به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری هیل، مارشال بیلینگزلی، معاون وزیر امور خارجه دونالد ترامپ در امور کنترل تسلیحات و امنیت بینالملل می گوید: با این حساب روسیه و چین تعداد کلاهکهای بیشتری را مستقر خواهند کرد.
به گفته تحلیلگران حوزه امنیت بینالملل، حتی با وجود جنگ اوکراین و تعلیق پیمان استارت نو، تهدید درگیری هستهای همچنان پایین است؛ اما آخرین "قدرتنمایی هستهای" کرملین بار دیگر زنگ خطر را به صدا درآورد و ترسها را نسبت به وخیم شدن تنشها برانگیخت.
ولادیمیر پوتین در سخنرانی سالانه خود در مجلس فدرال روسیه اظهار کرد: روسیه مشارکت خود در معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک (استارت نو) را تعلیق میکند. اجازه دهید مجدد تاکید کنم که روسیه از این معاهده خارج نمیشود، بلکه مشارکت خود را تعلیق میکند.
ایالات متحده آمریکا تصمیم روسیه را مبنی بر تعلیق پیمان استارت نو محکوم کرده است و در این راستا آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ضمن ابراز تاسف این اقدام روسیه را "عمیقا غیرمسئولانه" خواند اما تاکید کرد که دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا نسبت به گفتوگوها "باز" میماند و از مذاکره استقبال میکند.
این وزیر خارجه طی جلسه توجیهی افزود: ما آماده هستیم تا در هر زمان راجعبه کنترل و محدودیت تسلیحات استراتژیک با روسیه گفتوگو کنیم. این مسئله مهم است که ما در این زمینه مسئولانه عمل کنیم و این چیزی است که سایر جهان نیز از ما انتظار دارد.
آلیسیا سندرز-زاکر، هماهنگکننده سیاست و تحقیقات کمپین بینالمللی جهت نابودی تسلیحات هستهای گفت: در چنین موقعیتی که تنشها به بالاترین حد خود رسیده، این اقدام پوتین خطرناک تلقی میشود. به نوعی تهدیدات آشکار هستهای روسیه به سطح بالایی رسیده است.
داریل کیمبال، مدیر اجرایی انجمن کنترل سلاح از اقدام روسیه نسبت به تعلیق این پیمان انتقاد کرد و از مسکو خواست تا به این معاهده با آمریکا بازگردد.
وی در بیانیهای عنوان داشت: تعلیق استارت نو توسط پوتین به منافع امنیتی خود روسیه آسیب میزند و در این صورت خود مسکو اطلاعات و درک کمتری نسبت به زرادخانه هستهای استراتژیک آمریکا کسب میکند.
ویلیام آلبرک، مدیر استراتژی، فناوری و کنترل تسلیحات در موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک به خبرگزاری رویترز گفت: روسیه و آمریکا هر دو فورا طی یک شب میتوانند تعداد کلاهکهای استراتژیک مستقرشده را از ۱۵۵۰ به ۴۰۰۰ افزایش دهند.
ولادیمیر پوتین روز سهشنبه ۲۱ فوریه اعلام کرد، روسیه مشارکت خود در «پیمان استارت نو» مبنی بر خلع تسلیحات هستهای را تعلیق میکند و اگر آمریکا در انجام آزمایشهای هستهای پیشدستی کند، روسیه نیز چنین آزمایشاتی را انجام خواهد داد.
پیمان «استارت نو» آخرین معاهده دوطرفه خلع تسلیحات هستهای میان روسیه و آمریکا، دو کشور دارای بزرگترین زرادخانههای هستهای جهان است.
اکنون که این معاهده به طور کامل توسط روسیه رد شده است، خطر افزایش تسلیحات وجود دارد. فدراسیون دانشمندان آمریکایی در گزارشی در ماه فوریه که به بررسی خطرات احتمالی در صورت بروز چنین شرایطی پرداخته بود، گفت: «آمریکا و روسیه برنامههای نوسازی هستهای مربوطه خود را با این فرض برنامهریزی کردهاند که هیچ کدام از این کشورها از سطوح نیرو که در حال حاضر توسط استارت جدید دیکته شده است تجاوز نخواهد کرد».
انتهای پیام
نظرات