اردشیر کوهزاد در گفتوگو با ایسنا گفت: ۲ پرونده میراث ناملموس این شهرستان بعد از ارسال به تهران و برگزاری جلسه تایید شدند اما تاکنون کد را برای ابلاغ دریافت نکردهایم.
وی در خصوص ۲ پرونده آماده ثبت ملی نیز بیان کرد: این پروندهها که آثار ناملموس را تشکیل میدهند شامل ستارهشناسی محلی و روایتهای ستارهشناسی است.
کوهزاد اضافه کرد: همچنین ۱۹ پرونده از آثار تاریخی این شهرستان همانند محوطه تپه نرگسی و... تکمیل و به تهران ارسال شده است.
پیشتر از لالی سه اثر میراث ناملموس «مهارتهای سنتی ساخت مشک پوستی»، «فنآوری سنتی بافت شیردنگ» و «مهارتبازی محلی کل برد» ثبت ملی شدهاند.
طبق مفاد بند دوم کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو، میراث فرهنگی ناملموس، این گونه تعریف میشود: رویهها (عرفها)، نمادها، دانشها، مهارتها، ابزارها، اشیا، آثار هنری و مکانهای مرتبط با آنها، که جوامع و افراد، آنها را بخشی از میراث ناملموس خود میشناسند و همواره از نسلی به نسلی دیگر منتقل میشود و پیوسته به وسیله انسانها و جوامع و گروهها در پاسخ به محیط اطرافشان و در تقابل با طبیعت و تاریخشان خلق میشود و سازگار با مفاد حقوق بشر بینالمللی و شرایط احترام متقابل میان جوامع، گروه ها و اشخاص باشد.
امروزه میراث فرهنگی صرفا به آثار و بناهای تاریخی و همینطور مجموعهای از اشیا محدود نمیشود بلکه شامل داراییها و ذخایر فرهنگی مردم جهان نیز میشود. توجه به میراث فرهنگی ناملموس نقش مهمی در گفتوگوی بین فرهنگهای مختلف ایفا میکند و سبب ایجاد احترام متقابل به تنوع فرهنگی و شیوههای گوناگون زندگی میشود.
میراث فرهنگی ناملموس فرصتی است برای عرضه و ارایه فرهنگ و سبک زندگی اصیل کشورهای مختلف دنیا در عرصه بینالملل؛ همچنین موجب مقاومت فرهنگی در برابر یکسانسازی فرهنگی کشورهای قدرتمند جهان میشود.
انتهای پیام
نظرات