مهدی مصری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی متناسب با شرایط خود بیشتر در حوزه خدماتی فعالیت دارد، اظهار کرد: این دانشگاه در راستای رشد اقتصادی بیشتر در حوزه غذا و دارو اقداماتی را دنبال میکند.
وی از چالشهای موجود در عرصه تولید یاد کرد و گفت: با برگزاری جلسات مختلف به دنبال حل این مشکل در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی استان قم هستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی استان قم همکاری لازم در ابعاد آئین نامهها با بخش خصوصی که بخواهد دفاتر خدمات سلامت را راهاندازی کند، دارد.
وی با بیان اینکه به دنبال تاسیس پالایشگاه پلاسما هستیم، مطرح کرد: باتوجه به نیاز کشور به بحث پلاسما راهاندازی این پالایشگاه در دانشگاه علوم پزشکی استان قم یک گام مهم و اساسی است.
مصری با اشاره به اینکه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جعفرآباد راهاندازی شده است، عنوان کرد: برای راهاندازی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهک نیز نیازمند موقعیت یابی و انتخاب زمین مناسب هستیم تا در سال ۱۴۰۲ عملیات احداث آن را آغاز کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین دومین شبکه بهداشت و درمان شهرستان قم نیز تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه در حوزه درمان با مشکل کمبود هزار و ۵۰۰ تخت مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: ۵۰۰ تخت از این تعداد برای بخش اطفال است که با پیگیریهای نمایندگان قم در مجلس شورای اسلامی ۲۵۰ تخت برای بیمارستان الزهرا درحال تامین است.
وی افزود: همچنین تامین ۲۵۰ تخت دیگر را نیز یکی از خیرین بر عهده گرفته است که کلنگ زنی آن در فضای پشت بیمارستان شهید بهشتی انجام خواهد شد.
مصری با اشاره به پروژههایی که استان قم به آنها نیاز دارد، تصریح کرد: احداث دانشگاه پزشکی، خوابگاه پسران، مورکز توسعه فناوری پیشرفته و ... ازجمله این پروژهها هستند.
وی با بیان اینکه شبکه بهداشت و درمان در داخل شهر ۴۳ مرکز استیجاری دارد، یادآور شد: برای حل این مشکل تا اردیبهشتماه فرصت داریم تا با همکاری لازم از سوی شهرداری و تحویل زمین، به دنبال ایجاد پایگاههای سلامت باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اضافه شدن رشتههای جدید به دانشگاه علوم پزشکی استان قم، بیان کرد: با رایزنیهای انجام شده به دنبال اضافه کردن رشتههای عفونی، ارتوپدی، رادیولوژی و ... هستیم، همچنین رشته گوارش که در گذشته اضافه شده بود نیز نیازمند ارزیابی مجدد است.
وی با بیان اینکه بحث افکاک آموزش پزشکی از حوزه سلامت خطرناک و یک چالش بزرگ است، اظهار کرد: حوزه سلامت یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است چراکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه تولید علم و خدمات دانش پزشکی رشد خوبی داشتهایم.
مصری ادامه داد: خوشبختانه در حوزه غذا و دارو اعتبارات لازم از طریق ملی برای تامین تجهیزات مورد نیاز برای اندازهگیری سموم و سایر شاخصها درحال فراهم شدن است.
وی با اشاره به نیروی انسانی فعال در دانشگاه علوم پزشکی، اظهار کرد: جمع کل نیروهای انسانی دانشگاه علوم پزشکی ۷ هزار و ۱۵۸ نفر هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم مطرح کرد: ۱ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۳۹۹ نفر تحت پوشش معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هستند.
وی با اشاره به اینکه ۴۱۳ هزار و ۹۷۱ خانواده تحت پوشش این معاونت هستند، عنوان کرد: ۲۸ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۹۴ پایگاه سلامت، ۵۹ خانه بهداشت، ۱۰ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی و ۹ مرکز منتخب روستایی در قم فعال هستند.
مصری از تعداد خدمات بهداشتی انجام شده طی ۶ ماه گذشته یاد کرد و گفت: طی این مدت بیش از ۷ میلیون خدمت به مراجعه کنندگان ارائه شده است.
وی با بیان اینکه هزار و ۹۹۵ تخت فعال خصوصی و دولتی در استان قم داریم، عنوان کرد: از این تعداد ۷۰ درصد دولتی و ۳۰ درصد خصوصی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با اشاره به اینکه طی ۶ ماه گذشته ۶۵ درصد اشغال تخت داشتهایم، خاطرنشان کرد: همچنین در این مدت ۷۷ هزار بیمار بستری داشتهایم.
وی اضافه کرد: همچنین در این مدت زمان ۱۸ هزار و ۷۷۴ مورد آزمایش انجام شده است.
مصری با بیان اینکه بحث گردشگری سلامت یک موضوع مهم است، تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی استان قم اهتمام لازم در این راستا را دارد و اقدامات مختلفی در این راستا انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه وضعیت ناوگان آمبولانسهای استان مناسب نیست و این خودروها درحال فرسوده شدن هستند، یادآور شد: تعداد ماموریتها در استان زیاد است که موجب استهلاک بیشتر آمبولانسها شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه چالشهای مختلفی در دانشگاه داریم، ابراز کرد: کمبود اعتبارات ملی و استانی بابت طرحهای عمرانی، متناسب نبودن اعتبارات با هزینههای پروژهها به دلیل افزایش تورم و تعدیلهای مستمر در پروژههای عمرانی و متناسب نبودن نرخ تعرفههای درمانی با نرخ تورم که در سنوات اخیر باعث تراز منفی مالی شده ازجمله این چالشها هستند.
وی ادامه داد: چالشهای دیگر دانشگاه علوم پزشکی استان قم نیز تاخیر واریز مطالبات تاخیر واریز مطالبات توسط سازمانهای بیمهگر که باعث انباشت بدهیهای پرسنلی و غیر پرسنلی شده، عدم همکاری مطلوب سازمانهای بیرونی و کمبود نیروی انسانی پزشک متخصص است.
مصری با اشاره به پروژههای درحال اجرا در حوزه معاونت بهدشاتی، بیان کرد: مهمترین پروژه این معاونت احداث مرکز جامع سرطان شهید بهشتی است که نیازمند ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.
وی با بیان اینکه بیمارستان نور و خاتم الانبیاء دو پروژه غیردولتی هستند که در دست اجرا قرار دارند، اظهار داشت: بیمارستان ۴۵۰ تخته نور ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی و بیمارستان هزار تخته خاتم الانبیاء نیز ۲۰ درصد پیشرفت داشته است.
انتهای پیام
نظرات