به گزارش ایسنا، خریداران بازار که در ابتدا، آمار رشد چشمگیر ذخایر نفت آمریکا را نادیده گرفته و به رشد آتی تقاضای چین برای سوخت دل بسته بودند، سرانجام به موج بیوقفه آماری که از رشد تورم حکایت داشتند و درخواستها برای افزایش متناسب نرخ بهره، واکنش نشان دادند.
اد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره گفت: قیمت نفت در نتیجه فراوانی عرضه و بازگشت نگرانیها نسبت به رشد جهانی، نزول کرد. نفت شاهد فشار فروش مستمر بود و تست واقعی این است که آیا قیمت میتواند پایین سطح ۷۲ دلار در هر بشکه را بشکند.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت برای تحویل در مارس در بازار نیویورک، دو دلار و ۱۵ سنت معادل ۲.۷ درصد کاهش یافت و در ۷۶ دلار و هشت سنت در هر بشکه بسته شد که پایینترین قیمت دو هفته گذشته بود. شاخص نفت آمریکا برای کل هفته، ۴.۴ درصد کاهش یافت. وست تگزاس اینترمدیت در سه هفته از چهار هفته گذشته، کاهش داشته و حدود هفت درصد از دست داده است.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در مارس در بازار لندن، با دو دلار و ۱۴ سنت معادل ۲.۵ درصد کاهش، در ۸۳ دلار در هر بشکه بسته شد. نفت برنت اواسط معاملات به مرز ۸۱ دلار و ۸۱ سنت نزول کرده بود که پایینترین قیمت از ششم فوریه بود. نفت برنت برای کل هفته، چهار درصد کاهش داشت. نفت برنت مانند شاخص نفت آمریکا در سه هفته از چهار هفته گذشته، کاهش داشته و طی این مدت، بیش از پنج درصد از دست داده است.
جان کیلداف، از شرکای شرکت "اگین کپیتال" در بازار نیویورک با اشاره به آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا که نشان داد ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به ۱۰ فوریه، به میزان ۱۶.۳ میلیون بشکه رشد کرده است، اظهار کرد: نفت سرانجام آن طور که باید پس از اعلام رشد ذخایر اتفاق می افتاد، کاهش پیدا کرد.
این چهارمین رشد بزرگ ذخایر نفت آمریکا بوده که اداره اطلاعات انرژی آمریکا در تاریخ گزارشدهی درباره عرضه و تقاضای نفت در ایالات متحده، منتشر کرده است. ذخایر نفت در هفته پیش از آن، ۲.۴ میلیون بشکه رشد کرده بود که هشتمین رشد هفتگی متوالی بود و طی مدت مذکور، حدود ۵۱ میلیون بشکه به ذخایر اضافه شده بود.
معامله گران کالاهای پرریسک بجز نفت، کل هفته از انتشار آماری که نشان داد با وجود افزایش سریع نرخ بهره توسط فدرال رزرو، تورم لجوجانه بالا مانده است، به وحشت افتاده بودند.
طبق گزارش روز پنج شنبه وزارت کار آمریکا، قیمت عمده فروشی آمریکا که یکی از معیارهای اصلی تورم است، در ژانویه، بیشترین افزایش را نسبت به هفت ماه گذشته داشت. این آمار پس از اعلام شاخص قیمت مصرف کننده در روز سه شنبه که بالا ماندن نرخ تورم را نشان داده بود، منتشر شد.
از زمان انتشار آمار جدید درباره تورم، مقامات فدرال رزرو از دوره طولانیتر افزایش نرخ بهره از جمله بازگشت افزایش ۵۰ واحدی در مارس، حمایت کرده و میگویند تورم رو به رشد، افزایش ۲۵ واحدی که بانک مرکزی ماه جاری با آن موافقت کرد را غیرقابل دفاع میکند.
میشل بومان، از مقامات بانک مرکزی آمریکا روز جمعه گفت: ما باید به افزایش نرخ تورم تا زمانی که پیشرفت بیشتری را مشاهده کنیم، ادامه دهیم. تورم خیلی بالا مانده است.
تام بارکین، رئیس فدرال رزرو ریچموند اظهار کرد: کنترل تورم مستلزم افزایش بیشتر نرخ بهره است. این که چه تعداد افزایش باید باشد، باید ببینیم.
اظهارات این دو مقام فدرال رزرو در حالی مطرح شد که اوایل هفته، مقامات دیگر بانک مرکزی آمریکا درباره افزایش بیشتر نرخ بهره هشدار داده بودند.
بانک مرکزی آمریکا از مارس، با تصویب هشت دور افزایش نرخ بهره، ۴۵۰ واحد به نرخ بهره افزوده است تا تورم افسارگسیخته را کنترل کند. نرخ بهره اکنون به ۴.۷۵ درصد رسیده است.
تورم بر اساس شاخص قیمت مصرفی، در ژانویه، ۶.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرد در حالی که هدف فدرال رزرو برای نرخ تورم، دو درصد در سال است.
قیمت نفت در دو روز معامله گذشته که خریداران سعی کردند آمار رشد ذخایر نفت آمریکا را نادیده گرفته و در عوض به رشد تقاضای چین، متمرکز شوند، حمایت شده بود. خریداران چینی همیشه عامل صعود نفت بودهاند و انتظارات برای افزایش خرید آنها، هفته گذشته در پی انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی که پیش بینی کرد رشد تقاضای روزانه چین برای نفت به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز، تقاضای جهانی برای نفت را در سال ۲۰۲۳ به رکورد بالایی خواهد رساند، تقویت شد.
بر اساس گزارش اینوستینگ، با این حال، تحلیلگران می گویند آمار واردات چین که از روند صعودی قیمت نفت حمایت خواهد کرد، احتمالا تا دو هفته دیگر منتشر نمی شود. طبق جدیدترین آمار، واردات نفت چین در ژانویه به ۱۰.۹۸ میلیون بشکه در روز رسید که کمتر از ۱۱.۳۷ میلیون بشکه در روز در دسامبر و ۱۱.۴۲ میلیون بشکه در روز در نوامبر بود.
انتهای پیام
نظرات