سیدقاسم بلوری سهشنبه ۲۵ بهمنماه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در سال ۱۳۶۱ گردان کوهستانی انصارالحسین(ع) در منطقه غرب کشور حضور داشت، یکی از گردان هایی که تشکیل شد، واحد تخریب بود و نخستین فرمانده گروه سردار شهید محمدرضا مازویی بود که در فروردین ماه ۱۳۶۲ در منطقه مهران به شهادت رسید و لقب نخستین فرمانده گردان تخریبچی شهید را در استان همدان به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۶۵ در ایام عملیات کربلای ۴ و ۵ تعدادی از رزمندگان گردان تخریب تجمعی تشکیل دادند که وظیفه آنها دیدار با خانواده شهدا، مجروحان و جانبازان در ایام دفاع مقدس در سطح شهر همدان و استان های همجوار بود، این تشکیلات ادامه فعالیت داد تا بعد از دفاع مقدس که با نام و جایگاه همرزمان شهدای تخریبچی ساماندهی و در قالب هیات به فعالیت خود ادامه دادند.
بلوری افزود: گردان تخریب سه وظیفه عمده در دوران دفاع مقدس داشت؛ از جمله ایجاد معبر در میادین مین که توسط دشمن تعبیه شده بود، ایجاد میدانی توسط خود نیروهای ایرانی بعد از عملیات برای اینکه دشمن پاتک نزند و ایجاد برش در جاده ها برای اینکه دشمن موفق نشود پاتک بزند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اهداف هیات بازماندگان تخریبچی ایجاد فرهنگ ایثار و شهادت، ارتباط مستمر با خانواده های شهدای تخریبچی، رزمندنگان و جانبازان در سطح استان و استان های دیگر است که از نتایج آن شناسایی ۱۶۲ شهید تخریبچی از استان های همدان، تهران، کرمانشاه، خوزستان و البرز بوده که اکثر این افراد دارای مناصب بالای سیاسی و علمی بودند.
بلوری اضافه کرد: از این تعداد شهید تخریبچی ۱۰ شهید از جلیله سادات، ۶۲شهید دانش آموز، چهار شهید معلول، هشت شهید دانشجو و چهار شهید روحانی بودند که تعداد زیادی از آنها ۱۵ سال سن داشتند از جمله شهید حسین سپهر، مهدی عابدیتهرانی، فرشید امانی و کهنسال ترین شهید هم ابولقاسم نادری بود که ۴۶ سال سن داشت و فرزند او هم بعد از پدر به شهادت رسید، از میان خانواده بزرگ تخریبچی چهار شهید مدافع حرم و سه شهید تفحص هم تقدیم جامعه شد.
رئیس هیات گردان تخریبچی همدان گفت: از ابتدای شکلگیری هیات تاکنون بیش از ۲۵ عنوان مراسم از جمله یادواره، همایش و گرامیداشت برگزار شده که نخستین آن در سال ۱۳۶۶ در مسجد میرزا تقی همدان بوده است.
وی بیان کرد: با هماهنگی و پیگیری های که سال گذشته توسط هیات شهدای تخریبچی انجام شد، در خواست کردیم که شهید شاخص استان شهید مازویی باشد و این امر اتفاق افتاد و با همکاری سپاه و بنیاد شهید برنامه هایی در راستای گرامیداشت این شهید والامقام تهیه شد، از جمله ساختن دو مستند توسط سپاه و صداوسیما، نامگذاری یک معبر به نام این شهید بزرگوار، دیوارنگاری تمثال شهید مازویی در یکی از خیابان های شهر، بازسازی آثار هنری شهید مازویی چون وی یک هنرمند بود و تصاویری از حضرت امام راحل، شهید بهشتی، باهنر و.. کشیده بود.
بلوری یادآور شد: آغاز برنامه یادواره شهدای تخریبچی در همدان در مهرماه زده شد و طی جلسات متعدد و تشکیل چهار کمیته فرهنگی، مالی، پشتیبانی و تشریفات آغاز به کار کردیم و جلسه های زیادی را در این راستا تشکیل دادیم.
وی خاطرنشان کرد: یادواره شهدای تخریبچی روز پنجشنبه ۲۷ بهمنماه بعد از نماز مغرب و عشاء در حسینیه امام خمینی(ره) شهر همدان با سخنرانی سردار بنادری اهل خوزستان که در دوران دفاع مقدس جزء زرمندگان گروه تخریبچی و در دوران دفاع مقدس به مدت دو سال جانشین لشکر انصارالحسین(ع) بود، برگزار میشود.
انتهای پیام
نظرات