به گزارش ایسنا، ارشد عزیز ملک رئیس انجمن روزنامه نگاران پیشاور در جریان این بازدید با بیان اینکه در پاکستان پنج انجمن روزنامهنگاری وجود که مهمترین آنها در اسلام آباد است، اظهار داشت: من این دعوت را قبول کردم تا به ایران سفر کنم زیرا نیاز است تا واقعیات را ببینیم. ایران و پاکستان مشابهتهای زیاد و فرهنگ مشترکی دارند.
وی گفت: باید به این نکته توجه کنیم که رسانهها در جامعه و حکومت نقش ایفا میکنند. متاسفانه رسانههای غربی به صورت تک گفتمانی و مونوپلی عمل کرده و اجازه نمیدهند تا صدای واقعیات شنیده شود. با توجه به دخالتها در موضوعات رسانهای منطقه ما، ضرورت دارد که استقلال و دیدگاه حرفهای خود را حفظ کنیم.
رئیس انجمن روزنامه نگاران پیشاور یادآور شد: جنگ رسانهای نه تنها برای افغانستان است، بلکه کشورهایی مانند عراق، لیبی، سوریه و... را هم در بر میگیرد و باید بهعنوان واقعیت این مسایل در نظر گرفته شود.
عزیز ملک با اشاره به قدرت رسانههای مجازی خاطرنشان کرد: علی رغم فشارهایی که به رسانهها اعمال میشود اما شبکههای اجتماعی بهعنوان ابزارهای جدید نقش موثرتری را ایفا میکنند.
وی همچنین یادآور شد: از دو روز گذشته به ایران سفر داشته و روز گذشته هم از نمایشگاه معاونت علمی ریاست جمهوری بازدید کرده و استفاده و پیشرفت ایران از تکنولوژیها برای ما بسیار جالب بود.
این روزنامه نگار همچنین درباره فعالیت ایسنا در سطح رسانهای ایران گفت: ایسنا جایگاه و ساختار مشخص و جا افتادهای دارد، نسبت حضور و فعالیت زنان برای ما جالب توجه بود زیرا روزنامهنگاری کار سختی است.
عزیزملک همچنین گفت: برای ما جالب توجه بود که زنان بدون محدودیت در سطح جامعه ایران فعالیت دارند . در هر حال ثبات رسانهای ایران قابل توجه است.
مهدی عرفاتی مدیرعامل خبرگزاری ایسنا نیز در این نشست ضمن تاکید بر تقویت همکاریهای رسانهای دو کشور اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران بعد از انقلاب اسلامی دائما با جنگ رسانهای کاملا حرفهای و پیشرفته مواجه بوده و افکار عمومی جهان و منطقه تصویری را از ایران دریافت می کنند که غیر واقعی است.
وی تصریح کرد: ادعای ما این نیست که همه چیز خوب و مثبت است، اما تصویری که از ایران ارائه میشود، تصویری غیر واقعی است. حتی توریستهایی که به ایران سفر میکنند و واقعیات را می بینند از آنچه که آنها شنیدهاند و واقعیاتی که مشاهده میکنند، متعجب میشوند. دلیل عمده اش این است تصویری در ذهن شان بوده که وقتی وارد ایران میشوند چیزی خلاف آن را مشاهده می کنند. در واقع تصویری که از واقعیت ایران - از فرهنگ و تمدن گرفته تا مسائل سیاسی اقتصادی - به کشورهای مختلف منعکس شده غیر واقعی بوده است.
متاسفانه ایران رسانه معتبر بین المللی در اختیار نداشت که بتواند این تصویر را اصلاح کند و عملا رسانه های بزرگ دنیا و رسانه های پر تیراژ جهانی آن تصویر غیر واقعی را شبانه روز در ذهن مردم جهان مخابره می کنند.
مدیر عامل ایسنا اظهار داشت: تا سالهای گذشته فکر می کردم این مساله منحصر به کشور ما است طی مدت اخیر 3-4 سال گذشته به کشورهای منطقه سفر کردم احساسم این بود که این اتفاق در آن کشورها دارد اتفاق می افتد، به ترکیه، قطر، عراق، سوریه و افغانستان سفر داشتم و فکت هایی که از رسانهها گرفتم با آنچه دیدم و می گفتند کاملا متفاوت است.
عرفاتی ادامه داد: ارتباط بین سیستم های رسانه های کشورهای مختلف اعم از دولتی و خصوصی این بستر را ایجاد میکند تا با هم افزایی و ایجاد شبکه منسجم بستری فراهم شود این تصویر غیر واقعی لااقل در خود همان کشورها اصلاح شود.
همچنین فرزانه علی سردبیر Aaj TV از ایالت پیشاور پاکستان ضمن بازدید از ایسنا اظهار داشت: دیدار با مردم برای روزنامه نگاران دارای اهمیت ویژهای است، در بازدیدی که از ایسنا داشتم حضور زنان در بخشهای مختلف خبری فعال بوده و برای من هم مهم بود.
وی تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که پیگیری میکنم جایگاه زنان در رسانههای کشورهای مختلف است. خبرگزاری ایسنا قابل تحسین است به دلیل جایگاه ویژهای که به زنان و قدرت بخشیدن به ساختار ایسنا و خبر اعطا کرده است.
این روزنامهنگار پاکستانی همچنین با اشاره به فعالیت رسانههای غربی در انتشار اخبار غیر واقعی گفت: رسانههای غربی اگر نگوییم تصویر سیاه، تصویر خاکستری از واقعیات ارائه میدهند که باید این نحوه انتشار اخبار تصحیح شود.
انتهای پیام
نظرات