یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان مازندران توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و دانشگاه مازندران برگزار شد هشت گروه موافق و مخالف با گزارههای "تشخیص تفاوت اعتراض و اغتشاش بر عهده دولت است"،" برای رعایت قوانین بینالمللی اجازه حضور زنان در ورزشگاه را باید داد"، "حضور طالبان درافغالنستان در بلند مدت به ضرر امنیت ملی ایران است" ،" وزارت بازرگانی باید مجدد احیا شود"، "دولت میتواند برای بروز جرایم در فضای مجازی دسترسی شهروندان را محدود کند"،"انتقال آب راهکاری برای تامین پایدار منابع آب است"،" شاغل بودن مادران تربیت فرزندان را مختل میسازد" و در فینال نیز دو تیم با گزاره" دولت میتواند برای جلوگیری از بروز جرایم در فضای مجازی دسترسی شهروندان را محدود کند" با هم به رقابت پرداختند.
شرکت کنندگان دو گروه موافق شهید رجاییفر و گروه مخالف شاقول اندیشه با گزاره "تشخیص تفاوت اعتراض و اغتشاش بر عهده دولت است" با استناد به منابع به استدلال مباحث خود پرداختند.
گروه موافق در ابتدای صحبت با استناد به اصل ۲۷ قانون اساسی، اعتراض را حق مردم برشمرد و افزود: برای معترض گوش شنوا است اما برای اغتشاش گوش شنوایی وجود ندارد.
این گروه با اشاره به اینکه در همه جای دنیا، این وظیفه حکومت بوده که تشخیص دهد حرکت اعتراضی مردم خوب یا بد است، یادآور شد: حرکت مردم نیز نباید بر خلاف قانون باشد.
این گروه همچنین استدلال کرد: اگر بخواهیم با آشوب موضوعی را مطرح کنیم، باعث میشود که امنیت مردم دچار مشکل شود.
گروه موافق با اشاره به دو موضوع مسلحانه نبودن و مخل مبانی اسلام نبودن اصل ۲۷ قانون اساسی، افزودند: این دو موضوع و شرایط اجرای آن کاملا مشخص است و هر گروهی میتواند از شورای تامین درخواست کند که اعتراضات مسالمتآمیز داشته باشد، مثل اعتراض یکسانسازی حقوق فرهنگیان که توسط همین دولت انجام شد.
گروه موافق همچنین استدلال کرد: اغتشاشات در چند ماه اخیر باعث شد وضع تحریمها بیشتر شود و اجرای قوانین با مشکل ایجاد شود.
گروه مخالف نیز با اشاره به اینکه حق اعتراض بر اساس قانون اساسی، حق اجتماعی همه مردم است، افزود: اصل ۲۷ قانون دو موضوع را اشاره میکند؛ یکی آنکه مسلحانه نباشد و دیگری مخل مبانی اسلام نباشد و در حقوق بشر نیز اعلام میکند که حق اعتراض مسالمت آمیز به رسمیت شناخته میشود.
این گروه با بیان اینکه مردم از قوانینی پیروی میکنند که به آن اعتقاد دارند، یادآور شد: مردم زمانی حکومت را همراهی میکنند که این همراهی برای آنان سودمند باشند.
گروه مخالف همچنین با اشاره به اینکه قانون برای این به وجود میآید که زندگی بهتری داشته باشیم، افزودند: اصل ۲۷ قانون اساسی میگوید که همه مردم میتوانند اعتراض کنند مگر اینکه مخل مبانی اسلام و مسلحانه نباشد؛ متاسفانه با شرایط امروز، وظیفه رییس جمهور بوده که تفسیر اصل ۲۷ قانون اساسی را از شورای نگهبان بخواهد؛ این مساله باعث میشد که هر نهادی تفسیر به رای نداشته باشد.
در ادامه گروه مخالف با اشاره به اینکه همه افرادی که مجوز میدهند، نمایندگان حکومتی هستند و باعث میشود شما نتوانید مجوزی بگیرید که خلاف حکومت باشد، خاطرنشان کردند: فقط تشکلها و احزاب از یک هفته قبل با چهارچوبهای مشخصی میتواند درخواست مجوز کنند که شرایط برای اخذ مجوز را سخت میکند.در پایان این مناظره، گروه موافق به مرحله بعد راه پیدا کردند.
در ادامه یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران دو گروه موافق (زاویه آشکار) و گروه مخالف (شهید بلباسی) با گزاره «وزارت بازرگانی باید احیا شود» به رقابت پرداختند.
در ابتدا گروه موافق با اشاره به اینکه وزارت بازرگانی ۵ بار ادغام و ۶ بار تفکیک شده است، افزود: وزارت بازرگانی در حوزه اصناف فعالیت دارد و کنترل نشدن اصناف در واردات و صادرات اثر میگذارد.
آنها همچنین استدلال کردند: در سال ۱۹۰۰ یکی از محققین برخورداری از منابع اقتصادی، شرایط تقاضا، وجود شرکتهای حمایتکننده و غیره تقسیم کرد.
این گروه افزود: با توجه به اصل ۴۹ قانون اساسی که جلوگیری از فساد و رانت است، باعث میشود نیروی متخصص را وارد کنیم و در واردات و صادرات شفافیت عملکرد داشته باشیم؛ در این رابطه از فسادهایی مثل فساد در واردات کاغذ (سال ۹۶) و فساد واردات نهادهای دامی (سال ۹۸) جلوگیری میشود.
گروه مخالف نیز با اشاره مزایای ایجاد سازمان بازرگانی، افزودند: سازمان پاسخگو به مجلس نیست و زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت میکند.
این گروه همچنین مطرح کرد: تنظیم بازار مسالهای است که ۵۲ سال در حال مطرح شدن است و نتیجه نگرفتهایم.
این گروه افزود: کشورهایی که تجار را آزاد گذاشتند، بازار با عرضه و تقاضا مساله خودش را حل میکند.
در پایان گروه موافق با امتیاز ۲۵۰ به مرحله بعد صعود کرد.
قابل ذکر است، گروه"زاویه آشکار" و" شهیددیالمه" به مرحله فینال راه یافتند و با گزاره" دولت میتواند برای جلوگیری از بروز جرایم در فضای مجازی دسترسی شهروندان را محدود کند" به رقابت پرداختند که در نهایت با رای داوران تیم شهید بلباسی به عنوان گروه موافق توانست فینالیست یازدهمین دوره مناظره دانشجویی مرحله استانی دانشگاههای مازندران باشد.
در حاشیه برگزاری این مناظره "سیده زینب تقوی" عضو هیات علمی و معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به برگزاری یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان استان، گفت: مرحله استانی این مسابقات در مازندران با همکاری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان با حضور ۸ تیم از دانشگاههای مختلف استان برگزار شد.
وی افزود: هدف این مسابقات این است که دانشجویان گفتوگو و بحث کردن را یاد بگیرند.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی مازندران با اشاره به اینکه متاسفانه هنر خوب گوش کردن و درک یکدیگر را نداریم، افزود: فرهنگ تفکر انتقادی، نقد کردن و مطالبهگری در جامعه بسیار ضعیف است که در دیدگاه جامعه شناسان این موضوعات باید از دوران بچگی شکل بگیرد.
این مسئول ادامه داد: جهاد دانشگاهی یازدهمین سال است که این مسابقات را با این یک الگوی بومی شده از تجربه چند کشور استفاده کرده است.
تقوی ادامه داد: گروههایی که در استان حائز رتبه برتر میشوند، به مسابقات کشوری راه پیدا میکنند و فینال مسابقات کشوری نیز به صورت زنده از شبکه ۴ پخش خواهد شد.
وی یادآور شد: هر گروه شامل ۴ نفر و یک سرپرست که عضو هیات علمی است؛ هر گروه ۲ سخنران و ۲ محقق دارد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی مازندران خاطرنشان کرد: امسال ۷۰ گزاره دادیم که مخالفتها یا موافقتها توسط گروهها اعلام شده و طی قرعهکشی گروههای مخالف و موافق اظهارات خودشان را بیان میکنند و داوری میشوند.
تقوی در پایان گفت: در ایجاد گروهها، مقاطع تحصیلی مدنظر قرار نمیگیرد و دانشجویان تمام مقاطع تحصیلی در تمام دانشگاهها میتوانند در این مسابقات شرکت کنند.
انتهای پیام
نظرات