به گزارش ایسنا، پس از آغاز سال تحصیلی جاری به صورت حضوری، دانشگاههای کشور با شرایط متفاوتی روبه رو بودند؛ چراکه پشت سر گذاشتن ۲ سال کرونایی و آموزش مجازی، مسئولان حوزه آموزش عالی را دچار دوگانگی کرده بود و گویی فراموش شده بود که ما اصلا پیش از کرونا تجربه آموزش مجازی نداشتیم و دانشجویان به صورت حضوری در محیط دانشگاه و خوابگاه حضور داشتند!
علاوه بر کرونا، در این ۲ سال، افزایش قابل توجه نرخ تورم، مانند هر ارگان دیگری، کار را برای آموزش عالی و دانشگاهها نیز سخت تر کرد.
به طوری که مسئولان تمام دانشگاه ها نسبت به چگونگی تهیه بودجه تغذیه به شدت نگران بودند. البته که این نگرانی طبیعی بود و بودجه تخصیص داده شده به غذای دانشجویی با مبلغ غذای تهیه شده همخوانی نداشت، مسالهای که همچنان هم ادامه دارد.
از این رو بعضی دانشگاهها مجبور شدند قیمت غذای دانشجویی برای برخی از گروه های دانشجویی را افزایش دهند.این موضوع مورد اعتراض برخی دانشجویان قرار گرفت و دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز اخیرا شاهد تجمع عده ای از دانشجویان خود بود. در این تجمع، دانشجویان پردیس بین الملل امیرکبیر نسبت به افزایش هزینه قیمت غذا تجمع اعتراضی برگزار کردند و سینی های غذای خود را در راهروها قرار دادند.
در پی برگزاری این تجمع موضوع را از دکتر کشاورز مروجی مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه صنعتی امیرکبیر جویا شدیم که در ادامه میخوانید:
دکتر مروجی در این خصوص در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: افزایش قیمت غذا فقط مخصوص دانشجویان پردیس خودگردان و به صورت جزئی اعمال شده است. تاکنون غذای این دانشجویان مطابق با نرخ دانشجویان روزانه بوده است. اما با توجه به اینکه وزارت علوم برای غذای دانشجویان روزانه ردیف بودجه تخصیص میدهد و برای دانشجویان پردیس بین الملل ردیف بودجه ای از سوی وزارت علوم وجود ندارد و با علم به اینکه در واقع منطق پردیس بینالملل نیز پرداخت شهریه است، لذا این دانشجویان هزینه تحصیل و امکانات را شخصا پرداخت میکنند.
وی ادامه داد: افزایش هزینه غذای دانشجویان پردیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به صورت بسیار جزئی اعمال شده تا بتوان بخشی از هزینه تغذیه این دانشجویان را تحت پوشش قرار داد.
مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: تعداد محدودی از دانشجویان پردیس در پی این افزایش قیمت، مراجعه کردند و توضیحات لازم به آنها ارائه شد و قانع شدند. در حال حاضر نیز تجمع اعتراضی دانشجویان پایان یافته است.
دکتر مروجی با بیان اینکه نهایت تلاش امور تغذیه دانشجویان، ارائه غذای با کیفیت به آنها است، گفت: در مورد امور تغذیه دانشجویان بخش کنترل کیفیت وجود دارد و چیزی که بر حسب آمار و ارقام و غذای دانشجویی وجود دارد، این است که هیچگونه اعتراض جدی در این رابطه وجود نداشته ولی ما قصد داریم کنترل کیفیت غذای دانشجویی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را تشدید کنیم و روز به روز کیفیت غذای دانشجویان را افزایش دهیم. قانون ما را به افزایش قیمت غذا ملزم کرده است و این افزایش قیمت بر اساس مصوبه هیات امنا دانشگاه و وزارت علوم بوده است.
همچنین در این رابطه حسن نجف زاده، مدیر دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت و گو با ایسنا گفت: هزینه غذای دانشجویی بر اساس مصوبه صندوق رفاه دانشجویان، یعنی ۴ هزار تومان و ۶هزار تومان است. در مصوبه صندوق رفاه دانشجویان، به دانشگاهها مجوز داده شده تا برای دانشجویان سنواتی غیرمجاز تا ۳ برابر و بر أساس مصوبه هیات رئیسه دانشگاه، افزایش قیمت غذا اعمال شود.
وی ادامه داد:صندوق رفاه دانشجویان، برای دانشجویان پردیس بین الملل نیز سرانهای در نظر نگرفته تا بودجهای تخصیص دهد. عدد اعمال شده هم به عهده خود دانشگاه ها است.
مدیر دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاههای دیگر نیز غذا را به قیمت تمام شده به دانشجویان ارائه می کنند اما قیمت غذاهای دانشجویی این دانشگاه برای دانشجویان پردیس ۱۲هزار تومان و ۱۸ هزار تومان افزایش یافته و مبلغ ارائه شده به آنها مانند دانشجویان سنواتی است. این افزایش قیمت نیز حدودا ۲ هفته است که اعمال شده است.
انتهای پیام
نظرات