به گزارش ایسنا، دستگاه تصفیه پساب مبتنی بر همافزایی فناوری پلاسما و کویتاسیون در تخریب و خنثیسازی آلایندههای آلی حاصل از فاضلابهای صنعتی، معادن، خانگی، تصفیه پسابهای بیمارستانی حاوی ترکیبات خطرناک و تصفیه آبهای آلوده و سمی به فلزات سنگین و میکروارگانیزمها کاربردی است؛ چرا که این دستگاه باعث تخریب میکروارگانیزمها، ترکیبات آلی آلاینده و ترسیب فلزات سنگین موجود در آب میشود.
از مزایای این دستگاه میتوان به توانایی تخریب مواد بسیار پایدار، حجم کم فضای اشغالی فرآیند تصفیه، عدم استفاده از مواد شیمیایی، کاهش هزینه در مقایسه با روشهای مشابه، حذف فلزات سنگین و کاهش تولید لجن حجمی اشاره کرد.
در این دستگاه از ترکیب دو فناوری پلاسما و کویتاسیون برای تصفیه استفاده شده است. فناوری پلاسما در واقع بهرهگیری از تخلیه الکتریکی ولتاژ بالا با ایجاد نقاط پر انرژی درون آب با استفاده از رژیمهای پلاسمایی همچون تخلیه آرک، تخلیه تابان و تخلیه تاریک به صورت پالسی بدون افزایش دمای توده سیال نسبت به حالتهای معمول است که کاهش مصرف انرژی و افزایش توان تخلیه در زمان کوتاه را در پی خواهد داشت.
به نقل از مرکز اطلاعرسانی معاونت علمی ریاستجمهوری، فناوری کویتاسیون با استفاده از ماژولهای ایجاد کویتاسیون (اریفیس پلت، ونتوری، روتاری و گردابی) و ایجاد اختلاف فشار، باعث ایجاد حفرات ماکرو/ میکرو شده و با انفجار آنها نقاط پرانرژی تولید میشود.
در این دستگاه بخش پلاسمای پالسی با ایجاد تخلیه الکتریکی درون آب، محیطی مستعد برای تخریب آلایندهها را فراهم میکند. با همافزایی پلاسما و کویتاسیون و کنترل شرایط و هندسه ترکیبی، بهرهوری افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام
نظرات