نامش صعب العلاج است و از این اسم پیداست فردی که این بیماری را دارد چه سختیهایی را باید متحمل شود؛ جدا از دردهایی که در نوع خود بی نظیر است و گاهی امان میبرد؛ تحمل هزینههای دارو و درمان نیز برای فرد دردآور میشود. در این راستا و برای کمک به این بیماران و به منظور اینکه بیش از دردهای جسمی درد هزینهها را نچشند، اساسنامه صندوق بیماران خاص و صعب العلاج اواخر شهریورماه به تصویب هیات وزیران رسید و از ابتدای آبانماه ۱۴۰۱ در تمام کشور اجرایی شد.
بدین ترتیب صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج برای اولین بار در کشور با حمایت نمایندگان انقلابی مجلس یازدهم از مهرماه ۱۴۰۱ ایجاد شده و سازمان بیمه سلامت متولی اجرایی شدن این قانون است. بر اساس اساسنامه این صندوق، سازمان بیمه سلامت ایران اقدام به پوشش مازاد هزینههای دارو و خدمات بیماران خاص و صعب العلاج میکند.
علی اربابی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: راه اندازی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج در سوم آبان جاری از خدمات مهم بود که با این صندوق ۱۰۷ گروه از بیماران خاص و صعب العلاج را تحت پوشش قرار داده و در خراسان جنوبی هم اکنون حدود ۷۵۰۰ نفر از این بیماران و از خدمات آن بهرمند شدهاند.
وی بیان کرد: عمده بیماران خاص و صعب العلاجی که در خراسان جنوبی زیرپوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند، افراد دارای بیماریهای پرفشار خونی، دیابت و سرطان هستند، اما نیاز است تمام بیمهها برای اطلاع رسانی به گروههای هدف پای کار باشند.
اربابی افزود: صندوق بیماران خاص و صعب العلاج بیمه سلامت ۱۰۷ گروه بیماری پر هزینه را شامل میشود و از طرفی هزینه درمانی بیماران خاص و صعب العلاج که از ابتدای سال بر بیماران تحمیل شده نیز قابل پرداخت است.
خدماتی برای نازایی
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی با بیان اینکه خدمات نازایی در گذشته در تعهد و تحت پوشش بیمهها نبود، ادامه داد: محدودیتی در حوزه اعتباری برای حمایت از بیماران وجود نداشته و سقفی برای کمک هزینههای درمان به خصوص حوزه ناباروری وجود ندارد و هر فرد تا ۵۰ میلیون تومان میتواند از این خدمات به صورت بیمهای بهرهمند شود.
اربابی با بیان اینکه خدمات ناباروری هم اکنون در پوشش خدمات بیمه سلامت بوده و تا ۹۰ درصد تعهد سهم سازمان و تا سه بار ارائه خدمت با تعرفه بخش دولتی در سال تحت پوشش است، تصریح کرد: اکنون بیش از ۴۸۰ هزار نفر در خراسان جنوبی زیر پوشش بیمه سلامت بوده و شش صندوق بیمهای تحت نظارت بیمه سلامت در استان فعال است که ۶۳ درصد جمعیت استان را زیر پوشش قرار داده است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۱۰۰ درصد موسسات درمانی خراسان جنوبی معادل بیش از ۴۶۰ موسسه، طرف قرارداد اداره کل بیمه سلامت استان هستند، افزود: در بحث دندانپزشکی که در سالهای گذشته در تعهد بیمههای پایه نبود، سازمان بیمه سلامت برخی خدمات را تحت پوشش قرار داده است؛ در بحث ارائه خدمات بیمهای به معلولان که در گذشته خدمات مناسبی به آنان تحت پوشش بیمهها ارائه نمیشد، سازمان بیمه سلامت با انعقاد تفاهم نامه با سازمان بهزیستی کشور، ۵۹ کد خدمت به معلولان را تحت پوشش قرار داده و در استان در این راستا با ۶۰ موسسه کاردرمانی، گفتاردرمانی قرارداد منعقد شده است.
مدیرکل بیمه سلامت خراسانجنوبی با بیان اینکه حدود ۶۳ درصد از جمعیت استان تحت پوشش خدمات بیمهای این اداره کل قرار دارند، بیان کرد: در مجموع بیماران خاص استان به تعداد ۶۱۰ نفر شامل بیماران هموفیلی، پیوند کلیه، دیالیزی، ام اس و تالاسمی به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند و به منظور دریافت خدمات رایگان بیماران خاص، افراد میتوانند با ورود به سامانه شهروندی بیمه سلامت به آدرس: www bimehsalamatiranian.ir و یا مراجعه به ادارات بیمه سلامت و یا معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی نسبت به ثبت نام و نشان دار شدن، اقدام کنند.
خدماتی برای همه افراد
اربابی با بیان اینکه خدمات بیمه در بخش درمان، همه افراد را در برمیگیرد، اظهار کرد: اکنون هر ایرانی فاقد بیمهنامه میتواند در یکی از صندوقهای سازمان بیمه سلامت، بیمه نامه دریافت و بسته به وضعیت معیشتی و درآمدی، به صورت رایگان و یا با پرداخت بخشی از حق بیمه و یا پرداخت کامل آن، تحت پوشش خدمات بیمهای قرار گیرد که گاهی مردم از این خدمات آگاه نیستند.
وی با بیان اینکه مردم میتوانند از طریق کد #۱۶۶۶* از وضعیت و نوع بیمه، نوع صندوق، اعتبار بیمه نامه خود مطلع شوند، تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر ۴۵ میلیون نفر در کشور و بیش از ۵۰۰ هزار نفر در خراسان جنوبی تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
مدیرکل بیمه سلامت خراسان جنوبی با بیان اینکه در طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده شهری نیز که از ابتدای آذرماه ۱۴۰۰ برای بیمه شدگان صندوق بیمه سلامت همگانی و سایر اقشار نظام ارجاع یک اجرا شد، بیمه شدگان میتوانند با رعایت نظام ارجاع از سطوح مختلف خدمات درمانی به صورت بیمهای استفاده کنند، یادآور شد: در حال حاضر انتصاب پزشک خانواده برای ۸۲ درصد جمعیت هدف محقق شده و ۴۵ پزشک به صورت فعال با این اداره کل همکاری دارند و بیمه شدگان و هم استانیها اگر پیشنهاد و یا شکایتی درباره بیمه سلامت دارند، میتوانند با شماره تلفن ۱۶۶۶ به صورت مستقیم مطرح کنند.
انتهای پیام
نظرات