به گزارش ایسنا به نقل از شبکه الجزیره، عمق این زمینلرزه در حدود ۱۲ کیلومتری زمین محاسبه شده است.
بنابر آمارهای رسمی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۸۹ مورد فوتی در ترکیه و حدود ۵۸۰۰ فوتی نیز در سوریه بر اثر زمینلرزههای روز دوشنبه ۶ فوریه گزارش شده و احتمال افزایش بیشتر تلفات وجود دارد چراکه بسیاری هنوز مفقود هستند.
همچنین تاکنون هزاران پسلرزه در منطقه به ثبت رسیده و مقامات از مردم می خواهند که به دلیل خطر ریزش، وارد ساختمانهای آسیب دیده نشوند و بیشتر بازماندگان از مناطق زلزلهزده تخلیه و به مکانهای امن منتقل شدهاند.
به گزارش یورونیوز، از سوی دیگر پزشکان و کارشناسان نسبت به گسترش احتمالی عفونت در منطقهای که در آن هزاران ساختمان در هفته گذشته فروریختند و زیرساختهای بهداشت آسیب دیدند ابراز نگرانی کردند.
فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه روز گذشته (شنبه) گفت که اگرچه افزایش عفونتهای رودهای و دستگاه تنفسی گزارش شده است اما این ارقام تهدیدی جدی برای سلامت عمومی نیست و اقدامات لازم برای نظارت و پیشگیری از بیماریهای احتمالی انجام شده است.
وی همچنین افزود: اولویت اکنون ما، مبارزه با شرایطی است که میتواند سلامت عمومی را تهدید کند و مصمم هستیم که از شیوع بیماریهای عفونی جلوگیری کنیم.
احتمال پایان عملیات جستجو و نجات در ترکیه تا امشب
۱۶:۵۰ - رئیس مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه ترکیه (AFAD) اعلام کرد که عملیات جستجو و نجات تقریباً دو هفته پس از زلزلههای ویرانگر روز دوشنبه ۶ فوریه در اکثر استانهای این کشور پایان یافته است.
به گزارش الجزیره، "یونس سزر"، رئیس آفاد در یک نشست مطبوعاتی گفت: تعداد قربانیان زمین لرزه در این کشور به ۴۰ هزار و ۶۸۹ نفر رسیده و کار جستجو و نجات برای افراد گرفتار زیر آوار در بیشتر استان ها پایان یافته است.
وی همچنین افزود: ما معتقدیم که تا امشب (یکشنبه شب) عملیات جستجو و نجات را پایان خواهیم داد.
حدود دو هفته قبل زمین لرزه ای به بزرگی ۷.۸ ریشتر جنوب شرق ترکیه و مناطقی از سوریه را لرزاند. این زمین لرزه در این دو کشور بیش از ۴۶ هزار قربانی گرفته و بیش از یک میلیون نفر را بی خانمان کرده است. همچنین این حادثه طبیعی میلیاردها دلار هزینه های اقتصادی نیز برجا گذاشته است.
این زمین لرزه تاکنون بیش از ۶۰۰۰ پس لرزه داشته است.
یونس سزر در این باره اظهار کرد: ما در برابر بزرگترین فاجعه ای هستیم که در تاریخ با آن مواجه شده ایم.
این زلزله همچنین تاکنون بیش از ۵۸۰۰ کشته در سوریه برجا گذاشته و این آمار طی چند روز اخیر تغییر نکرده است.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) تخمین می زند که حدود ۲۶ میلیون نفر در سراسر ترکیه و سوریه به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
ثبت بیش از ۶۰۰۰ پسلرزه در ترکیه
۱۴:۲۵ - مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه ترکیه «آفاد» اعلام کرد که زلزلههای ترکیه با کانون "قهرمانماراش" تاکنون ۶۰۴۰ پسلرزه داشتهاند.
به گزارش آناتولی، این مرکز همچنین اعلام کرده است: از این میان یک پسلرزه ۶.۶ ریشتری، ۴۰ پسلرزه ۶.۵ ریشتری و ۴۳۶ پسلرزه نیز دارای قدرت ۵.۴ ریشتر بودهاند.
چگونه یک شهر ترکیه از آسیب زلزله مرگبار در امان ماند؟
۱۳:۰۵ - در حالی که شهرهای ۱۰ استان ترکیه بر اثر زمین لرزه مرگبار اخیر ویران شدهاند، یک شهر کوچک به نام "ارزین" در استان هاتای در جنوب این کشور به گونهای شگفتانگیز سالم مانده و وضعیت عادی دارد.
به گزارش یورونیوز، ارزین در ۱۱۰ کیلومتری مرکز زمین لرزه قرار داشته و در حالی از آسیب بر کنار مانده است که خانهها در شهرهای دورتر از مرکز زمین لرزه و همچنین شهرهای نزدیک ارزین مانند عثمانیه که تنها ۲۰ کیلومتر از آن فاصله دارد، بر اثر زلزله ویران شده و کسانی که جان سالم به در بردهاند هنوز در تلاش برای دریافت کمک هستند.
هرچند نشانههای زلزله در سطح این شهر به چشم میخورد و روی منارهها و در ایستگاههای اتوبوس آثاری از زمین لرزه پیدا است، ساکنان و مقامات این شهر میگویند ارزین هیچ تلفات جانی نداشته و هیچ ساختمانی در این زلزله قدرتمند فرو نریخته است.
اما چرا این اتفاق افتاده است و این شهر چه مزیتی نسبت به شهرهای دیگر داشته است؟
مقامات ارزین میگویند این قضیه به عزم سالیان گذشته آنها در عدم اعطای مجوز به ساختوساز غیرقانونی در شهر مربوط میشود.
ارزین همچنین در احاطه کوهها و تپهها قرار دارد و مردم محلی معتقدند همین موقعیت جغرافیایی از آنها محافظت کرده است. این در حالی است که کارشناسان میگویند در این شهر هیچ ساختمان بلندطبقهای وجود ندارد و همین خطرات را کاهش داده و باعث شده ارزین از ویرانی مناطق مجاور در امان بماند.
کمبود امکانات بهداشتی و خطر شیوع امراض عفونی در مناطق زلزلهزده ترکیه
۱۱:۵۰ - بسیاری از زلزلهزدگان در ترکیه با کمبود امکانات بهداشتی در این کشور مواجه شدهاند.
به گزارش دویچه وله، زلزله زدگان ترکیه می گویند که کمبود سرویس بهداشتی و حمام یکی از بزرگترین مشکلات آن هاست.
یکی از مقامات این کشور گفت: من درخواست کمک کردم و گفته ام که حداقل برای ما یک سطل زباله بفرستید تا زباله در جایی که مردم راه می روند انباشته نشود و البته خطر حاد شیوع بیماری های عفونی وجود دارد.
همچنین ظرفیت بعضی از چادرها نیز تکمیل است و تعداد زیادی از افراد در هر یک از آنها ساکن شده اند.
اگرچه پس از گذشت این همه مدت هنوز برخی افراد زنده از زیر آوار پیدا می شوند اما مسوولان امدادی در ترکیه اکنون تمرکز خود را بر پاکسازی آوار معطوف کرده اند.
همچنین متخصصان اظهار کرده اند که فاضلاب مستقیماً به رودخانه "عاصی" در این کشور هدایت می شود که این امر نیز سلامت عمومی را به خطر می اندازد.
یکی از متخصصان در این باره گفت: بیش از ۱۰۰ نفر از حداقل ۲۵۰ نفری که او تاکنون تحت درمان قرار داده است به بیماری های عفونی مبتلا شده اند.
انتهای پیام
نظرات