• سه‌شنبه / ۲۵ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401112519096
  • خبرنگار : 50105

آیا قانون بین‌المللی کپی‌رایت وجود دارد؟

آیا قانون بین‌المللی کپی‌رایت وجود دارد؟

ایسنا/خراسان رضوی هر کشوری قوانین کپی‌رایت داخلی خود را دارد که در مورد شهروندان خود همچنین برای استفاده از محتوای خارجی هنگام استفاده در آن کشور اعمال می‌شود. قانون کپی‌رایت به سازندگان و صاحبان محتوا در سراسر جهان و شهروندان بسیاری از کشورها این امکان را می‌دهد تا در کشورهایی غیر از کشور خودشان از حمایت حق چاپ برخوردار شوند بنابراین در این مورد قانون بین‌المللی ارائه نشده است.

بسیاری از مسائل مربوط به کپی‌رایت که به نظر می‌رسد مسائل مربوط به حق چاپ ملی نیز هستند، در واقع مسائل بین‌المللی حق چاپ هستند. درک قوانین حق نسخه‌برداری کشورتان بسیار مهم است اما درک نحوه عملکرد معاهدات حق نسخه‌برداری و قوانین بین‌المللی حق نسخه‌برداری نیز هنگام انتشار محتوا یا استفاده از محتوا به صورت آنلاین ضروری است.

کپی رایت یکی از حوزه‌های مالکیت معنوی است که شامل علائم تجاری و ثبت اختراع نیز می‌شود اما چه زمانی مشکل بین‌المللی در حق چاپ ایجاد می‌شود؟ با اینترنت و نحوه استفاده، اشتراک‌گذاری و انتشار محتوا در محیط دیجیتالی خود، بسیاری از مسائلی که زمانی مسائل مربوط به حق چاپ داخلی بودند، به مسائل بین‌المللی حق چاپ تبدیل شده‌اند به همین دلیل مشکل کپی‌رایت جهانی در موقعیت‌های مختلف به وجود می‌آید.

حقوق اخلاقی که از شهرت یک نویسنده یا پدیدآورنده محافظت می‌کند، در برخی کشورها بسیار اساسی و در برخی دیگر از حمایت بسیار قوی برخوردار است. حق اخلاقی انتساب به نویسنده این امکان را می‌دهد که از نام خود در اثر خود استفاده کند یا ناشناس بماند و حق اخلاقی یکپارچگی از تغییراتی در اثری که ممکن است به شهرت خالق لطمه وارد کند، جلوگیری می‌کند.

آیا قانون کپی‌رایت در کشورهای مختلف اعمال می‌شود؟

قانون بین‌المللی کپی‌رایت یکی از موضوعات مهم در دهه اخیر است. حفاظت در برابر استفاده غیرمجاز در یک کشور خاص به قوانین ملی آن کشور بستگی دارد. اگر کتابی را در کشور خاصی توزیع می‌کنید، قانون کشوری که کتاب را در آن توزیع می‌کنید به‌طور کلی در این مورد اعمال می‌شود همچنین به این معنی است که به‌طور کلی، قانون کشوری که یک اثر در آن استفاده می‌شود، در مورد آن استفاده خاص تصمیم می‌گیرد.

آیا قانون بین‌المللی کپی‌رایت وجود دارد؟

نقض حقوق حق چاپ بین‌المللی

چیزی به نام کپی رایت بین‌المللی وجود ندارد به این دلیل، مسائل مربوط به کپی‌رایت در قوانین داخلی تنظیم شده است. یعنی کاربرد آنها محدود به کشوری است که در آن صادر شده‌اند بنابراین، نقض حق نسخه‌برداری صرفاً نقض حق چاپ خواهد بود که استفاده از اثر دارای حق چاپ بدون اجازه صاحب حق چاپ است؛ مطالب دارای حق چاپ شامل آثار ادبی است.

این یک واقعیت شناخته شده است که پرونده‌های حق چاپ داخلی باید مطابق با قوانین کپی رایت داخلی رسیدگی شود اما، زمانی که یک پرونده نقض حق چاپ شامل احزاب از کشورهای مختلف یا اقداماتی است که افراد را در سراسر جهان تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، مانند موضوعات مرتبط با اینترنت، این پرونده با استفاده از قوانین کپی‌رایت کشوری که دادگاه محاکمه در آن واقع است نیز تصمیم‌گیری می‌شود.

کنوانسیون‌های بین‌المللی حق چاپ

کنوانسیون پیشرو بین‌المللی حق چاپ، کنوانسیون برن است برای حمایت از آثار ادبی و هنری در سال ۱۸۸۶ تصویب شد. این کنوانسیون سه اصل اساسی و حداقل استانداردها را برای حمایت از آثار دارای حق چاپ در سراسر جهان تعیین می‌کند. هنگامی که یک کشور کنوانسیون برن را امضا کند، آثار آن واجد شرایط اقدامات حفاظتی تضمین شده در این کنوانسیون خواهند بود بنابراین اگر می‌خواهید اثر هنری شما تحت حمایت کنوانسیون ذکر شده در بالا باشد، کشور شما باید طرف قرارداد کنوانسیون برن باشد.  ۱۷۹ کشور تا سال ۲۰۲۰، از جمله ایالات‌متحده، چین و روسیه این معاهده را امضا کردند.

آیا قانون بین‌المللی کپی‌رایت وجود دارد؟

ظهور اینترنت و جهانی شدن مسائل مربوط به کپی‌رایت

با ظهور اینترنت به عنوان وسیله‌ای برای انتقال فایل‌ها و اطلاعات، مسائل مربوط به کپی رایت جهانی‌تر می‌شود.

قانون کپی‌رایت می‌تواند از کشوری به کشور دیگر بسیار متفاوت باشد و چیزی به نام کپی‌رایت بین‌المللی وجود ندارد که به‌طور خودکار از آثار یک نویسنده در سراسر جهان محافظت کند. در دنیای جهانی‌تر که می‌توان کار را فوراً با کلیک روی دکمه به اشتراک گذاشت، این واقعیت را ایجاد می‌کند که قانون کپی‌رایت قلمروی است با تفاوت‌های ظریف که نویسنده به دنبال اعمال منافع حق نسخه‌برداری خود در یک عرصه جهانی است. به عنوان مثال، در ایالات‌متحده، آثار نویسندگی اصلی که واجد شرایط کپی رایت هستند، به‌طور خودکار تحت قانون کپی‌رایت ملی محافظت می‌شوند. این حفاظت خودکار ممکن است به کشورهای دیگر که قوانین و هنجارهای حق چاپ متفاوتی دارند گسترش یابد. مدت زمان حق چاپ و حتی اینکه چه مطالبی مشمول حمایت حق نسخه‌برداری است نیز می‌تواند متفاوت باشد.

هر کشور قوانین کپی‌رایت منحصر به فرد خود را دارد که بر مالکیت معنوی (مانند حق چاپ) در آن کشور حاکم است. قوانین کپی‌رایت یک کشور فقط در مورد آثار ایجاد شده و استفاده شده در آن کشور اعمال می‌شود به این معنی که حق چاپ یک نویسنده در ایالات‌متحده ممکن است در کشورهای دیگر معتبر نباشد. کشورهای دیگر ممکن است قوانین متفاوتی در مورد اینکه چه مطالبی مشمول حق نسخه‌برداری است، چه کسی نویسنده حق نسخه‌برداری است، چه تشریفاتی را باید رعایت کنید تا نشان دهید نویسنده هستید یا حتی مدت زمانی که حق نشر وجود دارد، داشته باشند.

منابع

copyrightlaws.com

iacipp.org

legamart.com

guides.library.upenn.edu

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha