آصف شیخ، امروز(یکشنبه،۷ اسفند) در آیین گشایش دبیرخانه شهر ملی نساجی سنتی در خانه تاریخی باکوچی کاشان، اظهار کرد: تجربه دست بافتههای نساجی در هند را دارم، ولی دست بافتههای زربافت، مخمل نقش برجسته و شعربافی کاشان را در هیچ جایی ندیدیم.
وی تصریح کرد: برای گروه ارزیاب یونسکو تصمیمگیری و نتیجهگیری درباره نساجی سنتی کاشان سخت بود و در سفر دو روزه خود به این شهر موارد زیادی دیدیم و جزئیات را بررسی کردیم. از معماری کاشان لذت بردم و اهمیت زیبایی معماری این شهر را درک کردم.
عضو شورای جهانی صنایعدستی یونسکو، تأکید کرد: سعی میکنیم در ارزیابیهای خود صادق باشیم و حقایق را در نظر بگیریم، ولی به گزارشها و اسناد خیلی خاصتر از داشتههای کاشان در ایجاد خلاقیت بازار و تولید نیاز داریم.
آصف شیخ، از فعالیت بانوان در کارگاههای نساجی سنتی کاشان ابراز خوشحالی کرد و گفت: در هند صدها هنرمند و صنایعدستی وجود دارد که آقایان بیشتر فعال هستند، ولی بافنده خانم نداریم.
به گزارش ایسنا، گروه ارزیابهای جهانی صنایعدستی یونسکو با بررسی شاخصهای صنعت نساجی کاشان برای معرفی و انتخاب شهر جهانی نساجی سنتی به مدت دو روز از مجموعهها و کارگاههای سنتی این بازدید میکنند که دیدار از مرکز هنرهای سنتی و صنایعدستی کاشان،کارگاه رنگرزی سنتی، کارگاههای زیلوبافی و زریبافی، پارک علم و فنآوری، بازار و کاروانسرای امینالدوله، فروشگاههای صنایعدستی، کارگاه شعربافی و خانه نساجی و افتتاح دبیرخانه شهر ملی در موزه تخصصی نساجی سنتی کاشان از برنامههای سفر دو روزه ارزیابهای جهانی صنایعدستی یونسکو خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات