بهرنگ بابایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به انجام شش فصل کاوش در محوطه تاریخی عمارت خسرو، اظهار کرد: باتوجه به نیاز این محوطه به انجام کاوشهای جدید، این برنامه در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این مرحله از کاوشهای باستان شناسی احتمالا در ضلع غربی عمارت انجام خواهد گرفت که دارای یکسری پلکانها و اتاقکها است.
رئیس میراث فرهنگی قصرشیرین اعتبار اولیه مورد نیاز برای این کاوش را حدود 400 میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در این راستا درخواست تخصیص اعتبار دادهایم و با یک هیات باستانشناسی نیز رایزنیهایی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را بکار میگیریم تا این فصل از کاوشها در ایام نوروز آغاز شود و همزمان که گردشگران برای دیدن جاذبههای گردشگری قصرشیرین میآیند، نحوه و روند کاوشهای باستان شناسی را نیز در این محوطه ببینند.
بابایی یادآور شد: تاکنون حدود 40 درصد از بنای تاریخی عمارت خسرو با انجام کاوشهای باستانی از زیر خاک بیرون آمده و بدنبال تداوم کاوشهای باستانی برای بیرون آوردن کل بنا هستیم.
وی در ادامه از برنامه ریزی برای دسترسی به این بنا از داخل شهر قصرشیرین هم خبر داد و گفت: در حال حاضر از مسیر جاده کمربندی شهر میتوان به این بنای تاریخی دسترسی پیدا کرد، برای همین برنامه داریم که در صورت تخصیص اعتبار از داخل شهر نیز یک راه دسترسی به آن ایجاد کنیم.
رئیس میراث فرهنگی قصرشیرین خاطرنشان کرد: در مسیر رسیدن به ضلع شرقی بنا از داخل شهر قصرشیرین اراضی کشاورزی قرار گرفته که نیاز به تملک و آزادسازی آنها داریم.
به گفته این مسئول طی سنوات گذشته حدود 14هکتار از اراضی اطراف عمارت خسرو تملک و آزادسازی شده و برای آزادسازی کامل اطراف این بنا باید حدود 15 تا 20 هکتار دیگر هم تملک شود.
وی در بخش پایانی این گفت و گو بااشاره به وجود جاذبههای متعدد گردشگری در قصرشیرین، گفت: هر ساله اواخر فصل زمستان و اوایل فصل بهار تعداد قابل توجهی گردشگر از این منطقه بویژه آثار تاریخی آن همچون عمارت خسرو بازدید می کنند.
انتهای پیام
نظرات