علیرضا فارسی نژاد ظهر امروز ۱۳ بهمن ماه در آئین افتتاح اولین مرکز فوق تخصصی کم خونی کشور در کرمان گفت: فردی که مقدار گلبولهای خونش کم باشد، دچار کم خونی است.
او، بیان کرد: طبق آمار کم خونی جهانی ۲۷ درصد است که از این میزان ۴۲ درصد آن مربوط به کودکان زیر پنج سال و ۴۰ درصد دیگر آن متعلق به زنان باردار است.
رئیس دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بررسی های انجام شده در کشور، اظهار کرد: ۱۶۵ هزار نفر بالای ۳۵ سال در کشور از نظر کم خونی مورد بررسی قرار گرفته اند که ۹ درصد این افراد در این طیف کم خونی قرار داشتند که ۱۲.۵ درصد آن را زنان و ۴.۵ درصد آقایان بودند.
به گفته وی، به صورت میانگین از هر ۱۰ نفر یک نفر به کم خونی مبتلا است. حدود ۷۰ درصد افراد دچار بیماری کم خونی دارای کم خونی خفیف، ۲۹ درصد کم خونی متوسط و دو درصد افراد کم خونی شدید دارند.
او ادامه داد: بندرعباس با ۳۷.۵ درصد بالاترین آمار کم خونی و کرمان با ۲۶ درصد مقام هفتم در این زمینه را دارد لذا کرمان جزو استان هایی است که کم خونی در آن شیوع دارد.
فارسی نژاد بیان کرد: ژن درمانی یکی از راه های درمان سرطان است و براساس این تکنیک هزینه درمان حدود ۵ میلیارد تومان می شود.
او تاکید کرد: ۶۰۰۰ نفر در استان کرمان مبتلا به سرطان خون هستند که درمان آن نیاز به پیوند مغز و استخوان دارد اما هزینه آزمایشات بسیار سنگین است و از مجلس شورای اسلامی درخواست داریم که ردیف مستقل برای آزمایش HLA تعیین کند.
انتهای پیام
نظرات