• سه‌شنبه / ۲ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۲:۲۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401120201199
  • منبع : نمایندگی همدان

۳۰ درصد عوامل ناباروری به آقایان برمی‌گردد

۳۰ درصد عوامل ناباروری به آقایان برمی‌گردد

ایسنا/همدان کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: ۳۰ درصد عوامل ناباروری زوجین به وجود مشکل در آقایان برمی‌گردد.

نرگس باباخانی در گفت‌وگو با ایسنا، به مناسبت هفته سلامت مردان، اظهار کرد: هفته سلامت مردان ایرانی از یکم تا هفتم اسفندماه امسال به مسأله ناباروری در مردان و اتخاذ شیوه زندگی و سبک زندگی سالم در پیشگیری از ناباروری اختصاص پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه به صورت کلی حدود ۳۰ درصد عوامل ناباروری به مشکل در آقایان برمی‌گردد، افزود: سبک زندگی ناسالم به ویژه با صنعتی شدن و بی‌تحرکی افراد، تأثیر بسزایی در ناباروری دارد. منظور از فعالیت و تحرک بدنی، راه رفتن عادی هر روز نیست و منظور از فعالیت بدنی ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط است که در حین انجام آن نتوان با کسی صحبت کرد.

کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: تغذیه ناسالم و نداشتن فعالیت بدنی باعث چاقی و یا اضافه وزن ۶۰ تا ۷۰ درصد جامعه شده که این موضوع از علل ناباروری در خانم ها و آقایان است.

وی با اشاره به تأثیر استرس در باروری، توضیح داد: استرس و اضطراب در باروری خانم‌ها و آقایان تأثیر دارد و روند تولید و انتقال اسپرم در سیستم تناسلی مردان را دچار اختلال می‌کند.

وی ادامه داد: آلاینده‌های محیطی مانند دود ماشین، چسب مورد استفاده برای چسباندن پارکت و دیوارکوب منازل، ارتباط با مواد خاص شیمیایی مانند جیوه، سرب و حلال‌های شیمیایی و همچنین استفاده از وایتکس می‌تواند از علل ناباروری باشد.

باباخانی با تأکید بر تأثیر مصرف دخانیات در ناباروری، توضیح داد: مصرف سیگار، موادمخدر و الکل تولید اسپرم در سیستم تناسلی را دچار مشکل می‌کند و باعث تولید اسپرم‌هایی می‌شود که کارآیی لازم را ندارد. مردانی که از این موارد استفاده می‌کنند علاوه بر باروری خود، بر باروری اطرافیان نیز تأثیر می‌گذارند.

وی در رابطه با تأثیر مشکلات زمینه‌ای در باروری، مطرح کرد: مشکلات زمینه‌ای هم در باروری تأثیرگذار است بنابراین اگر خانمی کمتر از ۳۵ سال سن دارد و پس از یک سال اقدام به بارداری، باردار نشود، زوجین باید به مراکز ناباروری مراجعه کنند و این بازه برای خانم‌هایی که بیش از ۳۵ سال سن دارند، شش ماه است.

کارشناس برنامه میانسالان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در رابطه با برنامه‌های این دانشگاه در هفته سلامت مردان، گفت: حضور اورولوژیست در برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی صداوسیمای مرکز همدان و انتشار ویدئوهایی با موضوع ناباروری مردان در فضای مجازی از برنامه‌هایی است که درنظر گرفته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha