به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از روز شنبه (ششم اسفند۱۴۰۱) وارد بررسی گزارش شور دوم کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در سه شیفت شدند.
در جلسه علنی نوبت صبح امروز، ادامه رسیدگی به بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲ در دستورکار مجلس قرار گرفت و نمایندگان نحوه محاسبه تخفیف مالیاتی برای مودیان خود اظهار را تعیین کردند.
بر این اساس، به ازای هر ۱۰ درصد افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات اشخاص موضوع این ماده نسبت به درآمد ابرازی مشمول مالیات سال گذشته آنها، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج واحد درصد از نرخهای مذکور کاسته میشود. شرط برخورداری از این تخفیف تسویه بدهی مالیاتی سال قبل و تسلیم اظهارنامه مالیاتی مربوطه در مهلت اعلام شده از سوی سازمان امور مالیاتی است.
در ادامه بررسی های بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، نمایندگان با عقب نشینی از مصوبه قبلی خود، مالیات بر خانه های لوکس و باغ ویلاهای مجاز را تعیین کردند.
بر اساس این مصوبه، زمینهای فاقد اعیانی دارای کاربری مسکونی، اداری و تجاری، باغویلاهای مجاز (با احتساب عرصه و اعیان) و خانه های لوکس که ارزش آنها بیش از ۲۰۰ میلیارد ریال باشد مازاد بر این مبلغ مشمول مالیات به میزان دو در هزار میشوند.
این مالیات برعهده شخصی است که در ابتدای هر سال مالک املاک فوق بوده و افرادی که فقط مالک یک باب منزل مسکونی هستند و در ده سال اخیر تغییر مالکیت نداده اند از شمول این حکم مستثنی می باشند. خانه های لوکس و باغ ویلاهای درحال ساخت، مشمول این مالیات نمیباشند.
در واکنش به این تصمیم، محمدرضا پورابراهیمی در اخطار قانون اساسی تاکید کرد: برخی از قوانین نیاز به احکام دائمی دارد و تصمیمگیری در خصوص اخذ مالیات از واحدهای لوکس در لایحه بودجه سالیانه بدون در نظر گرفتن کامل تمام جوانب آثار خوبی در جامعه ندارد.
همچنین مجلس در مصوبهای فعالیت های انتشاراتی، مطبوعاتی و قرآنی و موسسات رسانه ای دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از پرداخت مالیات معاف کرد.
به منظور عبور از خام فروشی هم نمایندگان صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی فلزی و غیر فلزی و محصولات نفتی و گازی را مشمول مالیات بر درآمد کردند.
طبق این مصوبه، به جهت اجرای قانون جهش تولید دانش بنیان و توسعه زنجیره ارزش تولید و عبور از خام فروشی، صادرات کلیه مواد و محصولات معدنی، صنایع معدنی فلزی و غیرفلزی، محصولات نفتی، گازی و پتروشیمی در تمام نقاط کشور مشمول مالیات بر درآمد شده و از ابتدای سال ۱۴۰۲، حداقل نیم درصد (۰.۵) از ارزش صادراتی این کالاها به عنوان عوارض صادراتی أخذ خواهد شد.
در بخشی از این جلسه، رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ به اظهارات بابک افقهی، نماینده دولت مبنی بر اینکه «مجلس ۴۰ همت بار مالی را به دولت تحمیل کرده و ساختار مالی را برهم میریزد» در چند روز گذشته در صحن مجلس واکنش نشان داد.
سید شمسالدین حسینی گفت: چرا به گونهای صحبت میکنید که واقعیت را مغلوب کند؟ این صحبتها که نماینده دولت مطرح میکند که مجلس شورای اسلامی با مصوبات خود درآمد آنها را کاهش میدهد حرف غلط و غیرکارشناسی است.
دیروز هم در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه مجددا اختلافنظری بین رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس مجلس شورای اسلامی در این حوزه پیش آمد که رئیس سازمان برنامه و بودجه مدعی شد که مجلس تاکنون در جریان بررسی بودجه بالغ بر ۴۳۰ همت مغایرت با لایحه دولت ایجاد کرده است.
صبح امروز همچنین با تصویب مجلس، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی در سال آینده فقط برای یک بار از پرداخت هزینههای صدور پروانه ساختمانی، عوارض دهیاری و شهرداری و هزینههای انشعاب آب، برق، فاضلاب و گاز برای واحدهای مسکونی اختصاصیافته به آنان معاف می شوند.
نمایندگان در مصوبه ای دیگر کلیه ردههای بسیج مستضعفین را در سال آینده از پرداخت انشعاب برق، گاز، آب، فاضلاب و عوارض شهرداری معاف کردند.
مجوز به برخی از دستگاههای اجرایی برای فروش نفت، مصوبه بعدی مجلس در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، بود.
بر این اساس به صندوق های بازنشستگی کشوری، لشگری و تامین اجتماعی اجازه داده شد از طریق شرکت ملی نفت ایران نسبت به فروش نفت خام و میعانات گازی صادراتی اقدام کند.
با تصویب بند دیگری از بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۲، نمایندگان دولت را ملزم کردند از روش های تهاتر یا واگذاری سهام و یا واگذاری نفت خام و میعانات گازی نیبت به تادیه بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی اقدام کند.
بر اساس این جزء الحاقی اصلاحی؛ دولت موظف است به منظور تأدیه بدهی قطعی حسابرسی شده خود به سازمان تأمین اجتماعی حداقل هفتصدهزار میلیارد (۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال از روش های تهاتر یا واگذاری سهام، واگذاری نفت خام و میعانات گازی و یا تضمین اصل سود اوراق مالی اسلامی منتشره سازمان مذکور با سررسید تا پنج سال اقدام نماید.
در جریان بررسی این بند، محمد حسن آصفری عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در اخطاری با تاکید بر لزوم توجه معیشت بازنشستگان گفت که بدهی دولت به تامین اجتماعی از زمان دفاع مقدس است که هر سال این بدهیها زیاد میشود. پس باید یک بار برای همیشه حسابررسی شده و تکلیف این بدهی مشخص شود.
وی همچنین با اشاره به وضعیت معیشتی بازنشستگان گفت: با این شرایط تورمی بازنشستگان در شرایط سختی به سر میبرند ما باید برای حل مشکلات آنها تلاش کنیم چون با حقوق و درآمدهای فعلی آنها توانایی گذران زندگی را ندارند.
پیش از ظهر امروز هم جمعی از بازنشستگان لشکری و کشوری با تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار توجه نمایندگان مجلس به وضعیت معیشت و همچنین پرداخت مطالبات معوق خود شدند.
همسان سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین همتراز، افزایش حقوق پرداختی، بهبود وضعیت معیشت و پرداخت مطالبات معوق مانده از درخواست های این بازنشستگان است.
انتهای پیام
نظرات