دکتر علیرضا رستمیکیا چهارشنبه ۳ اسفندماه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان همدان، اظهار کرد: مرکز بهداشت از قبل تولد تا مرگ با افراد سروکار دارد و کودکان جزء ارکان مهم ما هستند چراکه سلامت کودکان یکی از شاخصهای توسعه هزاره سوم در دنیاست.
وی با بیان اینکه مرگ کودکان در سازمانهای جهانی بسیار مهم است و مرگومیر کودکان زیر ۵ سال در شهرستان همدان آمار قشنگی نیست، ادامه داد: براساس آمار از سال ۹۸ تا سال ۱۴۰۱، سوانح و حوادث رتبه نخست علت مرگومیر کودکان را دارد که این مسأله قابل پیشگیری است و میتوانیم برنامهریزی کنیم.
رستمیکیا خاطرنشان کرد: نقاط حادثهخیزی در سطح شهرستان وجود دارد که روباز هستند، حفاظی ندارند و در کنار مناطق مسکونی هستند بنابراین انتظار داریم برنامهریزیها به سمتی برود که مکان بازی کودکان استاندارد شود، کانالهای ناایمن پوشانده و علائم هشدار نصب شود.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه به روزهای پایانی سال و شب چهارشنبه سوری نزدیک میشویم، انتظار داریم با نظارت شهرداری و اتاف اصناف از عرضه وسائل خطرناک خودداری شود.
تب مالت در بخش شراء بومی شده است
رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در بخش دیگری با بیان اینکه تب مالت از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است، گفت: تب مالت در بخش شراء بومی شده و بیش از حد گزارش میشود.
وی ادامه داد: ابتلا به تب مالت در شهرستان همدان از ۵۳ نفر در سال ۹۵ به ۲۰۷ نفر در سال ۱۴۰۱ رسیده است به طوریکه در شهرستان همدان وقتی بیماران را به تفکیک بررسی کردیم دیدیم اکثراً خانوادههای دامداران بودند.
رستمیکیا با اشاره به رصد کلرسنجی آب در روستاها، اظهار کرد: در تمام روستاهایی که خانه بهداشت داریم، کارشناس بهداشت محیط وجود دارد و به صورت کامل وضعیت کلرزنی و کلرسنجی آب رصد میشود.
انتهای پیام
نظرات