به گزارش ایسنا، این رزمایش قرار است نخستین رونمایی از سلسله رزمایشهایی باشد که «شنهای سرخ» نام گرفتهاند و در آن از سامانههای پدافند هوایی ارتشهای آمریکا و عربستان سعودی استفاده خواهد شد. چهار مقام نظامی آمریکا در گفتوگو با المانیتور گفتند سایر ارتشهای منطقه در این رزمایش مشارکت نخواهند داشت؛ اما امیدوارند که در رزمایشهای بعدی «شنهای سرخ» که طی ماههای آینده در عربستان سعودی برگزار میشود، این ارتشها نیز شرکت کنند. از آنجا که عربستان سعودی با اسرائیل روابط رسمی ندارد، بعید است که اسرائیل در این رزمایشها حضور یابد. با این حال، آمریکا میکوشد دو طرف را در مقام متحدان اصلی خود در منطقه، به یکدیگر نزدیکتر کند.
رزمایش «شنهای سرخ» از ابتکارهای ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده «سنتکام»، ستاد نیروهای آمریکا در خاورمیانه و آسیای جنوبی و مرکزی، است.
آمریکا در سالهای اخیر توجه بیشتری به دو ابرقدرت جهانی روسیه و چین مبذول داشته است و همین نیز باعث شده که سامانههای پدافند هوایی خود را از خاورمیانه خارج کند. بسیاری از دولتهای منطقه میخواهند سامانههای ساخت آمریکا را دریافت کنند، اما هنوز آنها را تحویل نگرفتهاند.
انتهای پیام
نظرات