• دوشنبه / ۸ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401120805741
  • خبرنگار : 50167

لزوم خانه‌تکانی قفسه داروهای منازل در روزهای پایانی سال

لزوم خانه‌تکانی قفسه داروهای منازل در روزهای پایانی سال

ایسنا/زنجان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: شهروندان داروهایی که تاریخ انقضاء آن‌ها فرا رسیده، از بسته‌بندی اصلی خارج کرده و داخل کیسه زباله بریزند.

علیرضا حقیقت ظهر امروز (۸ اسفندماه) در جمع خبرنگاران، در رابطه با خانه‌تکانی داروهای منزل، اظهار کرد: در زمان خانه‌تکانی بهتر است، قفسه یا کیسه‌های دارویی موجود در منزل که محتوی قرص، کپسول و یا شربت‌های نیمه‌مصرف شده هستند نیز ساماندهی شود و داروهایی که تاریخ انقضاء آن‌ها فرا رسیده، از بسته‌بندی اصلی خارج کرده و داخل کیسه زباله بریزند و از مسئول فنی داروخانه در خصوص نحوه‌ امحای دارو پرسش شود.

وی با بیان اینکه در راستای جلوگیری از مصرف نابه‌جای داروهایی که دور ریختن آن‌ها در زباله مجاز است، قرص‌ها و کپسول‌ها با زباله‌های تر مانند تفاله چای مخلوط شود تا ظاهر ناخوشایند آن مانع مصرف داروها توسط کودکان و غیره شود، افزود: شربت‌های تاریخ گذشته اگر آنتی‌بیوتیک نیستند باید در فاضلاب خالی شده و شیشه‌های آن‌ها دور ریخته شود. همچنین آمپول‌ها و سرنگ‌های تاریخ گذشته نیز در کیسه‌ای جمع‌آوری و بر اساس توصیه داروسازان، دور ریخته شود.

این مسئول با تاکید بر لزوم دور ریختن قطره‌های چشمی که از باز شدن درب آن یک ماه گذشته و دیگر استریل نیستند، تصریح کرد: داروهایی که تاریخ انقضاء آنها فرا نرسیده است ولی استفاده‌ای در منزل ندارند قابل عودت به داروخانه و مراکز مشابه نیستند و بهتر است به نحو صحیح دور ریخته شوند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه داروهای تاریخ گذشته قابل استفاده نیستند و باید دور ریخته شوند، گفت: تاریخ انقضاء معمولا به تاریخ شمسی یا میلادی روی جعبه مقوایی داروها، همچنین در انتهای ورقه‌های آلومینیومی بسته‌بندی قرص‌ها و کپسول‌ها بر روی شیشه آمپول و ویال‌های تزریقی و درخصوص پمادها و کرم‌های موضعی بر روی انتهای تیوب پماد و کرم و یا روی جعبه مقوایی آن‌ها حک شده است.

حقیقت با بیان اینکه بسیاری از لوازم آرایشی بعد از مدت اعلام شده بر روی بسته‌بندی، در صورت استفاده باعث ایجاد عوارض می‌شود، اظهار کرد: کرم‌ها و فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی دارای تاریخ انقضایی (بسته به نوع فرآورده) از ۶ تا ۲۴ ماه پس از باز کردن درب ظرف هستند که به صورت یک عدد در کنار تصویر یک قوطی با درب باز شده روی بسته‌بندی فرآورده ترسیم می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم به همراه داشتن داروهایی که به صورت مرتب مصرف می‌کنند در تعطیلات نوروز ۱۴۰۲، افزود: بسیاری از داروها مانند داروهای ضدتشنج، داروی بیماران قلبی و فشار خون، داروهای ضدافسردگی و اختلالات عصبی، داروهای ضد دیابت و چربی خون و برخی داروهای مسکن و همچنین آنتی‌بیوتیک‌ها، باید مرتب مصرف شوند و قطع ناگهانی این داروها، افراد را دچار مشکل خواهد کرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: شاید در ایام تعطیلات عید، دسترسی به داروخانه‌های روزانه به دلیل تعطیلی آن‌ها مقدور نباشد ولی همیشه دسترسی به داروخانه‌های شبانه‌روزی و برخی داروخانه‌هایی که به صورت شیفت از پیش تعیین شده، فعال بوده، وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha