• دوشنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401121510721
  • خبرنگار : 30147

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان درگز:

دشت قره قوم ترکمنستان تهدیدی جدی برای درگز است

دشت قره قوم ترکمنستان تهدیدی جدی برای درگز است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری درگز ریزگردهای دشت قره قوم ترکمنستان را تهدیدی جدی برای این شهرستان دانست.

جواد پهلوان‌زاده در گفت و گو با ایسنا خاطرنشان کرد: اگرچه به صورت میانگین سالیانه شاهد وقوع ۵ تا ۶ سیلاب در شهرستان هستیم، اما با اجرای پروژه‌های آبخیزداری فقط می‌توانیم سیلاب را کنترل کنیم و به هیچ عنوان نمی‌توان به طور کامل آن را مهار نمود.

وی تصریح کرد: سیلاب عضوی از طبیعت است و باید این اتفاق بیفتد، برخی چشمه‌ها به دلیل وقوع سیلاب جاری می‌شوند، با اجرای سازه‌های آبخیزداری نمی‌توان سیلاب را مهار نمود فقط موجب کنترل آن می‌شود.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری درگز در ادامه با اشاره به اینکه در این شهرستان هم با معضل بیابان‌زایی مواجه هستیم، افزود: چون در مجاورت قره قوم ترکمنستان قرار گرفته‌ایم تحت تأثیر گرد و غبار این منطقه هستیم.

وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار کارهای بیابان‌زدایی را در سطح شهرستان درگز انجام می‌دهیم، دشت قره قوم ترکمنستان را تهدیدی جدی برای این شهرستان دانست و گفت: دشت قره قوم از سمت سرخس در حال پیشروی است و به سمت درگز می‌آید.

پهلوان‌زاده تأکید کرد: اگرچه کشور ترکمنستان در رفع این معضل باید مشارکت داشته باشد اما متأسفانه این اتفاق از سمت کشور مقابل نمی‌افتد به همین دلیل شهرستان درگز و به تبع خراسان رضوی در معرض تهدید قرار دارد.

وی افزود: تاکنون در بخش لطف‌آباد شهرستان درگز یک کانون گرد و غبار شناسایی شده است، امسال اعتباراتی برای مهار بخشی از این کانون به شهرستان تخصیص یافته است.

۲ برابر ظرفیت مراتع دام وجود دارد

پهلوان‌زاده ادامه داد: نه تنها خشکسالی به بزرگترین تهدید برای منابع طبیعی تبدیل شده است بلکه در حال حاضر دو برابر ظرفیت مراتع دام وجود دارد، اگر مراتع ظرفیت ۱۵۰ هزار رأس دام سبک را داشته باشد اکنون بیش از ۳۰۰ هزار رأس دام سبک در شهرستان داریم.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری درگز گفت: این تعداد دام فقط ۵ ماه از سال وارد مرتع نمی‌شود، اما باقی فصل سال نیز به صورت مستقیم از مراتع شهرستان درگز استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه خشکسالی و عدم بارندگی تهدیدی بسیار جدی برای منابع طبیعی است، افزود: درحال حاضر به سمت قهقرایی رفتن مراتع پیش می‌رویم. متأسفانه با نیرویی که در اختیار داریم به تنهایی نمی‌توان از تمام مراتع محافظت نمود و نیازمند مشارکت مردم و سایر سازمان‌ها و دستگاه‌ها هستیم.

پهلوان‌زاده با تأکید براینکه باید به سمت اصلاح مراتع پیش برویم و این تنها راهکار برای حفاظت بهتر از مراتع است، عنوان کرد: مراتع در قالب طرح‌های مرتع‌داری به مردم واگذار می‌شود و خود آنها مدیریت را به دست می‌گیرند.

وی بیان کرد: تاکنون چهار مرتع ییلاقی به بهره‌برداران واگذار شده است، در آن مراتعی که مدیریتشان دست بهره‌برداران بوده چون در اصلاح و احیاء و حفاظت مشارکت داشتند موفقیت بیشتری داشتیم.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری درگز با بیان اینکه از مساحت ۴۰۰ هزار هکتاری شهرستان ۳۰۰ هزار هکتار آن منابع طبیعی است، از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تجاوز به عرصه‌های منابع طبیعی بلافاصله با شماره تلفن ۱۵۰۴ تماس بگیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha