به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۵۸ سنت معادل ۰.۷ درصد کاهش، به ۸۵ دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۰.۷ درصد کاهش، به ۷۹ دلار و ۱۲ سنت در هر بشکه رسید.
واندانا هری، موسس شرکت تحلیلی واندا اینسایتس نوشت: نفت بین خوشبینی نسبت به بازگشایی چین و نگرانی نسبت به مواضع تحکیم سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا که به رشد اقتصادی لطمه خواهد زد، همچنان گرفتار مانده است.
دورنمای رشد اقتصادی چین که روز یکشنبه اعلام کرد، کمتر از نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ۵.۵ درصد هدف گذاری شده برای سال ۲۰۲۲ بود. تولید ناخالص داخلی چین سال گذشته تنها سه درصد رشد کرد. منابع آگاه به رویترز گفته بودند نرخ هدفگذاری شده برای سال ۲۰۲۳ میتواند به شش درصد برسد اما اکنون پنج درصد تعیین شده است.
با این حال، تحلیلگران بانک سرمایهگذاری یو بی اس، پیشبینی خود از رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۳ را از ۴.۹ درصد، به ۵.۴ درصد و برای سال ۲۰۲۴ را از ۴.۸ درصد به ۵.۲ درصد ارتقاء دادند. تائو وانگ، مدیر واحد تحقیقات چین این بانک، گفت: بازگشایی اقتصادی چین بهتر از آنچه در ابتدا پیشبینی کرده بودیم، پیش می رود و موج دوم شیوع کووید اتفاق نیفتاد و نشانه کمتری از اختلالات عرضه وجود دارد.
هر دو شاخص بازار نفت روز جمعه پس از این که رویترز به نقل از منابع آگاه گزارش کرده بود امارات متحده عربی در حال بررسی خروج از اوپک است، با بیش از یک دلار افزایش، بسته شده بودند.
در این بین، سرمایه گذاران منتظر شنیدن اظهارات جروم پاول، رئیس فدرال رزرو هستند که روز سه شنبه و چهارشنبه در برابر کنگره حاضر خواهد شد. وی احتمالا در خصوص این که آیا افزایش بیشتر نرخ بهره در بزرگترین کشور مصرف کننده نفت در جهان ضروری است، مورد پرسش قرار می گیرد.
افزایش بعدی نرخ بهره در آمریکا احتمالا به گزارش اشتغال فوریه بستگی خواهد داشت که روز جمعه منتشر می شود.
بر اساس گزارش رویترز، کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا آخر هفته گذشته گفت: احتمال زیادی وجود دارد که نرخ بهره در ماه جاری برای محدود نگه داشتن تورم، افزایش داده شود.
انتهای پیام
نظرات