانزایی تعهد جهانی کاشت درخت، اذعان کرد: در افق ۲۰۳۰ سهمیه کشور ما کاشت ۸ میلیارد درخت است و طی برنامهریزیها با کاشت سالیانه ۲۵۰ میلیون اصله درخت شروع کنیم تا در افق ۲۰۳۰ به ۸ میلیارد درخت برسیم.
رئیس شورای شهر زنجان در ادامه با بیان اینکه ما نیاز داریم که درخت کاری استمرار داشته باشد، تشریح کرد: برای محقق شدن این مسئله باید فرهنگسازی و آموزش داشته باشیم.
مجید ناصحیمقدم با اشاره به اینکه مکانیابی درست و میزان مصرف آب درختان باید به درستی سنجیده شود، بیان کرد: باید برنامه منظمی برای آموزش از مقطع دبستان، محیط اداری و در بستر عمومی برای شهروندان داشته باشیم. یکی از دلایلی که در درختکاری به طور گسترده موفق نمیشویم عدم آموزش است.
این مسئول خاطرنشان کرد: آموزش باید در بسترها و ردههای مختلف جامعه انجام شود. همچنین لازم است کاشت گونههای مختلف گیاهی با برنامه صورت بگیرد و برای حفاظت از آن آیدهنگری شود.
انتهای پیام
نظرات