مجید مهدویان سه شنبه ۱۸ بهمن در نشست خبری با اصحاب رسانه بابیان اینکه جذب دانشجوی بینالملل از اولویتهای دانشگاه برای سال آینده است، بر فراهم آوردن زیرساختهای لازم در این خصوص تاکید کرد و افزود: شرایط آموزشی در دانشگاه صنعتی قوچان بهعنوان تنها دانشگاه صنعتی در شرق کشور بهگونهای است که همیشه پیشرو بوده و در کنار دانشگاه فردوسی مشهد از جایگاه ممتازی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: پیش از تصدی این سمت، دانشگاه صنعتی قوچان دارای تنها یک پروژه عمرانی بود که فاز نخست سلف سرویس این دانشگاه پیشرفت ۴۹ درصدی داشت، به جز آن پروژه هیچگونه طرحی حتی در مرحله مطالعاتی هم انجام نشده بود اما در حال حاضر فاز دو سلفسرویس با اخذ اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی از نهاد ریاست جمهوری دارای حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی است.
مهدویان اضافه کرد: مراحل ساخت پروژه سلفسرویس دانشگاه صنعتی که همواره به عنوان یکی از اولویتهای استان در نظر گرفته شده تا انتهای سال به پایان میرسد و به موازات ساخت، خرید تجهیزات در دو مرحله انجام شده است و این پروژه در سال آینده به بهرهبرداری کامل خواهد رسید.
رئیس دانشگاه صنعتی قوچان بابیان اینکه دانشگاه به لحاظ فضای خوابگاهی دچار کمبود است، گفت: به رغم اینکه حدود ۵۰ درصد دانشجویان این دانشگاه غیر بومی و ۶۵ درصد دانشجویان متقاضی اسکان در خوابگاه هستند اما دانشگاه تنها یک خوابگاه دارد، این در حالی است که این عدد به صورت میانگین در سایر دانشگاهها ۳۵ درصد است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه کمبود فضای خوابگاهی بهشدت در دانشگاه احساس میشد و از سویی با توجه به قانون جوانی جمعیت و صیانت از خانواده هماهنگی برای احداث خوابگاه متأهلی انجام شد و این پروژه در لیست وزارت علوم قرار گرفت.
مهدویان اضافه کرد: هرچند پروژه خوابگاه متأهلی هیچ بودجهای نداشت و با دستخالی شروع شد اما مسکن و شهرسازی زمین اولیه را اختصاص داد و ۱۰ درصد بودجه ساخت هم از محل تملک و دارایی از حوزه قانون جوانی جمعیت برای شروع این پروژه اختصاص یافته است.
وی با تأکید بر بروز مشکلات جدی در زیرساختهای دانشگاه تصریح کرد: با توجه به نقصان در حوزه محوطهسازی بهبود آن بهعنوان یکی از اولویتها در دستور کار قرارگرفته است که فاز نخست آن شامل کفسازی و روشنایی همزمان با دهه فجر افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
رئیس دانشگاه صنعتی قوچان با اشاره به دریافت مجوز احداث و تفکیک ساختاری سه دانشکده این دانشگاه از شورای آموزش عالی گفت: در حال حاضر دانشکدههای برق و کامپیوتر، علوم مهندسی و فناوریهای نوین در دانشگاه بهصورت رسمی و مستقل وجود دارد که اجرایی شدن این امر آرزوی چندین ساله دانشگاه بود که محقق شد.
وی بابیان اینکه دانشگاه صنعتی قوچان بهعنوان یکی از دانشگاههایی است که شرایط خوبی در H-INDEX(شاخصی عددی است که میکوشد بهرهوری و تأثیرگذاری علمی دانشمندان را به صورت کمی نمایش دهد) دارد، گفت: این دانشگاه سال گذشته دارای رتبه ۵۱ بود اما در سال جاری این عدد با رشدی سریع به ۶۵ رسیده است.
مهدویان بیان کرد: جایگاه دانشگاه با چاپ مقالات در بهترین مجلات علمی توسط اعضای هیاتعلمی هم از لحاظ کمی و هم کیفی رشد صعودی داشته و مورد تقدیر ویژه وزیر علوم هم قرار گرفت.
وی همچنین از قرارگیری سه نفر از اعضای هیاتعلمی این دانشگاه در بین دانشمندان یک درصد برتر جهان خبر داد و تصریح کرد: در سالیان گذشته تنها یک نفر از این دانشگاه در این جایگاه قرار داشت اما در حال حاضر آقایان حسن کریمی مله، محمد سردارآبادی و بهرام فرهادی نیا بهعنوان پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا از دانشگاه صنعتی قوچان قرار گرفتند.
وی افزود: حسن کریمی مله عضو هیاتعلمی دانشگاه صنعتی قوچان با توجه به حضور پنج سال متوالی در این فهرست در زمره پژوهشگران پر استناد یکدهم درصد برتر دنیا در سال ۲۰۲۲ قرار گرفت این در حالی است که تنها ۱۴ نفر در سطح کشور در این درجه قرار دارند.
ظرفیت صنایع در قوچان محدود است
در ادامه آرمان نجاتی معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی قوچان ارتباط با صنعت را یکی از مهمترین حوزههای پژوهشی برشمرد و تصریح کرد: این دانشگاه برای ارائه مشاوره به واحدهای صنعتی و رفع نیازهای پژوهشی آنها هیچگونه هزینهای دریافت نمیکند و واحدهای صنعتی میتوانند از این ظرفیت برای توسعه خود بهره ببرند.
وی افزود: اگر صنایع موجود در این شهرستان بیشازپیش فعال شوند قطعاً باعث ارتباط بهتر میان دانشگاه و صنعت شده و صنایع میتوانند از پتانسیل دانشگاه بهمنظور پژوهش در فعالیتهای اقتصادی خود بهره ببرند.
نجاتی با تأکید بر اینکه دانشگاه صنعتی قوچان در زمینه ارتباط با صنعت فعال است، گفت: هرچند فضای مناسبی در شهرک صنعتی شماره ۲ این شهرستان برای صنایع ایجاد شده اما ظرفیت صنایع قوچان بیشتر از این نیست تا پروژهای را برای انجام فعالیتهای پژوهشی در اختیار دانشگاه قرار دهند، میطلبد حمایت جدیتری از صنایع صورت بگیرد تا بیشازپیش فعال شوند.
وی گفت: اگرچه برای بهبود خط تولید کارخانه آساک دوچرخ پیشنهادی داده شد اما به مرحله عملیات نرسید، درصورتیکه پژوهشگران این دانشگاه پروژههای فعال زیادی در سطح واحدهای صنعتی درون استانی، خارج استان و حتی برونمرزی دارند.
انتهای پیام
نظرات