محمددهستانی در گفتوگو با ایسنا، خواستار مشارکت اجتماعی دهیاران، شوراها، خیران، متولیان و هیات امنای اماکن تاریخی، فرهنگی، مذهبی در مرمت این آثار شد و افزود: بسیاری از آثار میراثی در روستاها که هویت آن روستا است را با مشارکت مردم و کمک شوراها و دهیاران مرمت، بازسازی و با جذب توریست کسب درآمد کرد.
وی با اشاره به اینکه امروزه دوستداران میراث در فضای مجازی آثار منطقه خود را معرفی و آن را افتخار و پیشینه تاریخی خود میدانند، گفت: اگر مردم هر منطقه مشارکت لازم در حفظ بنای تاریخی داشته باشند عمده مشکلات ما در این شرایط سخت اعتباری حل میشود.
این مسئول با اشاره به اینکه ترک خوردن و نشست بناهای تاریخی به استحکام بخشی و مرمت اساسی نیاز دارند، یادآور شد: بیشتر بناهای تاریخی شهرستان بابل در داخل بافت و وقفی بوده و در معرض تخریب قرار دارند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بابل از وجود خانههای میراثی خبر داد که هنوز بین وراث تقسیم نشده است، تصریح کرد: خانه طهماسبی از جمله خانههای میراثی است که رایزنی لازم با آقای سعادتی یکی ازمالکان بنا برای تبدیل این بنا به مجتمع فرهنگی و پذیرایی انجام شد اما بانک آینده با سرمایه گذارهمکاری لازم را نداشت و درصدد هستیم تخصیص اعتبار از سوی بانکها با برآورد اعتباری برای حفظ این بنا تقریباً ۲۰ میلیارد تومان است مصوب و تخصیص یابد.
وی ادامه داد: تعدادی از بناهای تاریخی ما در اختیار دستگاههای اجرایی است که نیازمند مرمت و بازسازی جزیی است از جمله میتوان به ساختمان دانشگاه علوم پزشکی بابل، ساختمان کلانتری در چهار راه شهربانی و مجتمع سلمان در نزدیکی پل محمدحسن خان به مالکیت بهزیستی نام برد.
دهستانی یکی از راههای حفظ آثار تاریخی را در شرایط سخت اعتباری دولت واگذاری این بناهای تاریخی به کاربری فرهنگی و پذیرایی با اجاره ۱۵ ساله به سرمایه گذار به شرط حفظ و مرمت بنا دانست که اقدامات خوبی در دولت صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اماکن مذهبی چون مساجد، تکایا و سقانفارها داریم که به صورت مشترک در اختیار ما و اداره اوقاف است، یادآور شد: این بناها که هویت تاریخی و مذهبی شهر محسوب میشوند توسط میراث فرهنگی ثبت ملی و مستندسازی شده است. اگر اعتبار لازم را داشتیم مرمت میکردیم اما در شرایط فعلی توقع داریم اوقاف باوجود منبع درآمد از این محل موقوفات با ما همکاری بیشتری داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه تعدادی از آثار تاریخی ما در دل زمین مخفی هستند، گفت: قسمت اعظم میراث ما تپهای هستند که مالک شخصی دارند مثل تپه ۱۰۰ هکتاری ازرکتی، تپه هشت هکتاری کتی و زمین دینه کتی ۱۳هکتاری را داریم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بابل، افزود: تعدادی خانه شخصی در بابل ثبت ملی شد و برای هشت مورد نیز درخواست ثبت ملی کردیم تا معماری اصیل بنا حفظ شود در این راستا ابلاغ به مالک انجام و مراحل تشریفات قانونی آن در دست اقدام است.
دهستانی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد بناهای تاریخی شهرستان بابل شخصی و در اختیار مالک است، خاطرنشان کرد: بافت تاریخی۱۳۰ هکتاری شهر بابل که شهرداری باید برای ساخت وساز و هرگونه عملیات از ما استعلام بگیرد.
وی گفت: ۳۰ درصد بناهای دارای مالک شخصی از ۱۰ تا ۷۰ درصد نیازمند مرمت است و باید متناسب با اقلیم مازندران وعناصر به کار گرفته شده در بنا شامل چوب و سفال مرمت شود.
انتهای پیام
نظرات