ایوب سلطانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: هماکنون طبق دستور کار ابلاغی اداره کل میراث استان و با تخصیص اعتباری به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان مرمت جداره جنوب غربی معبد بردنشانده در حال انجام است.
وی خاطرنشان کرد: با این که این معبد در گذشته آسیبهایی دیده است اما هنوز هم زیباترین معبد سنگی جنوب کشور است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی شهرتان مسجدسلیمان افزود: معبد بردنشانده یکی از معابد فضای باز هخامنشی است.
به گزارش ایسنا، معبد بردنشانده بنای تاریخی به جا مانده از دوران حکومت هخامنشیان است که در ۱۶ کیلومتری شهر مسجد سلیمان و در جاده سد شهید عباسپور واقع شده است.
بردنشانده قدیمیترین عبادتگاه روباز ایرانی و مربوط به دوره هخامنشیان است که برای قرنها تشریفات مذهبی در هوای آزاد آن انجام میشد و نقوش برجسته روی سنگهای آن مربوط به عهد اشکانیان است و دارای سه رشته پلکانی و فرورفتگی غرفه مانند است که حدود ۷۰۰ متر طول و ۲۵۰۰ متر عرض دارد و دالانها، ستونها و اتاقهای آتشکده آن یادآورد معماری پیش از هخامنشیان است.
این محل بر دشت مرتفعی که آن را احاطه کرده تسلط دارد و دشت نیز توسط رشته کوههای مرتفع سنگی دیوارمانندی محاصره شده و چشمانداز منحصربفردی ساخته است. این محل به نام بردنشانده شناسایی میشود و در زمان هخامنشیان معابد در فضای باز ساخته میشدند و اولین معبدی که مسقف بوده در زمان اردشیر دوم ساخته شد.
معبد بردنشانده ۲ اسفند ۱۳۲۷ با شماره ثبت ۳۷۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات