• شنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۰:۲۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401120603546
  • خبرنگار : 50225

رئیس پارک ملی کرخه خبر داد

پیش‌بینی افزایش گوزن‌های زرد کرخه در سال آینده

پیش‌بینی افزایش گوزن‌های زرد کرخه در سال آینده
گوزن زرد ایرانی

ایسنا/خوزستان رئیس پارک ملی کرخه با اشاره به افزوده شدن جمعیت گوزن‌های زرد این منطقه، گفت: با توجه به اینکه چند گوزن ماده به جمعیت این گوزن‌ها افزوده شده، احتمالا تا بهار سال آینده حداقل سه گوساله متولد می‌شوند.

محمد الوندی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به آخرین وضعیت گوزن‌های سایت حفاظت و نگهداری پارک ملی کرخه واقع در محدوده شهرستان‌های شوش و کرخه اظهار کرد: قبل از انتقال گوزن‌های زرد ایرانی به این پارک، هفت رأس گوزن زرد ایرانی در یک فضای پنج هکتاری در پارک ملی کرخه نگهداری می‌شدند و اخیرا نیز سه راس گوزن ماده از ایلام به این جمعیت اضافه شده است بنابراین اکنون چهار گوزن نر و شش گوزن ماده در سایت وجود دارد.

وی افزود: در تابستان و پاییز علوفه مورد نیاز این گوزن‌ها دپو شده بود و تا چند روز پیش به صورت دستی علوفه گوزن‌ها تامین می شد اما با توجه به بارندگی‌های اخیر، فعلا نیازی به تامین دستی علوفه ندارند.

رئیس پارک ملی کرخه با اشاره به وضعیت پایش این گونه گفت: این گوزن‌ها در شرایط مطلوبی قرار دارند و مشکل خاصی وجود ندارد. هر ساله در این فصل شاخ گوزن‌های نر می‌افتد و اکنون این تغییر در گوزن‌ها ایجاد شده است.

الوندی عنوان کرد: با توجه به اینکه چند گوزن ماده به جمعیت این گوزن‌ها افزوده شده، احتمالا تا بهار سال آینده حداقل سه گوساله متولد می‌شوند.

وی با اشاره به خطراتی که این گونه را تهدید می‌کند، گفت: یکی از مشکلات اساسی به ویژه در این فصل، حضور دام در منطقه است. از گذشته به شکل عرفی منطقه کرخه چراگاه دام‌ها بوده و با تبدیل زمین‌های اطراف به زمین‌های کشاورزی، این دامداران هنوز به بیشه‌زار کرخه وابسته هستند.

رئیس پارک ملی کرخه با اشاره به اهمیت تامین زیستگاه امن گوزن‌ها در فضای جنگل بیان کرد: هدف‌گذاری شده که در صورت افزایش جمعیت گوزن‌ها، در سال‌های آینده تعدادی از آن‌ها را به طبیعت آزاد منتقل کنیم اما اگر این مشکل دامداری‌ها حل نشود، شاید این کار موفقیت‌آمیز نباشد.

وی افزود: البته برنامه‌ریزی شده است که با همکاری موسسات خصوصی طرف قرارداد سازمان حفاظت محیط زیست ایران و محیط زیست بین‌الملل (اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت)، برنامه آموزشی و ترویجی برای جوامع محلی به منظور حمایت از گوزن زرد اجرا شود تا جوامع محلی و دامداران حتی اگر از این منطقه برای چراگاه استفاده کنند، حداقل آسیب را به منطقه و گونه وارد کنند که امیدواریم این برنامه تاثیرگذار باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha