عبدالله دیدبان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طی سالیان اخیر تحولاتی اساسی در نظام سلامت کشور به وجود آمده است و در حوزه طبابت جزو کشورهایی هستیم که حرفی برای گفتن، داریم.
وی ادامه داد: راهاندازی نظام شبکه بهداشت کشور یکی از اقدامات مؤثر نظام جمهوری اسلامی ایران بوده و ثمرات مثبتی به همراه داشته که تغییر اساسی در شاخصهای سلامت کشور بهویژه در مورد بیماریهای عفونی و واگیر یکی از آنها است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین بابیان اینکه اجرای طرح «پزشک خانواده» و سامانه ارجاع از دیگر دستاوردهای نظام سلامت کشور بوده است، گفت: ایجاد نظام شبکه خدمات بهداشت شهری و روستایی در دهه ۶۰، نظام سلامت کشور را دچار تحولات چشمگیری کرد. علاوه بر آنکه این طرح دسترسی و بهرهمندی عادلانه آحاد مردم از خدمات سلامت را منجر شده، سبب کاهش مرگومیرهای ناشی از بیماری در سنین مختلف بهخصوص مادران باردار نیز شده است.
وی افزود: در سال ۱۳۸۲ با اجرای واکسیناسیون MMR (سرخک و سرخجه) حدود ۳۰ میلیون نفر از مردم ایران علیه بیماریهای سرخک و سرخجه ایمن شدند که پس از این اقدام، بیماریهای سرخک و سرخجه در کشور ما وارد مرحله حذف شدند.
دیدبان بیان کرد: از سال ۱۳۷۹ تاکنون هیچگونه بیماری فلج اطفال در کشور مشاهده نشده است درحالیکه پیش از انقلاب این بیماری جان میگرفت. همچنین با واکسیناسیون همگانی کودکان علیه بیماری هپاتیت B از سال ۱۳۷۲ کشور ما از رده کشورهای با شیوع متوسط به کشورهای با شیوع کم رسیده است.
وی ادامه داد: ۲۶۹ خانه بهداشت و پایگاه سلامت روستایی، ۵۰ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۴۳ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی در سطح استان فعال است و بالغبر ۴۵۲ بهورز در استان خدمات بهداشتی به شهروندان ارائه میدهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین، بابیان اینکه در یک سال گذشته ۲۳۹ پزشک عمومی و ۷۵ پزشک فوق تخصص در استان قزوین به طبابت مشغول بودند، افزود: همچنین استان قزوین دارای ۲۳۵ دندانپزشک عمومی و ۶۸ دندانپزشک متخصص است. در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۶ بیمارستان در سطح استان فعال بوده و بالغبر ۲۱۲۴ تخت فعال در این ۱۶ بیمارستان به شهروندان خدمات میدهند.
وی ادامه داد: در بیمارستانهای استان ۱۰۷ تخت دیالیز، ۱۳ تخت سوختگی، ۷۰ تخت روانپزشکی و ۲۶۳ تخت ویژه آیسییو فعال هستند. همچنین استان قزوین دارای ۲ بخش آنژیوگرافی، ۲ بخش جراحی قلب باز و ۴۰ رادیولوژی در بخش دولتی و خصوصی دارد.
دیدبان خاطرنشان کرد: تجهیزات بیمارستانی و درمانی نظام سلامت استان نیز در حال بهروزرسانی است و در حال حاضر ۱۳ دستگاه سیتیاسکن، ۶ دستگاه MRI، دو دستگاه سنگشکن، یک آزمایشگاه مرجع سلامت، ۴۹ آزمایشگاه خصوصی و ۴۵ درمانگاه در قسمت تجهیزات درمانی دانشگاه علوم پزشکی وجود دارد.
انتهای پیام
نظرات