محمد میری دیسفانی امروز، ۱۷ بهمن ماه، در نشست خبری تشریح آخرین دستاوردهای بخش کشاورزی و فعالیتهای جهاد کشاورزی شهرستان مشهد در حوزه تولیدات دامی، طیور، شیلات و زنبور عسل در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: طی سال جاری ۳۸۱ واحد دامداری دام سنگین به ظرفیت ۶۱ هزار و ۳۸۳ راس و ۱۱۲ واحد دامداری دام سبک با ظرفیت ۴۴ هزار و ۲۰۰ راس از طریق تامین نهادههای مورد نیاز و تسهیلات بانکی مورد نیاز در مشهد حفظ و نگهداری شده است. همچین در زمینه افزایش بهرهوری و استفاده از حداکثر ظرفیت ۳۹ واحد دام سنگین و سبک با ظرفیت ۱۲ هزار و ۲۰۰ راس از دیگر اقدامات این سازمان در ۱۱ ماهه اخیر بوده است.
وی ادامه داد: همچنین در ۱۱ ماه ابتدای سال جاری ۵۰۰ واحد دامداری دام سبک با ظرفیت ۷۶ هزار و ۹۰۰ راس دام ایجاد و راهاندازی شده است. نظارت بر اجرای طرح اصلاح نژاد ۲۷ هزار و ۷۰۰ راس دام سنگین به صورت ماهیانه، نظارت بر ۹۴ گله صنعتی و سرشماری زنبورسانهای سطح شهرستان به تعداد ۷۳۳ واحد و ظرفیت ۱۳۵ هزار کلونی از جمله دیگر اقدامات در این بخش است.
فعالسازی ۲۰ واحد راکد تولید مرغ گوشتی و تخمگذار در سطح شهرستان مشهد
میری دیسفانی خاطرنشان کرد: همچنین طی سال جاری ۱۷۵ واحد فعال پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار با ظرفیت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه حفظ و نگهداری شد. فعالسازی ۱۱ واحد راکد مرغ گوشتی و تخمگذار با ظرفیت ۲۹۰ هزار قطعه و ایجاد یک واحد جدید با ظرفیت ۲۰ هزار قطعه از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی شهرستان مشهد در این حوزه است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد اضافه کرد: این شهرستان با ۱۱۷ استخر رتبه پنجم استان در پرورش آبزیان را دارا بوده و کل تولید آبزیان شهرستان ۷۰۴ تن است. از بین این ۱۱۷ واحد ۳۶ استخر با تولید حدود ۶۰۰ تن به تولید ماهیان سردآبی، ۸۱ واحد با تولید حدود ۱۰۰ تن به تولید ماهیهای گرمآبی و ۴۰ واحد با تولید حدود ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه به تولید ماهی زینتی اختصاص یافته است.
میری دیسفانی عنوان کرد: از ابتدای سال تاکنون بر ۳۲۰ فقره ساختوساز دارای مجوز نظارت و ۲۲۵ فقره اراضی با تغییر کاربری غیر مجاز قلع و قمع شده است.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون ۵۱۷۰ مورد بازرسی از نانوایی سطح شهرستان صورت گرفته و ۲۰۷۰ مورد پرونده تخلف به مبلغ ۳۵ میلیارد تومان تشکیل شده است.
دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز چیست؟
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد در خصوص تمهیدات این سازمان برای کنترل قیمت گوشت و کالاهای اساسی در این شهرستان اظهار کرد: طی سال جاری برای ایام پیک سال ۵۰۰۰ تن مرغ گوشتی و ۱۰۰۰ تن گوشت قرمز ذخیره سازی شد و هم اکنون شاهد توزیع گوشت قرمز منجمد در شهرستان مشهد هستیم. تاکنون حدود ۸۰۰ تن گوشت قرمز در این شهرستان توزیع شده است. همچنین ۶۳۲۰ تن شکر، ۱۵۲۱ تن مرغ منجمد و ۶۲۲۰ تن برنج برای توزیع درصورت نیاز بازار به شهرستان تخصیص یافته است. اخیرا نیز سهمیه ۲۲۰۰ تنی برنج به شهرستان تخصیص پیدا کرد.
میری دیسفانی عنوان کرد: قیمت گوشت قرمز در فصل زمستان بهدلیل عرضه کم دام توسط دامداران و همچنین افزایش قیمت نهادههای دامی افزایش پیدا میکند.
برودت هوا خسارت ۳۰ تا ۵۰ درصدی به مزارع غلات شهرستان وارد کرد
وی در خصوص خسارات ناشی از برودت هوا در سطح شهرستان مشهد اظهار کرد: برودت هوا به بخشی از محصولات گلخانهای که عمدتا گل و گیاهان آپاراتمانی بودند خسارات سنگین حتی تا ۱۰۰ درصد وارد و همچنین به مزارع غلات شهرستان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد خسارت وارد کرده است.
تکلیف زعفرانکاران چه شد؟
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد درباره خرید زعفران از کشاورزان با توجه به ابلاغیه جهاد کشاورزی در زمینه تغییر عدد کروسین زعفران به ۲۹۰ به بالا بیان کرد: این موضوع مربوط به سازمان تعاون روستایی به عنوان متولی خرید است. تا جایی که بنده اطلاع دارم ۷۰ درصد وجه زعفرانکاران پرداخت شده و ۳۰ درصد باقی مانده نیز تا پایان سال پرداخت خواهد شد.
سهم ۱۱ درصدی مشهد از درآمد ناخالص کشاورزی و دامپروری استان
میری دیسفانی گفت: حدود ۱۱ درصد از درآمد ناخالص بخش کشاورزی و دامپروری استان متعلق به مشهد بوده و حدوداً ۱۵ درصد از تولیدات بخش کشاورزی استان در شهرستان مشهد متمرکز شده است. حدود ۴۰ هزار بهرهبردار در عرصههای مختلف کشاورزی، دامپروری و صنایع وابسته به آنها در شهرستان مشهد فعالیت میکنند.
وی در خصوص فعالیتهای جهاد کشاورزی شهرستان مشهد در حوزه تولیدات گیاهی با محوریت محصولات زراعی افزود: در سال جاری ۲۲۰۰ تن بذر گواهیشده غلات در بین کشاورزان توزیع و ۳۸ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان از آنها خریداری شده است. همچنین ۵۵۰۰ هکتار از مزارع غلات با هدف افزایش بهرهوری، عملکرد محصول و راندمان آب به سیستمهای نوین آبیاری مجهز شدهاند.
معاون رئیس سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد تصریح کرد: از مجموع ۵۰ هزار هکتار اراضی موجود در شهرستان مشهد، ۲۳ هزار و ۷۰۰ هکتار به کشت غلات اختصاص پیدا کرده است. از این میزان ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار متعلق به محصول جو و ۱۱ هزار هکتار متعلق به کشت محصول گندم است.
میری دیسفانی ادامه داد: در سال جاری با افزایش حوزه مکانیزاسیون، ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی زراعی غلات یعنی معادل ۵۰ درصد از سطح زیر کشت غلات به صورت مکانیزه کشت میشود. همچنین در ۱۱ ماه گذشته حدود ۱۱ هزار و ۹۰۰ تن انواع کودهای شیمیایی در سطح شهرستان توزیع شده است.
۶۷۳۰ هکتار از اراضی مشهد زیر کشت قراردادی گندم است
وی در خصوص سهم مشهد در کشت قراردادی گندم عنوان کرد: تاکنون ۲۶۳ قرارداد با کشاورزان گندمکار سطح شهرستان با حدود ۶۷۳۰ هکتار اراضی تحت کشت منعقد شده و شرکت بازرگانی دولت ایران ملزم به تامین نهادهها و خرید محصول از این کشاورزان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد در رابطه با تمهیدات این سازمان برای مبارزه با آفات و عوامل خسارتزای گیاهی خاطرنشان کرد: دفع آفات، علفهای هرز، بیماریهای گیاهی و کانونکوبی کانونهای ملخ در ۳۹ هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی شهرستان انجام شده است.
میری دیسفانی با اشاره به نظارت بر واحدهای گلخانهای سطح شهرستان تصریح کرد: طی سال جاری ۲۷۰ مورد از گلخانههای سطح شهرستان مورد بازدید قرار گرفته است. ۵ هکتار از باغات سطح شهرستان مشهد نیز جهت مبارزه با عوامل نامساعد جوی سایهباندار شده است.
وی عنوان کرد: توسعه و کشت گیاهان دارویی از مهمترین رسالتهای ما در حوزه باغبانی شهرستان با هدف اصلاح الگوی کشت است. تاکید ما بر کشت گیاهان کمآب طلب به میزان ۵۰ هکتار شامل گیاهانی از جمله آنغوزه، زیره سبز و گل محمدی است.
صادرات نهال اصلاح شده از مشهد به سطح کشور
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مشهد گفت: در سال جاری تعداد نهالستانهای شهرستان از سه واحد به ۶ واحد با ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون اصله نهال اصلاحشده لیبلدار در سال افزایش پیدا کرده است. کانون تولید نهال اصلاحشده خراسان رضوی، شهرستان مشهد بوده و تعدادی از این نهال ها به سایر استانها وشهرستانهای سطح استان صادر میشوند.
میری دیسفانی ادامه داد: اخذ و صدور مجوز برای ایجاد ۳ نهالستان نیز در دست اقدام است و در سال آینده تعداد نهالستانهای مجوز دار سطح شهرستان به ۹ هدد افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین طی سال جاری حدود ۸ هکتار باغ مدرن متراکم در سطح شهرستان به منظور افزایش تراکم اصله نهال و کاهش دوره بازگشت سرمایه و دوره بازدهی محصول ایجاد شد.
وی با بیان اینکه طی سال جاری تاکنون ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون به جامعه هدف شهرستان تخصیص پیدا کرده است، عنوان کرد: این تسهیلات شامل ۳۵ دستگاه انواع کمباین، تراکتور و دنبالهبندهای کشاورزی بوده است. این تسهیلات با نرخ سود ۱۵ درصد و بازپرداخت ۵ ساله است. صدور کارت سوخت و نظارت بر فعالیت ۳۲۰۰ دستگاه تراکتور و ۱۱۶ دستگاه کمباین از جمله مهمترین اقدامات شاخص در حوزه مکانیزاسیون شهرستان است.
انتهای پیام
نظرات