• شنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401121309560
  • خبرنگار : 50210

لزوم تقویت زیرساخت های انتقال خون استان مرکزی

لزوم تقویت زیرساخت های انتقال خون استان مرکزی

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: زیرساخت های انتقال خون استان مرکزی باید تقویت شود.

دکتر فرزاد مخلص الائمه ۱۳ اسفندماه ۱۴۰۱ در آیین آغاز به کار شعبه انتقال خون مجمع خیرین سلامت استان مرکزی با اشاره به اینکه امروز روز مهمی در تاریخ انتقال خون استان مرکزی است، اظهار کرد: امروز انتقال خون استان، پشتوانه ای تحت عنوان مجمع خیرین پیدا می کند و رویداد مهمی در استان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه حدود ۱۰۰ سال از انجام اولین انتقال خون در بیمارستان مسجد سلیمان می گذرد، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه پس از دفاع مقدس اتفاق مثبتی در زمینه انتقال خون و نذرخون رقم خورد.

مخلص الائمه با اشاره به اینکه علیرغم مشارکت کم زنان و جوانان، اما آمار خوبی را در حوزه اهدای خون شاهد هستیم، افزود: با وجود غنای فرهنگی و اجتماعی استان، به لحاظ زیرساخت های پایگاه های انتقال خون عقب افتادگی هایی وجود دارد که باید با مشارکت دولت و خیرین جبران شود، در سفر ریاست جمهوری به استان مرکزی منابع مالی به انتقال خون استان اختصاص یافت، البته دولت تمایلی به آغاز پروژه جدید ندارد و بر اتمام پروژه های نیمه تمام متمرکز است، ولی با این وجود، موفق به تعریف پروژه های جدید از جمله راه اندازی سردخانه پلاسمای خون شدیم، البته استان مرکزی پایگاه خون کافی و پایگاه خون سیار ندارد و باید این زیرساخت ها توسعه یابد و امید است که قبل از سال جدید حداقل یک پایگاه سیار در استان فعال شود.

وی تصریح کرد: برای تجهیز و بازسازی پایگاه های جدید اقداماتی در دست انجام است، با توجه به توسعه مراکز درمانی و بیمارستان در استان و روند سالمند شدن استان نیاز خونی نیز افزایش خواهد یافت و باید برنامه ای مناسب برای تجهیز استان تعریف شود.

استاندار مرکزی با تاکید بر اینکه برنامه های ترسیم شده فقط با کمک دولت پیش نمی رود، بلکه باید مشارکت مردم و خیرین سلامت را در اختیار داشت، گفت: تا امروز خیرین سلامت بر مراکز درمانی و بیمارستان ها و پایگاه اورژانس متمرکز بودند و در حوزه انتقال خون تا امروز جاذبه خاصی ایجاد نشده است و باید خیرین را به این سمت سوق داد تا گام های موثری برداشته شود و امروز با تاسیس این شعبه، هم افزایی مناسبی بین مجمع و انتقال خون شکل می گیرد و عقب افتادگی ها نیز جبران می شود.

مخلص الائمه افزود: استان مرکزی در امور خیر و سازماندهی سلامت پیشرو بوده است و امید است که حوزه انتقال خون نیز تقویت شود. امید است که صنایع استان نیز حامی فعالیت های اجتماعی و انسانی شوند. از این پس اداره کل صمت استان مرکزی به نمایندگی از استانداری مرکزی، این شعبه را حمایت خواهند داشت، همچنین رسانه در جلب خیرین و آگاهی بخشی بسیار نقش موثری دارد.

انجام بیش از ۳۵ هزار اهدای خون در ۱۴۰۱

به گزارش ایسنا، در این نشست مدیرکل انتقال خون استان مرکزی، با اشاره به اینکه استان مرکزی تنها استانی است که شعبه انتقال خون مجمع خیرین سلامت در آن راه اندازی شده است، اظهار کرد: اداره کل انتقال خون استان مرکزی از ابتدای تشکیل تا امروز ۹۹۸ هزار و ۹۶۴ خونگیری انجام داده است و ۴ میلیون واحد خون و فرآورده های خونی تولید و توزیع کرده است.

ریتا ظهیری تصریح کرد: نسبت توزیع خون به درخواست بیمارستان ها در استان مرکزی ۱۰۰ درصد بوده و تمامی تقاضاها پاسخ داده شده است. این استان در حوزه اهدای خون، پلاکت و سلول های بنیادی فعالیت دارد و علاوه بر تولید فرآورده های خونی، ارسال ۳۶۲ هزار واحد پلاسما به شرکت پالایشگر آلمانی انجام شده که به ۴ داروی نایاب تبدیل شده است. امسال نیز بیش از ۴۳ هزار مراجعه به پایگاه های انتقال خون ثبت شده و بیش از ۳۵ هزار واحد خونگیری انجام و بیش از ۹۰ هزار فرآورده خونی تولید شده است.

وی با اشاره به اینکه انتقال خون به سمت اجتماعی شدن در حال حرکت است، گفت: عزم جدی در همه دستگاه های اجرایی و آحاد مردم نیاز است که اهدای خون تقویت شود.

ظهیری اضافه کرد: فقط ۵.۹ درصد اهداکنندگان در استان زنان هستند در حالی که این رقم در دوران دفاع مقدس ۵۱ درصد بوده است، همچنین ۱۲.۴ درصد اهداکنندگان زیر ۳۵ سال هستند و عملا در اهدای خون توسط زنان و جوانان با چالش روبرو هستیم و هر روز تعداد آنها رو به کاهش است.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: به منظور راه اندازی مرکز انتقال خون جامع، زمینی به وسعت ۲۱۰۰ متر خریداری شد و زمین سردخانه پلاسما نیز خریداری شده است.

کمک ۱۲۰ میلیاردی خیرین سلامت به استان مرکزی

در این آیین رییس هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان مرکزی بیان کرد: مجمع خیرین سلامت استان جهت ارتقای سلامت مردم در ابعاد، جسمی، روانی، معنوی از سال ۱۳۸۷ تشکیل شده است و تا امروز با کمک خیرین، قدم های مثبتی جهت ارتقای سطح سلامت مردم برداشته است.

محسن ابدال تصریح کرد: در این دوران انتقال خون مغفول مانده است و از نظر تجهیزات، امکانات و نیروی انسانی قدری ضعیف است. لازم بود که حمایت ویژه ای از این مجموعه صورت گیرد و مقرر شد که مجمع خیرین سلامت استان، شعبه انتقال خون را راه اندازی کند.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان کمک خیرین سلامت استان، توسط مجمع جذب شد، گفت: افتتاح فاز دوم بیمارستان آیت الله خوانساری، آغاز ساخت فاز سوم این بیمارستان، راه اندازی پایگاه های اورژانس شهری و پد هلیکوپتر و ... از جمله اقدامات انجام شده توسط مجمع به شمار می رود.

به گزارش ایسنا، در این جلسه انتخابات اعضای هیات مدیره مجمع خیرین سلامت استان مرکزی(شعبه انتقال خون) برگزار و از بین ۱۸ کاندیدا، هفت نفر به عنوان عضو هیات مدیره و دو نفر به عنوان بازرس اصلی انتخاب شدند.

عصر امروز، پایگاه انتقال خون در کوچه سعدی اراک نیز مجددا آغاز به کار کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha