• پنجشنبه / ۴ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401120402821
  • خبرنگار : 50046

برگزاری جشنواره سمنو در شهر درق با حضور ۳۲ سمنوپز

برگزاری جشنواره سمنو در شهر درق با حضور ۳۲ سمنوپز

ایسنا/خراسان شمالی مدیر میراث فرهنگی اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه از برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران در شهر درق طی امروز خبر داد.

محمودی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: این جشنواره طی امروز با حضور ۳۲ سمنوپز برگزار شده است.

وی با اشاره به اینکه شهر درق یکی از مهمترین مناطق ایران در تولید سمنو است، اظهار کرد: در همین راستا کارگاه های بزرگ و کارگاه های خانگی در این منطقه ایجاد شده است.

وی گفت: در این جشنواره طی امروز، تهیه ۱۶ دیگ سمنو تدارک دیده شده است. هر دیگ سمنو گنجایش پخت ۱۵۰ کیلوگرم از آن را دارد.

وی افزود: علاوه بر آن ۳ تن سمنوی دیگر نیز از قبل آماده شده که امروز به متقاضیان عرضه خواهد شد.

این مسئول ادامه داد: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار شد که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامه ها خواهد بود.

وی تصریح کرد: علاوه بر آن طی امروز بازی های بومی و محلی نیز برگزار و رقص آئینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرا شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه با اشاره به اینکه در این شهر، ۲۰۳ کارگاه تولیدی سمنو وجود دارد، گفت: از این تعداد، ۲۰۰ کارگاه خانگی است و ۳ کارگاه نیز بزرگ که هر روز حدود ۶ دیگ بارگذاری می کنند.

وی افزود: البته میزان تولید سمنو در ۳ کارگاه خانگی نیز در طول روز بالا است.

محمودی با بیان اینکه برای سمنوی شهر درق برندسازی انجام شده است، ادامه داد: در حال حاضر این محصول با برند در استان، خارج استان و خارج از کشور به فروش رفته و صادر می شود.

این مسئول تصریح کرد: ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آلمان از جمله کشورهایی هستند که این محصول به آن ها صادر می شود و مقدار قابل توجهی نیز به جزیره کیش ارسال می شود.

وی تاکید کرد: سمنویی که به خارج کشور صادر می شود، با غلظت بالایی در اندازه شکلات طبخ می شود تا در مدت ۲۰ روز فاسد نشود.

گفتنی است شهر درق قطب تولید سمنو در کشور است و سمنوی این شهر به دلیل به کار بردن شیوه های خاص در پخت و پز و برگزاری مراسم شادی هنگام پخت این غذای سنتی، زبانزد خاص و عام است.

بکاربردن شیوه‌های خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.

در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه گندم و آرد سبوس‌دار استفاده می شود که به هنگام پخت آن، دیگ‌ های بزرگی بر روی آتش قرار داده می شود و بوی خوش دودی که از چوب بلوط و گردو فضا را پر کرده، خود به تنهایی می‌تواند به برگزاری این مراسم جذابیت بدهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha