حجت الاسلام مهدی شریعت تبار در گفتوگو با ایسنا به مناسبت شب لیلهالرغائب اظهار کرد: نخستین شب جمعه ماه مبارک رجب لیلهالرغائب نام دارد و در حدیثی پیامبر اکرم(ص) میفرماید: فرشتگان اولین شب جمعه ماه مبارک رجب را لیلهالرغائب نام گذاری کردهاند.
وی افزود: مرحوم سید طاوس در کتاب اقبال حدیثی را نقل میکند و میگوید زمانی که زلف شب میگذرد تمام فرشتگان الهی به آسمان دنیا و کعبه میآیند و بعد از آن خداوند از آنها سوال میفرماید که خواسته و حاجت شما چیست. فرشتگان نیز میگویند خداوندا روزهداران ماه رجب را مورد غفران و رحمت الهی خود قرار بده و خداوند این خواسته آنان را اجابت میکند. پیامبر اکرم(ص) نیز در حدیثی در این خصوص میفرماید: اگر کسی اولین شب جمعه ماه رجب را روزه بگیرد و نماز مخصوص آن شب را به جا آورد مورد مغفرت الهی قرار میگیرد.
این کارشناس مذهبی در خصوص معنای لیلهالرغائب خاطرنشان کرد: گاهی اوقات لیلهالرغائب به معنای خواستهها و آمال انسانها تلقی میشود اما در واقعیت به معنای پاداش، اجر و بخشش عظیم و فراوان است و با به جا آوردن اعمال این روز مانند روزه گرفتن و نماز مخصوص این شب، شامل دعای ملائکه و طلب مغفرت آنان برای انسانها میشود.
شریعتتبار با اشاره به فضلیت شب لیلهالرغائب بیان کرد: لیلهالرغائب ۲ فضلیت حائز اهمیت دارد. اول آنکه شب جمعه است و شبی است که هنگامه استغفار و آمرزش الهی است و دیگری آنکه در ماه رجب قرار دارد و این ماه، ماه دعا، استغفار و خودسازی است. پیامبر اکرم (ص) در حدیثی روایت میکند که با فرا رسیدن ماه رجب فرشته داعی که همان فرشته دعوتکننده است به عالم دنیا میآید ومیگوید خوشا به حال کسانی که اهل ذکر و بندگی باشند و این فرشته می گوید خداوند در این ماه میفرماید این ماه من است و بنده، بنده من است و این ماه را مانند ریسمانی بین خودم و بندگانم قرار دادهام.
وی اضافه کرد: باید در شب لیلهالرغائب امیدوار باشیم مورد رحمت خداوند قرار بگیریم. این شب فرصت بسیار محترمی است که میتوانیم مورد عفو و بخشش الهی قرار بگیریم و از برکات آن بهرهمند شویم.
انتهای پیام
نظرات