• دوشنبه / ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401111007283
  • منبع : نمایندگی زنجان

فعالیت ۹ مرکز غیردولتی در خصوص ارائه خدمات به سالمندان زنجانی

فعالیت ۹ مرکز غیردولتی در خصوص ارائه خدمات به سالمندان زنجانی

ایسنا/زنجان مدیرکل بهزیستی استان زنجان از فعالیت ۹ مرکز غیردولتی تحت نظارت بهزیستی در خصوص ارائه خدمات به سالمندان  خبر داد و گفت: با ایجاد مراکز روزانه سالمندان، باید شرایط حضور این قشر از جامعه به صورت نیمه‌وقت در این مراکز فراهم شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط‌عمومی بهزیستی استان زنجان، سلمان حسینی اظهار کرد: نزدیک به ۴ هزار نفر از سالمندان دارای معلولیت تحت پوشش از خدمات شبانه‌روزی توان‌بخشی، ویزیت در منزل، مناسب‌سازی، برنامه CBR توانبخشی مبتنی بر جامعه  و  فعالیت‌های اجتماعی وآموزشی - توان‌بخشی روزانه، تحت نظارت بهزیستی بهره‌مند هستند.

وی با اشاره به اهم خدمات حوزه توانبخشی از جمله پرداخت مستمری، طرح توانمندسازی سالمندان، خدمات توانبخشی سرپایی، تجهیزات وسایل کمک توان‌بخشی C.B.R توان‌بخشی مبتنی بر جامعه و مناسب‌سازی، ادامه داد: فعالیت‌های اجتماعی سالمندان در جامعه باید تقویت شود و با اجرای طرح توانمندسازی سالمندان توسط بهزیستی قدمی در راستای افزایش آرامش روان این افراد صورت گرفته شود.

حسینی با اشاره به اینکه با ایجاد مراکز روزانه سالمندان، باید شرایط حضور این قشر از جامعه به صورت نیمه‌وقت در این مراکز فراهم شود و اقامت شبانه در میان خانواده باشد تا رابطه عاطفی قطع نشود، افزود: مراکز روزانه این فراغ بال را برای خانواده ایجاد می‌کند که به فعالیت‌های روزمره خود برسند و حرمت سالمندان نیز حفظ شود. در همین رابطه سه مرکز نگهداری شبانه‌روزی، ۲ مرکز روزانه سالمندان و ۲ بنیاد فرزانگان ویژه سالمندان و یک مرکز ویزیت در منزل سالمندان و یک مرکز طرح توانمندسازی سالمندان در زنجان فعالیت می‌کند.

این مسئول حداقل سن پذیرش در این مراکز را ۶۰ سال عنوان کرد و افزود: سالمندان تحت پوششی بهزیستی با حداقل وابستگی و یا سالمندان با وابستگی نسبی مجاز به پذیرش در مرکز روزانه هستند و همچنین سالمندان دارای بیماری عفونی و مسری، پس از طی دوره سرایت‌بخشی با نظر پزشک مرکز پذیرش خواهند شد.

مدیرکل بهزیستی با اشاره به خدمات توانبخشی در منزل، گفت: به ازای هر فرد معلول تحت پوشش سازمان و براساس نوع، شدت معلولیت و نیاز به هر نوع خدمت تخصصی (خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، روانشناسی، گفتاردرمانی، پرستاری، مددکاری و ویزیت پزشک) به افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید ارائه می‌شود. این خدمات توان‌بخشی توسط تیم‌هایی متشکل از پزشک، روانشناس، گفتار درمانگر، مددکار، فیزیوتراپیست، کاردرمانگر و پرستار ارائه می‌شود و هر ۶ ماه نیز ارزیابی کلی از وضعیت خدمات ارائه شده و پیشرفت فرد دریافت‌کننده خدمت صورت می‌گیرد.

وی در خصوص طرح ارتقاء توانمندسازی سالمندان، تصریح کرد: در این طرح تمرکز بر خدمات و طیفی از مداخلات است تا یک فرد سالمند با کمترین سطح مشارکت، به فردی مبدل شود که بتواند با استفاده از توانایی‌ها، ظرفیت‌ها و استعدادهای خود، سطحی از مشارکت را تجربه کرده که بتواند حقوق فردی و اجتماعی خود را مطالبه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha