• یکشنبه / ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۵:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1401113022419
  • خبرنگار : 50046

زنان کارآفرینی که ایده‌هایشان دنیایشان را تغییر داد

زنان کارآفرینی که ایده‌هایشان دنیایشان را تغییر داد

ایسنا/خراسان شمالی کارآفرینی سن و سال یا جنسیت نمی‌ شناسد، هر فردی به‌طور بالقوه می‌ تواند کارآفرین باشد. مردان و زنان کارآفرین موفق زیادی در دنیا وجود دارند که با توجه به ایده‌ های ذهنی‌ شان دست به عمل می‌ زنند و زندگی خوبی برای خود و سایرین ایجاد ‌می‌ کنند. البته کارآفرینی به این راحتی که ما راجع به آن صحبت می‌ کنیم هم نیست!

به گزارش ایسنا، زنان کارآفرین زیادی وجود دارند که ممکن است حتی بعضی از آن ها در اطراف محل زندگی شما مشغول به کار باشند و شما آن ها را به خوبی بشناسید یا از دید شما فردی ناشناس باشد اما آنقدر در کسب و کارشان موفق‌اند که زندگی خوبی برای خودشان دست و پا کرده‌اند. بانوان کارآفرین با ایده‌های خلاقانه کسب و کار و شرکت‌ های موفق‌ شان، درحال تغییر دنیا هستند.

در این جا ما به کارآفرینان موفق زن که تغییراتی در زندگی خودشان و دیگران در خراسان شمالی ایجاد کرده‌اند می‌پردازیم.

حرفه ای که با سرمایه صفر رونق گرفت

ن

فاطمه عبدی مدیر و موسس مجموعه دوزیبا در گفت و گو با ایسنا، می گوید: ما در دوزیبا یک سری عناصر دکوری تولید می کنیم که در فرآیند تولید آن از هنر گلدوزی سنتی کشورمان استفاده می شود و این محصولات که شامل روتختی، پرده، کوسن، رومیزی و ... است توسط تعداد زیادی از بانوان هم استانی تولید می شوند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۷ من و همسرم ازدواج و این کسب و کار را شروع کردیم، می افزاید: من در حوزه گلدوزی مهارت داشتم و همسرم در فروش اینترنتی متخصص بود و این کار با سرمایه تقریبا صفر شروع شد.

وی ادامه می دهد: ما با ۱۰۰ هزار تومان مقداری نخ و پارچه خریداری و اولین محصولات را تولید کردیم، همسرم از آن ها عکاسی و در شبکه های اجتماعی منتشر می کرد که بعد از یکی دو ماه اولین سفارشمان را تحویل گرفتیم و با درآمد آن توانستیم مواد اولیه بیشتری را خریداری کنیم.

وی بیان می کند: رفته رفته فروشمان بیشتر شد و دیگر از پس سفارشات بر نمی آمدیم، همسرم پیشنهاد داد کار گلدروزی را که بیشترین وقت را از ما می گرفت برون سپاری کنیم و به کمک یکی از آشنایان در روستاهای اطراف شیروان کلاس های گلدوزی را برگزار کردیم و تعداد زیادی از خانم ها را به صورت رایگان آموزش دادیم.

عبدی با اشاره به اینکه سپس از بین آن ها افرادی که نمره قبولی را کسب کرده بودند، انتخاب کردیم، می افزاید: این افراد سفارش های جدید را انجام می دادند و در قبال آن ها دستمزد می گرفتند و به این ترتیب من و همسرم وقت بیشتری داشتیم تا روی طراحی ها، تولید، محتوا و تنوع محصول کار کنیم و به این ترتیب رفته رفته تعداد فروش بالاتر رفت و ما مجبور شدیم قسمت های بیشتری از کار را برون سپاری کنیم، به طوریکه الان دیگر فقط مدیریت افراد با ما است.

وی تصریح می کند: در طول این ۴ سال که از شروع کسب و کار ما می گذرد، محصولات ما تقریبا به تمام کشور ارسال می شود، ما با گالری های مختلفی کار می کنیم که محصولات ما را برای مشتری هایشان عرضه می کنند، علاوه بر آن به بیش از ۲۰ کشور دنیا چه به صورت عمده و به چه به صورت تک، صادرات محصول داشته ایم و بخش زیادی از مشتری های ما خرید مجدد داشته اند که این امر نشان دهنده رضایت مشتری ها است.

وی ادامه می دهد: در حال حاضر ۴ نفر به جز ما در کارگاه مرکزی دوزیبا کار می کنند و بیش از ۶۰ نفر نیز به صورت کار در منزل مشغول به فعالیت هستند.

وی خاطرنشان می کند: طی این مدت در نمایشگاه های داخلی و خارجی مختلفی شرکت کرده ایم، در هفته گذشته در پیش نمایشگاه سالانه صنایع دستی تهران حضور داشتیم که استقبال خوبی از غرفه شد و در مهر ماه امسال نیز به دعوت وزارت فرهنگ ترکمنستان در فستیوال بین المللی صنایع دستی شرکت کردیم که تعداد محدودی از هنرمندان هر کشور در این فستیوال پذیرفته می شوند که ما جزو این افراد از کشور ایران بودیم.

عبدی با اشاره به اینکه کسب و کار ما به نوعی کسب و کار خانگی است، بیان می کند: بیشتر خانم هایی که با ما کار می کنند یا سرپرست خانوار هستند یا واقعا وضع مالی بدی دارند و تعدادی از آن ها نیز همسرانشان یا بیکارند و یا اعتیاد دارند و حتی در فقیرترین روستاهای شیروان مستاجر هستند و یک خانه روستایی ندارند و ما سعی کردیم به تعدادی از آن ها از درآمد مجموعه وام قرض الحسنه اعطا کنیم و مبلغ اقساطشان را ماهانه از دستمزدشان کم کنیم.

اینترنت مهمترین دغدغه برای فروش

ا

وی به دغدغه های موجود نیز اشاره کرده و می گوید: یکی از دغدغه های مهم ما مسئله اینترنت است، چندین ماه است که مشکل اینترنت حل نشده و فقط در مجموعه ما میزان فروش محصولات حدود ۵۰ درصد کاهش یافته است. ما تمامی محصولاتی که صادر می کنیم از طریق همین پلتفرم هایی بوده که فیلتر شده اند و چیزی حدود ۲۰ هزار دلار از دست رفته است.

وی ادامه می دهد: دومین دغدغه، تسهیلات است. من از دو محل به صندوق کارآفرینی امید معرفی شده ام که اولی یک سال و نیم و دومی ۶ ماه گذشته بوده و هنوز خبری از تسهیلات نیست و گرفتن تسهیلات آنقدر سخت و زمانبر است که برای یک کارآفرین واقعا گاهی اوقات نمی صرفد که پیگیری آن را انجام دهد.

کسب و کاری که جرقه آن از سر بی پولی بود

زنان کارآفرینی که ایده‌هایشان دنیایشان را تغییر داد

اکرم علی نیا یکی دیگر از زنان کارآفرین خراسان شمالی در حوزه صنایع غذایی در گفت و گو با ایسنا ادامه می دهد: در سال ۷۷ ازدواج کردم و دارای دو فرزند پسر و یک فرزند دختر هستم و به خاطر محل سکونت همسرم مجبور شدم ۱۱ سال در یکی از روستاها با کمترین امکانات زندگی کنم و به خاطر روحیه ای که داشتیم (سختی پذیری و شادابی) با جان دل آفتاب سوزان، گرما و سرمای کار کشاورزی در باغ را قبول کردم.

وی می افزاید: در سال ۹۱ در طرح ترویجی جهاد کشاورزی شرکت کردم و انگور یاقوتی را در یک هکتار کشت کردم اما متاسفانه این انگور بازار فروش چندانی نداشت.

وی بیان می کند: در فاصله زمانی یک ساله دختر و یکی از پسرهایم ازدواج کردند و از لحاظ مالی با مشکل مواجه شدیم و در همان زمان بود که توسط دفتر تسهیل گیری که در محله ما برپا بود به صندوق کارآفرینی امید معرفی و توانستم وام دریافت و کسب و کار خود را شروع کنم.

وی با بیان اینکه اولین جرقه کسب و کار من از سر بی پولی بود، اظهار می دارد: روزی مقداری برگ انگور جمع کرده بودم، و یک خانمی که برگ انگور را میان همسایگانم دست فروشی می کرد از من درخواست کرد که برگ ها را به او بفروشم و در آن روز (چهار سال پیش) ۱۰۰ هزار تومان کاسبی کردم.

علی نیا ادامه می دهد: دیدم کار خوبی است شروع به جمع کردن برگ انگور از باغی که ۱۱ سال زحمت آن را کشیده بودم، کردم و زمانیکه اهالی روستا دیدند که از محل جمع آوری انگور درآمد دارم آن ها نیز شروع به جمع کردن انگور کردند و از من خواستند تا برگ های آن ها را نیز بفروشم که مقدار برگ های جمع شده از روزی ۲۰ کیلوگرم به روزی ۷۰۰ کیلوگرم رسید و برگ های انگور جمع آوری شده را تحویل میدان میوه و تره بار می دادم که برای من بفروشند.

وی با اشاره به اینکه هر سال ۱۲ تن انگور یاقوتی از باغ خودم برداشت می کردم اما اگر این نوع انگور بیشتر از دو روز باقی می ماند کپک می زد و خراب می شد، بیان می کند: به همین دلیل تصمیم بر این گرفتم تا آن را تبدیل به شیره کنم و در سال گذشته حدود ۲ تن شیره انگور تولید و به فروش رساندم.

وی تاکید می کند: کار طی ۳ سال به روال افتاد و در حال حاضر محصول باغ خودم را به چندین برابر تازه خوری به فروش می رسانم، زمان چیدن انگور، ۳۵ خانم برای من فعالیت می کنند و محصولات ما فقط به فروش برگ انگور و تولید و فروش شیره انگور محدود نیست در فصل بهار پخت و فروش کیک و شیرینی و در فصل پاییز، تولید ترشی و عرقی جات و همچنین پاک کردن زعفران را داریم.

وی خاطرنشان می کند: میزان تولید انگور در خراسان شمالی خیلی زیاد است و چرا باید این محصول فقط تازه خوری شود، چرا نباید یک واحد تولیدی برای فرآوری این محصول در استان ایجاد نشود؟

کالاهایی که بعد از چندین مرتبه دلسرد شدن سر از کشور همسایه درآورده است

ا

مریم رستمی یکی دیگر از زنان کارآفرین خراسان شمالی در ادامه در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه ۲۹ سال سن دارد، اظهار می دارد: در سن ۱۳ سالگی ازدواج کرده و تا دوره سوم راهنمایی تحصیل کرده است.

وی با اشاره به اینکه پرستار شدن یکی از آرزوهای بنده بوده است اما از آنجا که حق درس خواندن نداشتم همیشه فکر می کردم که به آرزوی خود نمی رسم، می افزاید: اما خدا در سن ۲۰ سالگی صدای من را شنید و صاحب دو فرزند شدم که البته فرزند پسرم معلول جسمی و حرکتی شدید است و به آرزوی خود رسیدم و از فرزندان خود پرستاری می کنم.

وی ادامه می دهد: به علت فشاری که بر روی من بود شروع به کار خیاطی کردم و برای دخترم لباس می دوختم اما موقعیت آن را نداشتم که این کار را به صورت حرفه ای ادامه دهم؛ دلسرد شدم و با خودم گفتم حتما تقدیر من این است که در خانه بنشینم و با یک بچه معلول سرگرم باشم؛ بچه ای که نه می بیند و نه می شنود، فرزندی که همیشه در بغلم بوده و شب و روز ناله می کند و ناله های شبانه اش برای من تبدیل به لالایی شبانه شده بود.

رستمی بیان می کند: با این آهنگ ملایم شروع به نوشتن دل نوشته کردم و چند سالی که گذشت به من فشار خیلی زیاد وارد شد و بیماری پسرم هم پیشرفت کرد و درست در زمانیکه فکر می کردم که دیگر توان و پای ایستادن ندارم شروع به صحبت کردن با خداوند کردم و تصمیم بر این گرفتم که شکست ناپذیر باشم.

وی تصریح می کند: از آن زمان ۸ ماه می گذرد، دست خدا را در زندگی خود دیدم، و شروع به ساخت محصولات سنگ مصنوعی کردم و سنگ نمای ساختمانی، نرده سرایی و ... انجام می دهم.

وی تاکید می کند: تا به امروز ۳ نفر از کارآموزهای من به موفقیت رسیده اند و هم اکنون کارهایم در شهرهای شیروان، مشهد، با نه و کشور عراق موجود است.

وی می افزاید: این کار را در کنار کارهای منزل، رسیدگی به بچه ها در خانه انجام داد و می توان به درآمد ۲ تا ۱۵ میلیون تومان در ماه رسید.

وی تاکید می کند: وقتی دست هر فردی در جیب خودش باشد حال دلش خوب است و زمانیکه حال دلش خوب باشد حال خانواده اش نیز خوب است.

بانویی که هدفش تبدیل بجنورد به قطب کلاه گیس است

ا

هاجر روا از دیگر زنان کارآفرین خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، می گوید: مادر دو دختر هستم، همسرم یک کارگر ساده بود و ۸ سال رفتگری می کرد اما با حمایت هایی که انجام دادم هم اکنون یکی از مهندس های موفق شهرداری بجنورد است.

وی با اشاره به اینکه زمانیکه سوم دبیرستان بودم ترک تحصیل کرده و ازدواج کرد، می افزاید: با حمایت های همسرم توانستم ادامه تحصیل داده و دو دیپلم بگیرم.

وی ادامه می دهد: با حمایت های انجام شده در حال حاضر مدیر یک شرکت تولید کلاه گیس هستم و ۶۰ نفر نیروی کار داریم و تمام تلاش من در این شرکت بر آن است تا بجنورد را همانند آبنبات تبدیل به قطب تولید کلاه گیس در کشور کنم.

وی تصریح می کند: در سال گذشته موفق شدیم تا نیروی زیادی را برای آموزش و کار جذب کنیم اما امسال با محدودیت های به وجود آمده در ارتباط با اینترنت این تعداد کاهش یافتند.

وی توضیح می دهد: برای رونق کار، آموزش ها و موادی که برای آموزش مورد نیاز است رایگاهن بوده و تلاش ما بر این است تا نیروی بیشتری را برای تولید بیشتر جذب کنیم.

حدود ۷۰ درصد از تسهیلات مشاغل خانگی به حوزه زنان اختصاص یافته است

اسلام خواه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی همچنین در گفت و گو با ایسنا، بیان می کند: در عصر امروز، توسعه مشاغل بر حوزه دانش تکیه دارد نه بر حوزه مسائل مالی؛ چراکه افراد زیادی هستند که توانسته اند با سرمایه اندک به جایگاه های بالایی در حوزه کاری خود برسند.

وی می گوید: زمانیکه به یکی از زیست بوم های اشتغال اشاره می کنیم یکی از بال های آن، ارائه تسهیلات است و در حال حاضر این نوع حمایت در قالب های متفاوت همچون ارائه تسهیلات تبصره ۱۸، تسهیلات مشاغل خانگی و ... انجام می شود.

به گفته وی، حدود ۷۰ درصد از تسهیلات مشاغل خانگی به حوزه زنان اختصاص یافته است.

وی تاکید می کند: اما چیزی که در زیست بوم اشتغال مهم است موضوع دانش فنی و مهارت است و آمادگی کامل در این استان برای حمایت از ایده های مختلف اشتغالزایی وجود دارد.

اسلام خواه تصریح می کند: در این میان، اداره کل فنی و حرفه ای بازوی بسیار مهمی برای انتقال مهارت به افراد جویای شغل است و می تواند به خوبی نقش آفرینی کند.

حمایت لازم از بانوان کارآفرین انجام می شود

ناصر فخر موحدی معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به برگزاری رویدادهای کارآفرینی در استان بیان می کند: ستاد اقتصاد دانش بنیان در این استان با دستور استاندار شکل گرفته و پارک علم و فناوری به عنوان دبیر این ستاد انتخاب شده است.

وی تاکید می کند: برگزاری این رویدادها به منظور شناسایی خلاقیت و ایده های مختلف و همچنین بررسی مشکلات برای رفع آن ها است.

وی توضیح می دهد: چراغ اول آن، برگزاری برنامه تانا در حوزه جهاد کشاورزی بوده است و علاوه بر آن سامانه ای به نام نان نیز طراحی شده که تمام نیازهای استان در این سامانه بارگزاری می شود تا ایده های فناورانه برای رفع آن ها ارائه شود.

معاون اقتصادی استاندار خراسان شمالی با تاکید بر اینکه برای محصولات تولید شده توسط بانوان باید برندسازی نیز انجام شود، می گوید: برندسازی محصول، مقدمه تجارت داخلی و خارجی است و این امر کمک شایانی به فروش محصولات خواهد کرد.

وی با بیان اینکه طی امسال ۱۸۷ میلیون دلار کالا از گمرک خراسان شمالی صادر شده است، می افزاید: این امر برای اولین بار در گمرک استان انجام شده و بانوان کارآفرین باید تلاش کنند تا برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای استان، صادرات محصولات خود را از گمرک استان انجام دهند.

فخر موحدی با تاکید بر اینکه از بانوان کارآفرین حمایت های لازم انجام خواهد شد، ادامه می دهد: توصیه می شود بانوان از فرصت های ایجاد شده در استان همچون مرکز خدمات سرمایه گذاری، بنیاد برکت، صندوق کارآفرینی امید و... نیز استفاده کنند.

وی خاطرنشان می کند: در واقع برای ایجاد یک شغل صنعتی باید میلیون ها تومان هزینه کرد. این در حالی است که شغل های ایجاد شده در حوزه مشاغل خانگی، صنایع دستی و یا هنری با هزینه های کمتری ایجاد می شوند؛ بنابراین باید ارزش زیادی برای این شغل های ایجاد شده، قائل شویم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha