• شنبه / ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1401121309134
  • خبرنگار : 71662

رئیس سازمان منابع طبیعی یه ایسنا اعلام کرد

انجام ۹۰ میلیون فعالیت آبخیزداری طی ۱۰ سال آتی/ بیابان‌زدایی ۳ میلیون هکتار در دستور کار

انجام ۹۰ میلیون فعالیت آبخیزداری طی ۱۰ سال آتی/ بیابان‌زدایی ۳ میلیون هکتار در دستور کار

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه با اعتباراتی که در گذشته تخصیص میافت سالانه یک میلیون هکتار فعالیت آبخیزداری انجام میشد اظهار کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های جدید و با توجه به اعتباراتی که در نظر گرفته شده است طی ۱۰ سال آینده ۹۰ میلیون هکتار فعالیت آبخیزداری به پایان خواهد رسید

عباسعلی نوبخت در گفت و گو با ایسنا، در آستانه هفته منابع طبیعی ( ۱۵ تا ۲۲ اسفند) درباره اقدامات انجام شده در سازمان منابع طبیعی در حوزه آبخیزداری اظهار کرد: طی ۹ ماه گذشته  فعالیت‌های بسیاری در زمینه آبخیزداری در کشور انجام شده است. با توجه به اعتباراتی که در اختیار داشتیم، سالانه یک میلیون هکتار فعالیت آبخیزداری در کشور انجام می‌شد. در حال حاضر ۹۰ میلیون هکتار کار اجرایی در حوزه آبخیزداری در کشور باقی مانده است که اگر به روال گذشته ادامه دهیم ۹۰ سال به سرانجام رساندن آن‌ها زمان می‌برد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی کشور در قالب برنامه‌های پنج ساله طی برنامه هفتم و هشتم آماده شده است که بر اساس آن هم مطالعات و هم اجرای ۹۰ میلیون هکتار طی ۱۰ سال به پایان می‌رسد. با پیگیری‌های انجام شده نیز مجلس تصویب کرده است تا اعتبارات مورد نیاز برای آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی به‌صورت سالانه حدود ۳۰۰ میلون یورو به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اختصاص یابد. فعالیت‌هایی در حوزه مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز در سه حوزه ارومیه، اترک و گرگان‌رود به‌صورت پایلوت برنامه‌ریزی و اعتباراتی نیز برای آن دریافت شده است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص فعالیت‌های بیابان‌زدایی نیز گفت: در حوزه بیابان‌زدایی حدود ۳ میلیون هکتار عرصه‌های بیابانی انتخاب و مصوب شده است تا فعالیت‌های بیابان‌زدایی  در این مناطق انجام شود. برای احیا و غنی‌سازی مراتع کشور نیز ۵۰ میلیون هکتار عرصه در قالب یک برنامه پنج ساله برنامه‌ریزی شده است که به بهترین نحو انجام شود.

 وی  حفاظت از منابع طبیعی را موضوعی بسیار مهم توصیف و اظهار کرد: خوشبختانه سامانه« مدیریت جامع زمین» برای حفاظت از مراتع ایجاد شده است که این سامانه دو زیرسامانه دارد. یکی از این زیرسامانه‌ها برای پایش است و هر کدام از بخش‌های کشور که چه در حوزه منابع طبیعی باشد و چه نباشد، از طریق ماهواره پایش می‌شود و اطلاعاتش برای پیگیری‌های روند آن به ادارات کل منابع طبیعی و شهرستان‌ها ارسال می‌شود بنابراین تمام مناطق توسط این سامانه قابل رصد است.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه با راه‌اندازی این سامانه‌ها، رسیدگی به تقاضاها اداره‌محور نخواهد بود، تصریح کرد: تمام دستگاه‌هایی که اقداماتشان مرتبط با «زمین» است، می توانند از طریق این سامانه‌ها کارهای خود را پیگیری کنند. بدین ترتیب زمینه‌هایی که ممکن است سبب وارد کردن اتهام به همکاران ما شود، از بین می‌رود. به این صورت حفاظت عرصه‌های منابع طبیعی دقیق‌تر مدیریت می‌شود.

نوبخت در پایان تصریح کرد: برخی تصور می‌کنند که در حال حاضر سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری تنها در زمینه کاشت یک میلیارد اصله نهال فعالیت می‌کند اما این طور نیستو در تمامی زمینه‌ها اقدامات مورد نیز در حال انجام است و سازمان منابع طبیعی در کنار مردم ایستاده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha