محسن ربانیزاده سهشنبه ۱۱ بهمن در کنفرانس خبری آغاز سومین مرحله از مدیریت هوشمندمصرف آرد و نان با اشاره به این موضوع که ۱۰ درصد بودجه کشور هر سال صرف یارانه نان میشود، گفت: باید مراقب باشیم که این یارانه از مسیر خود منحرف نشود و مسئولان ذی ربط هم حواسشون به این مورد باشد.
او ادامه داد: البته ما در این زمینه به فرمانداران تفویض اختیار حداکثری دادیم تا با صلاحدید در شهر خود در زمینه ایجاد نانوایی جدید و یا موارد مربوط از جمله رسیدگی به تخلفات احتمالی، اقدام کنند.عرضه نان توسط فرمانداریها و اداره غله مدیریت میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس در خصوص تخلفات احتمالی نانواییها هم گفت: معتقدیم مردم بهترین ناظران فعالیت نانواییها هستند. از اینکه میشنویم در بعضی نانواییها به جای 200 گرم، نان 130 گرمی عرضه میشود، ناراحتیم، گاهی کم بودن وزن نان مشهود است.
ربانیزاده با تاکید براینکه نانوایان موظف هستند درخواست مشتری در خصوص مشخص کردن وزن چانه را اجابت کنند، به جداسازی آرد ویژه تولید نان صنعتی از سنتی و عادی و تفاوت قیمت نان صنعتی در هر شهر به دلیل تفاوت هزینهها کیفیت و امکانات هر شهر اشاره و اضافه کرد: با توجه به اهمیت سلامت مردم امروز تولید نان کامل یک ضرورت است و ما چارهای جز رفتن به سمت نان کامل نداریم، چرا که هر چه تغذیه سالمتر باشد، جامعه سالم تر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس اعلام آمادگی کرد که به میزان ایجاد هر اشتغال برای تولید نان کامل، به همان تعداد هم تسهیلات کم بهره به واحدهای نانوایی ارائه شود.
ربانیزاده همچنین با اشاره به اینکه گران شدن قیمت نان یک تصمیم کشوری است و ارتباطی با تصمیمات استانی ندارد، از محهز شدن ۳۲۰۰ نانوایی به دستگاه کارتخوان در این فاز اشاره و خواستار مصرف مناسب و پیشگیری از هدرروی و دورریز نان شد.
محمد شریفی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس هم در این جلسه با بیان اینکه همزمان با ۱۱ استان کشور، فاز سوم طرح هدفمندی آرد و نان در سطح تمام نانوایی استان اجرا میشود، گفت: در طرح سوم هوشمندسازی یارانه آرد و نان بدون افزایش قیمت نان است.
او با بیان اینکه یکی از اقدامات شجاعانه دولت سیزدهم مدیریت هوشمند و هدفمندی یارانه آرد و نان بوده است افزود: یارانه نان یکی از اولویتهایی است که با هدفمندی آرد و نان در دولت سیزدهم برای جلوگیری از گران شدن نان، یارانه بطور مستقیم به نانواها اختصاص یافته است.
شریفی ضمن اشاره به اینکه سیاست هدفمند سازی یارانه آراد و نان تنها اتصال نانوا به یک دستگاه پوز نبوده است، افزود: در اجرای سوم این طرح قرار نیست قیمت نان گران شود و به ازای فروش نان، یارانه به حساب نانوا واریز میشود.
او افزود: هدف طرح اصلاح چرخه معیوب تخلف در توزیع یارانه آرد و نان و کاهش مشکلات مردم است.
شریفی از واریز۱۵ درصد فروش عرضه نان در طول یکروز به حساب نانوا خبر داد و گفت: این یارانه را وزرات اقتصاد به حساب نانوا واریز میکند.
او به تشکیل کارگروه رصد و پایش گندم، آرد و نان به ریاست استاندار فارس از مردادماه امسال هم اشاره کرد و گفت: یک مرکز رصد و پایش در شهر ایجاد شده و در این مرکز نمایندگان کارگروه فعالیت و یا تراکنش نانواها را بصورت روزانه رصد میکنند تا تخصیص یارانه ۱۵درصدی براساس عملکرد باشد و از سوی دیگر این نظارت سامانه برای جلوگیری از تراکنشهای مشکوک روزانه است.
شریفی بیان اینکه سهمیه آرد هر نانوا براساس سامانه مربوطه تعیین میشود، خاطرنشان کرد: عملکرد تعداد ۳هزار و ۱۹۷ نانوا روزانه رصد میشود و اگر نانوایی تراکنش مشکوک یا پخت نداشته باشد از طریق این مرکز پایش مشخص میشود.
او با بیان اینکه در فاز سوم مدیریت هوشمند یارانه آرد و نان چیزی به نام سهمیه هر نانوا نداریم، خاطرنشان کرد: تخصیص یارانه براساس ساعت پخت نیست بلکه براساس تراکنشها و میزان نان پخت و عرضه است.
شریفی با اشاره به اجرای فاز سوم طرح بعنوان پایلوت در استان قزوین ، اظهار امیدواری کرد با نتایج به دست آمده در این استان و اجرای فاز سوم در استان فارس و ۱۱ استان کشور، همزمان با ایام دهه فجر دیگر شاهد صفهای طولانی نانوایی نباشیم.
او با تاکید بر این مطلب که تا آخر بهمن ماه تمام استانهای کشور وارد فاز سوم اجرای طرح خواهند شد، گفت: فاز سوم هوشمند سازی توزیع سهمیه آرد به نانواییهای کشور دارای چند مزیت است که اختصاص سهمیه براساس تراکنشها و میزان نان پخت شده یکی از ظرفیتهاست که از تخلفات جلوگیری میکند و براساس این تراکنشها، انحرافها را میتوان مشاهده کرد.
شریفی تصریح کرد: اگر تراکنش نانواییها در ساعتهای غیر عرف پخت باشد، مشمول جریمه میشوند.
او خاطرنشان کرد: کسب و کارها با ثبت کارت در سامانه دچار هیچگونه محدودیتی برای خرید نیستند. همچنین برای افرادی که فاقد کارتهای بانکی عضو شبکه شتاب هستند مانند اتباع بیگانه، کارتی به نام کارت نانوا تعریف میشود تا خرید نان بصورت نقدی از طریق این کارت انجام شود.
شریفی همچنین از ایجاد یک کارنامه هوشمند برای عملکرد هر نانوا خبر داد و گفت: در این مرحله هر نانوا یک کارنامه در سامانه هوشمند دارد که به چه میزان آرد تخصیص میگیرند و چقدر پخت دارند. همچنین با کم فروشی برای پخت نان که مربوط به عدم تناسب خمیر و نان پخته شده است، برخورد میشود.
مدیرکل دفتر امور هماهنگی اقتصادی استانداری فارس گفت: با اجرای فاز سوم طرح در کنار صرفه جویی در مصرف آرد، میتوان نانوایی جدید تاسیس کرد به ویژه مناطق پر جمعیت شیراز که فاقد نانوایی است.
شریفی با بیان اینکه موفقیت طرح ۸۰ درصد به اطلاع رسانی دقیق بر میگردد و ۲۰ درصد به مباحث اجرایی، از ایجاد نانوایی سیار در نقاط پر جمعیت و در کنار بازارچه شهرداری خبر داد.
مهدی جمالی، مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی فارس نیز در این نشست با بیان اینکه در شهرستان شیراز حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نانوایی کمبود داریم، گفت: با صرفه جویی در مصرف نان از محل اجرای فاز سوم، میتوان نانوایی جدید تاسیس کرد.
او با اشاره به اینکه متناسب سازی سهمیه آرد با عملکرد نانواها در فاز سوم طرح رقم میخورد، گفت: استفاده از کارتهای هوشمند در محلهای دیگر عواقب جبران ناپذیری برای نانوا دارد و باعث قطع سهمیه آرد میشود.
جمالی با بیان اینکه صحت و سقم تراکنش نانواها روزانه رصد میشود، از تشکیل یک کارنانه برای نانواها خبر داد و گفت: اگر ثبت تراکنش واقعی باشد باعث کاهش سهمیه آرد تخصیص یافته به نانوا میشود.
مدیرکل اداره غله و خدمات بازرگانی فارس ادامه داد: در مرحله سوم طرح هوشمندسازی آرد و نان سه هدف را دنبال میکنیم؛ هدف اول ترمیم کمک هزینه واحدهای نانوایی از ۱۵درصد به ۲۵درصد است که البته میتواند تا ۳۷درصد هم افزایش یابد اما ۱۲درصد تنها به نانواییهایی تعلق میگیرد که اولا تراکنش غیرواقعی نداشته باشند و دوم اینکه نان مناسب به مردم تحویل بدهند و در غیر اینصورت تنها از یارانه ۲۵درصدی میتوانند استفاده کنند و از یارانه ۳۷درصدی بی بهره میمانند.
جمالی افزود: هدف اول تغییر الگو ونوع پخت نان است و با این کار اگر نانواها از پخت نانهای لواش که کیفیت ندارند به سمت تولید نانهای با کیفیت تر بروند، مشمول تشویق میشوند.موضوع دوم تکمیل بستر و رفع اشکالات بستر هوشمندسازی و سومین مورد هم متناسب سازی عملکرد نانواییها با سهمیه آرد و تولید به اندازه همان میزان سهمیه است.
او در خصوص تولید نان سالم هم گفت: برای اولین بار اسن طرح به صورت پایلوت در ۱۲استان از جمله فارس اجرایی میشود.در حال حاضر تمام نانواییهای شیراز جز چند مورد اندک که مشکل ورثه و حقوقی دارند مجهز به دستگاه کارت خوان ویژه و متصل به شبکه هستند.
جمالی گفت: در راستای حفظ سلامت شهروندان برای اولین بار در شیراز ۱۷ نانوایی تولید نان کامل را از ۱۶بهمن ماه به مدت ۱۰ روز آغاز میکنند.
رعنایی، رئیس اتاق اصناف فارس هم با بیان اینکه در شهر شیراز تعداد هزار و ۱۰۳ نانوایی با پروانه کسب فعال هستند که باز هم به نانوایی نیاز داریم، گفت: حسب وظیفه نظارتی از ابتدای آبان ماه تا به امروز ۲۱۹ بازرسی انجام شده که ۶۱ مورد به تشکیل پرونده منجر شده است.
او با اشاره به اینکه شهروندان کیفیت و کمیت نان با شماره های۳۲۲۴۰۰۰۰ میتوانند مراتب تخلفات را گزارش کنند، گفت: مردم میتوانند با ارائه گزارشها در پخت نان با کیفیت نقش ایفا کنند.
انتهای پیام
نظرات