• دوشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۰
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1401120100226
  • خبرنگار : 71589

احتمال درمان سرطان با نور فرابنفش طی ۵ تا ۱۰ سال آینده

احتمال درمان سرطان با نور فرابنفش طی ۵ تا ۱۰ سال آینده

دانشمندان می‌گویند، با توجه به روند تحقیقات فعلی روی روش‌های درمان انواع سرطان، نسل بعدی درمان‌های این بیماری می‌تواند بین پنج تا ۱۰ سال دیگر در دسترس قرار گیرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، نسل بعدی درمان‌های سرطان که با استفاده از به خدمت گرفتن نور محقق می‌شوند، اگر چه ممکن است دور به نظر برسند، اما در یک پیشرفت قابل توجه توسط دانشمندان دانشگاه «ایست آنگلیا»(UEA) در انگلیس، چندین قدم نزدیک‌تر شده است.

اما این درمان چگونه است؟ در این روش درمانی، هنگامی که چراغ‌های LED تعبیه شده در نزدیکی تومور روشن می‌شوند، داروهای بیوتراپی را فعال می‌کنند. این داروها بسیار هدفمند و موثرتر و دقیق‌تر از ایمونوتراپی‌های فعلی هستند.

توانایی برقراری پیوند کووالانسی قطعات آنتی بادی با هدف خود

دکتر آمیت ساچدوا(Amit Sachdeva) از دانشکده شیمی دانشگاه ایست آنگلیا(UEA) که دانشمند اصلی این مطالعه است، می‌گوید: درمان‌های کنونی سرطان مانند شیمی‌درمانی، سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند، اما می‌توانند به سلول‌های سالم بدن مانند سلول‌های خونی و سلول‌های پوست نیز آسیب برسانند. این بدان معنی است که آنها می‌توانند عوارض جانبی از جمله ریزش مو، احساس خستگی و بیماری ایجاد کنند و همچنین بیماران را در معرض افزایش خطر ابتلا به عفونت قرار می‌دهند. بنابراین انگیزه بسیار زیادی برای ابداع درمان‌های جدید وجود دارد که هدفمندتر هستند و این عوارض جانبی ناخواسته را ندارند.

در حال حاضر، آنتی بادی‌ها و قطعات آنتی بادی برای درمان سرطان ساخته شده‌اند. این گروه پژوهشی یکی از اولین قطعات آنتی بادی را که با تابش اشعه فرابنفش با طول موجی مشخص به هدف خود می‌چسبد و با آن یک پیوند کووالانسی ایجاد می‌کند، مهندسی کرده است.

این بدان معنی است که مولکول‌های دارویی با این روش می‌توانند به طور دائم در یک تومور مستقر شوند.

پیوند کووالانسی(Covalent bond) یا رابطه اشتراکی یک نوع رابطه شیمیایی در شیمی است. در ترکیب یونی، اتم‌ها با از دست دادن یا گرفتن الکترون، مدار بیرونی خود را پر می‌کنند، اما در رابطه اشتراکی(کووالانسی) اتم‌ها می‌توانند با اشتراک الکترون‌ها مدار خودشان را پر کنند و به آرایش هشت‌تایی پایدار گاز نجیب بعد از خودشان برسند.

جوابدهی خوب برای سرطان‌های پوست و سرطان‌هایی که تومور جامد دارند

دانشمندان می‌گویند به عبارت دیگر، شما می‌توانید آنتی‌بادی‌ها را برای حمله به سلول‌های تومور با تابش نور فعال کنید. در مورد سرطان پوست، مستقیماً روی پوست و در مورد انواع دیگر سرطان با استفاده از چراغ‌های LED کوچکی که می‌توانند در محل تومور در داخل بدن کاشته شوند.

دکتر ساچدوا می‌گوید این امر به این روش درمانی اجازه می‌دهد تا کارآمدتر و هدفمندتر باشد، زیرا به این معنی است که فقط مولکول‌های مجاور تومور فعال می‌شوند و روی سلول‌های دیگر تأثیر نمی‌گذارد.

وی تاکید می‌کند که این درمان برای سرطان‌هایی مانند سرطان پوست یا جایی که تومور جامد وجود دارد، موثر است، اما در سرطان‌های خون مانند لوسمی کارایی ندارد.

محققان می‌گویند، اگر مرحله بعدی تحقیقاتشان به خوبی پیش برود، نسل جدید سیستم ایمنی‌درمانی قابل فعال شدن با نور می‌تواند بیماران سرطانی را ظرف پنج تا ۱۰ سال آینده درمان کند.

این مطالعه در مجله Nature Chemical Biology منتشر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha