• سه‌شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۲۲:۵۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1401120201663
  • خبرنگار : 50176

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت لرستان:

کاهش تصدی‌گری نهادهای قرآنی با مشارکت مؤسسات امکان‌پذیر است

کاهش تصدی‌گری نهادهای قرآنی با مشارکت مؤسسات امکان‌پذیر است

ایسنا/لرستان مدیرعامل اتحادیه مؤسسات فرهنگی مردمی قرآن و عترت لرستان گفت: برای کاهش تصدی‌گری نهادهای فرهنگی، فعالیت‌های قرآنی باید از طریق مؤسسات قرآنی به‌عنوان حلقه بین مردم و مسئولان در حوزه قرآن عبور کند و دستگاه‌ها نقش نظارتی داشته باشند.

روح‌الدین بلواسی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در لرستان ۱۰۰ مؤسسه قرآنی، ۱۷۰ خانه قرآن و ۴۰۰ جلسه خانگی قرآن به‌عنوان ظرفیت‌های مردمی قرآنی فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه عمده مؤسسات قرآنی استان که از برخی دستگاه‌ها از جمله فرهنگ و ارشاد اسلامی و تبلیغات اسلامی لرستان مجوز گرفته‌اند، نیمه‌فعال هستند و از تمام ظرفیت‌های قرآنی آنان استفاده نشده است، افزود: تعامل بین نهادهای متولی قرآن و مؤسسات قرآنی کم است در حالی‌ که می‌توانند رابطه بهتری داشته باشند و امید آن می‌رود با ورود مدیرکل حوزه اجتماعی استانداری به‌عنوان متولی سازمان‌های مردم‌نهاد و ظرفیت‌های مردمی این ارتباط بهبود یابد.

بلواسی با اشاره به گسترش فعالیت جلسات خانگی قرآن در لرستان گفت: برخی جلسات خانگی از تبلیغات و برخی دیگر از جامعه قرآنی عصر مجوز دارند که باید از تمام ظرفیت‌های جلسات خانگی قرآن با برقراری تعاملات بهتر در حوزه قرآن استفاده کرد.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت لرستان با یادآوری اینکه مؤسسات قرآنی افرادی علاقه‌مند به قرآن و فعالیت‌های قرآنی هستند ولی شرایط طوری است که دستگاه‌های متولی قرآن تصدی‌گری ویژه روی برنامه‌های قرآنی دارند در حالی که باید تنها نقش نظارتی داشته باشند، گفت: متولیان امر به قرآن باید فعالیت‌های قرآنی خود را به مؤسسات قرآنی به‌عنوان حلقه بین مردم و مسئولان در امر قرآن واگذار کنند و کل فعالیت‌های قرآنی از مسیر این مؤسسات باشد.

وی با بیان اینکه بودجه و اعتبارات اندک در حوزه قرآن باید مدیریت شود نه اینکه دستگاه‌ها به‌صورت سلیقه‌ای برنامه‌ها را به یک نفر یا مؤسسه خاص واگذار کنند، اظهار کرد: هر مؤسسه قرآنی متشکل از یک مسئول، چند کارشناس و چندین مربی است که از این ظرفیت نیروی انسانی باید در جهت توسعه و ترویج امر قرآن استفاده کرد.

بلواسی با یادآوری اینکه تصدی‌گری دستگاه‌های فرهنگی متولی امر قرآن انگیزه مؤسسات قرآنی را کاهش می‌دهد، اضافه کرد: در اساسنامه مؤسسات قرآنی نیز به شکل صریح بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت این مؤسسات تأکید شده آن‌طور که باید و شاید دستگاه‌های فرهنگی متولی قرآن از ظرفیت آنان استفاده نمی‌کنند البته در بعضی فعالیت‌ها از برخی مؤسسات استفاده شده است در صورتی‌ که مسیر کار در حوزه فعالیت‌های قرآن باید از طریق مؤسسات باشد.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های مردمی فرهنگی قرآن و عترت لرستان طرح تشکیل شورای عالی توسعه فعالیت‌های قرآنی از سوی اتحادیه مؤسسات قرآنی در شورای فرهنگ عمومی استان اجرا و در حال حاضر فعالیت‌های خود را دنبال می‌کند، گفت: همچنین طرح شبکه فراگیری قرآن به‌عنوان طرح شفق ارائه و در حال پیگیری است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha