• شنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۸:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1401112921794
  • منبع : وزارت نیرو

بهره برداری آزمایشی از تونل زاب آغاز شد

بهره برداری آزمایشی از تونل زاب آغاز شد

وعده وزارت نیرو محقق و با آب اندازی در تونل زاب، آب انتقالی برای دریاچه ارومیه وارد این تونل شد.

به گزارش ایسنا، مجری طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: مطابق قول وزیر نیرو به مردم، عملیات اجرایی تونل انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه در بهمن ماه به پایان رسید و فرآیند انتقال آب به سمت دریاچه ارومیه در فاز اول درآستانه عید مبعث آغاز شد.

حبیب الله علی اصغری اضافه کرد با توجه به اهمیت آبرسانی هرچه سریع تر به دریاچه ارومیه و به جهت حساسیت این موضوع، وزیر نیرو در تابستان سال جاری از نزدیک از قسمت‌های مختلف این طرح بازدید و شرکت توسعه منابع آب ونیروی ایران را ملزم به قراردادن طرح در اولویت‌های اجرایی کردند.

علی اصغری مجری این طرح با اشاره به مشکلات و خسارت‌های به وجود آمده برای ۸۰۰ متر از ۳۶ کیلومتر تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه، افزود: از بهار سال جاری کارگروه‌های تخصصی با حضور کارشناسان خبره، تشکیل و طراحی مجدد اجزای سازه‌ای تونل انجام گرفت و نهایتاً در تیرماه راهکارهای ترمیم تونل به تأیید فنی رسید و عملیات اجرایی آغاز شد.

وی افزود: در این راستا تیم اجرایی پروژه بلافاصله با فعالیت در سه شیفت کاری، بدون وقفه و با استفاده از روش‌های نوآورانه به صورت همزمان نسبت به دمونتاژ و خروج TBM در قطعه ورودی، پوشش ثانویه تونل به طول حدود ۸۰۰ متر در بخش‌های آبرفتی و آسیب دیده (به عنوان مهمترین فعالیت اجرایی) به همراه سایر فعالیت های تکمیلی لازم و جمع آوری تجهیزات و آماده سازی جهت آب اندازی اقدام کرد.
علی اصغری ادامه داد: طرح آبرسانی به دریاچه ارومیه، متشکل از سد، بند بادین آباد، تونل انتقال ۳۶ کیلومتری و کانال ۱۱ کیلومتری است که با پایان فازهای اول و دوم قابلیت انتقال سالانه حدود ۵۰۰ میلیون مترمکعب آب مازاد به دریاچه ارومیه را خواهد داشت.

این گزارش حاکی است، هم اکنون آب اندازی تونل انتقال آب به دریاچه ارومیه در حال انجام است و به زودی اولین طرح زیست محیطی احیای دریاچه ارومیه با حضور مسئولان ارشد کشوری افتتاح می‌شود و پس از بهره‌برداری از این طرح، سایر طرح‌های ۱۹ گانه ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز به تدریج وارد فاز عملیاتی خواهند شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۹ ۲۱:۵۵

سلام چرا یک همچین طرحی برای تالاب گاوخوبی اجرایی نمی کنند؟؟؟

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۹ ۲۲:۳۰

این همه هزینه برای تبدیل آب شیرین به شورترین آب دنیا!!واقعا" حماقت تا کجا

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۹ ۲۲:۳۶

سلام. وضعیت انتقال آب باید تحت نظارت نهادهای صلاحیت دار بین اللملی انجام شود.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۹ ۲۲:۳۸

سلام. هر گونه تاثیر گذاری غیر طبیعی بر دریاچه اورمیه غیر قابل قبول است.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۲۹ ۲۳:۱۲

سلام. وضعیت دریاچه اورمیه را به مجامع بین المللی خواهیم کشاند. هر نوع تاثیر نامطلوب بر دریاچه اورمیه با پاسخ همراه خواهد بود.

avatar
۱۴۰۱-۱۱-۳۰ ۰۸:۱۶

بقیه آب ماند بعد از تخلیه ۱۵ میلیون جمعیت به سایر مناطق