مرحله استانی یازدهمین دوره از مسابقات مناظره دانشجویی در فارس که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و با همراهی دانشگاههای مختلف این استان اجرا شد، چهارشنبه دهم اسفند با برگزاری مسابقه نهایی، به پایان رسید و گروههای برتر این دوره برای حضور در رقابتهای منطقهای و ملی مشخص شدند.
به گزارش ایسنا، در این مرحله، که با حضور هشت تیم از دانشگاههای شیراز، فرهنگیان، پیامنور، علوم قرآنی و ... از روز دوشنبه هشتم اسفند آغاز به کار کرد و مرحله نهایی آن امروز با شرکت تیمهایی از دانشگاه علوم قرآنی و فرهنگیان، برگزار شد.
در پایان این دوره از رقابتها، تیمهای "شهید مغنیه" از دانشگاه علوم قرآنی و "جدال احسن" از دانشگاه فرهنگیان با هم به رقابت پرداختند و در پایان با رای هیئت داوران، تیم "جدال احسن" به عنوان برتر شناخته شد.
رئیس جهاددانشگاهی استان فارس در مراسم اختتامیه گفت: مجموعه مناظرات دانشجویان ایران از ۱۰ سال پیش در کشور پیرو منویات مقام معظم رهبری مبنی بر "پویایی، سر زندگی و فرصت اندیشیدن برای دانشجویان در مجامع دانشگاهی" در دستور کار جهاددانشگاهی قرار گرفت.
امیرحسین استقلال ادامه داد: در این راستا کارگروهی در سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی از سالها قبل به شکل یک دبیرخانه ملی تشکیل شد و سالانه اقدام به برگزاری چنین برنامههایی میکند.
رئیس جهاددانشگاهی فارس هدف از برگزاری این مناظرات را ارتقاء فرهنگ گفتوگو، یادگیری، تحمل مخالف، فهم و تجربه اصول علمی یک مناظره عنوان و اضافه کرد: خوشبختانه طی ادوار مختلف این مسابقات و علیرغم طرح مباحثی چالشی، به خوبی شاهد رعایت این اصول، بودهایم.
استقلال با بیان اینکه انتخاب موضوعات مناظرههای امسال اقدام شجاعانهای است که از سوی برگزارکنندگان پیشبینی شد، اضافه کرد: مناظره همیشه خط مشی ائمه ما هم بوده و از آن برای تبیین مواضع و تعمیق معارف الهی استفاده میکردند.
او با تاکید بر اینکه نباید از گفتوگو بترسیم، خاطرنشان کرد: اگر جایی در جامعه شاهد تنشها و برخوردهای انسانی هستیم، همه ناشی از نبود توانایی کافی ما در همفکری و گفتوگوست که امید است این مشکل جامعه ما هم حل شود.
رئیس جهاددانشگاهی فارس از همراهی دانشگاههای شیراز، فرهنگیان، علوم پزشکی شیراز، فنی و حرفهای، پیام نور و دانشکده علوم قرآنی در برگزاری این دوره از مسابقات مناظره دانشجویی قدردانی کرد و گفت: نقطه مثبت و خوشحال کننده در این مناظرات این بود که سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس صفر تا ١٠٠ کار را عهدهدار شد.
استقلال همچنین از شورای سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی فارس و دست اندرکاران این مسابقه قدردانی کرد و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی یک نهاد عمومی غیر دولتی است که از سال ٥٩ در پی تعطیلی دانشگاهها تشکیل شد تا مجددا دانشگاهها را در سطح کشور فعال کند و پس از ایفای مطلوب این وظیفه، به تدریج از بدنه دولت جدا شد.
او با بیان اینکه امروز جهاددانشگاهی را با رویان، سلولهای بنیادی، پژوهشهای حوزه نانو، خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، ابتکارات علمی و اجرایی در حوزههای دفاعی و علمی میشناسند، افزود: فعالیتهای جهاددانشگاهی در حوزه اشتغال، کارآفرینی، فرهنگی، پژوهش و آموزش بسیار گسترده است؛ این مجموعه تلاش کرده هر کجا گرهی وجود داشته وارد شود و به عنوان یک نهاد انقلابی مشکل را حل کند.
رئیس جهاددانشگاهی فارس همچنین با بیان اینکه این نهاد برخاسته از متن انقلاب و نظام اسلامی، امروز ٤١ مرکز علمی کاربردی، ٢ دانشگاه بزرگ و ٨ مؤسسه آموزش عالی در زیرمجموعه خود دارد، تاکید کرد: اقدامات بسیاری در واحدهای مختلف جهاددانشگاهی سراسر کشور اجرایی شده که لازم است در قالب جهاد تبیین مطرح و به شکلی کامل و دقیق و اثرگذار معرفی شود، چرا که این اقدام امیدافزایی و ارتقاء اعتماد به نفس جوانان را به دنبال دارد.
به گزارش ایسنا؛ برگزیدگان مرحله استانی مسابقات مناظره دانشجویی، سال آینده در مرحله منطقهای شرکت خواهند کرد و سپس، گروههای دانشجویی برگزیده به مرحله ملی راه خواهند یافت.
انتهای پیام
نظرات