به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل، اخیرا سازمان جهانی بهداشت جلسه ای فوری در مورد افزایش موارد ابتلا به ماربورگ تشکیل داده و کارشناسان از سراسر جهان برای حضور و تبادل نظر در این اجلاس فراخوانده شدند.
کارشناسان اظهار کرده اند که ممکن است ماهها طول بکشد تا واکسنها و داروهای مؤثر برای این بیماری در دسترس قرار گیرند، زیرا تولیدکنندگان باید نمونهها را جمعآوری کرده و آزمایشهای مختلفی را روی آنها انجام دهند.
با این حال متخصصان تاکنون ۲۸ واکسن آزمایشی برای این بیماری شناسایی کرده اند که می توانند در برابر این ویروس موثر باشند. هرچند بیشتر این واکسن ها برای مبارزه با ابولا ساخته شده اند.
سه شرکت سازنده واکسن نیز اظهار کرده اند که ممکن است بتوانند دزهایی از واکسن این بیماری را برای آزمایش در شیوع فعلی در دسترس قرار دهند.
همچنین برخی از واکسن های ماربورگ نیز قبلاً آزمایشهای بالینی فاز یک را پشت سر گذاشتهاند. با این حال، هیچ یک از واکسن ها به مقدار زیاد در دسترس نیستند.
ویروس ماربورگ و عامل تب خونریزیدهنده ابتدا در کشور کوچک آفریقایی "گینه استوایی" شناسایی شد که تاکنون جان ۹ نفر را در این منطقه گرفته و ۱۶ مورد مشکوک ابتلا نیز گزارش شده است. همچنین بیش از ۲۰۰ نفر در این کشور در قرنطینه هستند و در استان محل شیوع بیماری نیز محدودیتهایی به منظور کنترل انتشار ویروس اعمال شده است.
در کامرون نیز در یک منطقه هم مرز با گینه استوایی اخیرا دو مورد مشکوک ابتلا به ماربورگ شناسایی شده است.
به گفته متخصصان، این ویروس یکی از کشندهترین پاتوژنهایی (عامل بیمازیزا) بوده که تاکنون کشف شده است. همچنین علائم شایع در مبتلایان شامل تب، خستگی، استفراغ خونی و اسهال است.
انتهای پیام
نظرات