به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ماتئوش موراویکی، نخستوزیر لهستان گفت: آمادهایم تا علاوه بر ۱۴ تانک لئوپارد آلمانی، ۶۰ تانک بروزرسانیشده به اوکراین بفرستیم که ۳۰ دستگاه از آنها از نوع پیتی-۹۱ هستند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین در پیامی توییتری از این اقدام ورشو تشکر کرد و نوشت: با هم پیروز خواهیم شد. روز دوشنبه وزیر دفاع لهستان اعلام کرد که رسیدن این تانکها به دست کییف ممکن است سه ماه طول بکشد.
کمک ۹۲ میلیون یورویی بلژیک
از سوی دیگر، گرچه بلژیک با بیان اینکه تانکهای لئوپارد خود را در ۲۰۱۴ فروخته، از ارسال آنها به اوکراین خودداری میکند، اما این کشور روز جمعه از بزرگترین بسته کمک نظامی خود از آغاز حمله روسیه به اوکراین خبر داد.
الکساندر دوکرو، نخستوزیر این عضو ناتو گفت: بلژیک از آغاز این جنگ تلاش زیادی در کمکرسانی به اوکراین کرده است. ما در مجموع ۱۴۶ میلیون یورو کمک نظامی به اوکراین فرستادهایم. امروز شورای وزرا تصمیم گرفت که یک بسته کمک نظامی جدید با ارزش ۹۲ میلیون یورو به اوکراین بفرستد.
گرچه بلژیک از ارائه جزئیات دقیق درباره محتوای این بسته کمکی خودداری کرد، اما وزیر دفاع این کشور اعلام کرد که از کمکهای در نظر گرفته شده میتوان به نارنجک، مهمات، موشک ضدهواپیما، تسلیحات ضدتانک، خودروهای زرهی سبک، مسلسل و اسلحههای تهاجمی اشاره کرد.
این بسته همچنین حاوی موشکهای پیشرفته هوا به هوای AIM-۱۲۰ خواهد بود که بلژیک در نوامبر سال گذشته از آمریکا خریداری کرد، موشکهایی که همچنین میتوانند با موشکاندازهای ناسامس که آمریکا به اوکراین داده، پرتاب شوند.
علاوه بر این، بلژیک قصد دارد کِشندههای Volvo N۱۰ را به اوکراین بفرستد، خودروهایی که بلژیک آنها را در ۲۰۲۱ به دلیل «حفاظت ضعیف از سرنشینان» از دور خدمت خارج کرد. گزارشها حاکی از آن است که خودروهای تاکتیکی Iveco LMV هم به اوکراین فرستاده شوند. این در حالیست که به دلیل بروز نقص در بدنه زرهی این خودروها، بلژیک قصد داشت تا سال ۲۰۲۶ آنها را هم از دور خارج کند.
آلمان: حرف جنگنده را هم نزنید!
آلمان که سازنده تانکهای لئوپارد است، بالاخره به درخواستهای فراوان برای ارسال این تانکها به اوکراین پاسخ مثبت داد و به دیگر کشورهایی که این تانکها را از برلین خریداری کردهاند نیز اجازه داد که آنها را به اوکراین بفرستند. با این حال به نظر میرسد کییف هنوز راضی نشده است.
آندری ملنیک، سفیر سابق اوکراین در برلین روز جمعه در توییتر نوشت: شمارش معکوس آغاز شده است. میخواهم ببینم دولت آلمان تا کی میخواهد از ارسال جنگنده و موشکهای آلمانی خودداری کند.
در مقابل بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع جدید آلمان گفت: هواپیماهای جنگنده سیستمهایی به مراتب پیچیدهتر هستند و قدرت آتش و برد بسیار متفاوتی دارند. ارسال آنها به اوکراین پا گذاشتن به وضعیتی است که در حال حاضر شما را از آن بر حذر میدارم.
با این حال اوکراین از ابتدای جنگ تا امروز شاهد آن بوده که آلمان در مقابل فشارهای همپیمانان خود در ناتو، کوتاه آمده است. دمیتری کولبا، وزیر خارجه اوکراین در اوایل ماه میلادی جاری گفت: آلمان بالاخره این کار را میکند. قبلا هم دیدیم که در ماجرای هوویتزرهای خودکششی، سامانههای ضدهوایی IRIS-T و سامانههای پاتریوت و ماردر، چنین کرد.
زلنسکی: تانکها کم یا دیر باشد، به دردمان نمیخورد
گرچه آلمان و آمریکا در نهایت با ارسال تانکهای لئوپارد و آبرامز به اوکراین موافقت کردند، اما زلنسکی سرعت پایین غرب در ارسال این تانکها به کییف را مورد انتقاد قرار داده و از حالا هشدار داده که به تعداد کمی از این تانکها راضی نخواهد شد.
آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ۳۱ دستگاه تانک آبرامز M۱ به اوکراین میفرستد،اما تصریح کرد که این کار ممکن است چند ماه طول بکشد. کاخ سفید اعلام کرده که قصد دارد این تانکها را مستقیما از بخش صنعت دفاعی آمریکا خریداری کرده و به اوکراین بفرستد، نه اینکه از تانکهای موجود در انبارهای خود استفاده کند.
زلنسکی در واکنش گفت: اگر تانکهای آمریکا بخواهند در ماه اوت به اینجا برسند، دیگر خیلی دیر خواهد شد. همچنین تعداد کمی از این تانکها در میدان نبرد تغییر خاصی ایجاد نخواهد کرد.
این رئیسجمهوری اوکراین به شبکه خبری اسکای گفت که برای اجرای ضد حمله علیه نیروهای روسیه به ۳۰۰ تا ۵۰۰ تانک نیاز دارد.
خودداری برزیل از فروش مهمات به آلمان: 5 میلیون دلار ارزش خشم روسیه را ندارد
آلمان از برزیل درخواست کرده که پنج میلیون دلار مهمات تانک لئوپارد ۱ از این کشور خریداری کند، اما برزیل این پیشنهاد را رد کرده است.
لوییس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیسجمهوری برزیل در واکنش به این درخواست آلمان ابتدا خواستار تضمین برلین برای عدم ارسال این مهمات به اوکراین شد، اما در نهایت به کلی این درخواست را رد کرد و گفت که ارزش درگیر شدن با روسیه را ندارد.
داسیلوا هم مانند ژایر بولسونارو، رئیسجمهوری سابق برزیل موضع بیطرفی در قبال جنگ روسیه و اوکراین اتخاذ کرده و از کمکهای سنگین غرب به این کشور انتقاد میکند.
جنگندههای انگلیسی پس از خروج نیروهای روس میرسند
روزنامه تلگراف به نقل از یک مقام ارشد نظامی انگلیس که نامش فاش نشد، گزارش داد که ممکن است پس از خروج نیروهای روسیه از اوکراین، بریتانیا برای ماموریتهای پلیس هوایی به اوکراین جت جنگنده بدهد.
این منبع به روزنامه گفت اگرچه ارسال هواپیماهای جنگی به اوکراین در حال حاضر "اولویت" لندن نیست، اما امکان چنین تدارکاتی را نمیتوان رد کرد.
این منبع گفت که بریتانیا ممکن است چنین سناریویی را در صورت خروج نیروهای روسی از اوکراین در نظر بگیرد و "نیاز است که اوکراینیها برای حفاظت از حریم هوایی خود یک ماموریت هوابانی انجام دهند."
انتهای پیام
نظرات