• سه‌شنبه / ۴ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۵:۴۷
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1401110403235
  • خبرنگار : 71531

در همایش روز جهانی آموزش مطرح شد

فعالیت ۶۰۰ بیمارستان فرسوده در کشور/نقش نهادهای آموزشی در حوزه بیماری‌ها

فعالیت ۶۰۰ بیمارستان فرسوده در کشور/نقش نهادهای آموزشی در حوزه بیماری‌ها
عکس آرشیوی است.

فعالیت ۶۰۰ بیمارستان فرسوده در کشور، لزوم سرمایه‌گذاری در این حوزه و افزایش تاب‌آوری، نقش نهادهای آموزشی در حوزه بیماری‌ها و ... از جمله مباحثی بود که در همایش روز جهانی آموزش مطرح شد.

به گزارش ایسنا،  دکتر یوسفیان- مدیرکل اداره حوادث و بلایای سازمان اورژانس کشور در همایش روز جهانی آموزش، گفت: سالانه جامعه جهانی بیش از ۳۰۰ مورد انواع مخاطرات و حوادث را تجربه می‌کند. به طوری که این حوادث سالانه یک درصد از مرگ‌ها و آسیب‌ها را به خودش اختصاص می‌دهد. در عین حال تنها مخاطراتی که ما با آن‌ها مواجهیم، فقط حوادث طبیعی نیستند، بلکه انواع مخاطرات از جمله مخاطرات انسان‌ساختی را تجربه می‌کنیم که سهم قابل توجهی را به خودشان اختصاص می‌دهند.

وی افزود: ایران در قاره‌ای قرار گرفته که بالاترین سهم مخاطرات را در بین قاره‌ها به خودش اختصاص دادده است. در طول ۲۰ سال گذشته ۷۰ درصد حوادث در این قاره بوده است. بسیاری از حوادث طبیعی صحبت می‌شود، اما باید بدانیم که حوادث طبیعی در کشور ما در سال ۱۴۰۰ سهمی یک درصدی داشته است، اما حوادث انسان‌ساخت که شامل انفجارها، مسمومیت‌ها، آتش‌سوزی‌ها و... است، سهم بیشتری داشته‌اند.  

یوسفیان ادامه داد: در انواع حوادث طبیعی زلزله‌ها، طوفان‌ها و سیلاب‌ها بیشترین سهم را در ایران دارند و در حوادث انسان‌ساخت هم حوادث ترافیکی و آتش‌سوزی و مسمومیت‌ها را داریم. بحث حوادث ترافیکی دغدغه همیشگی حوزه سلامت بوده و سالانه بیش از ۱۶ تا ۱۷ هزار فوت را داریم و به نوعی مراکز بیمارستانی و پیش‌بیمارستانی در این حوزه درگیر می‌شوند. آنچه مشخص است، این است که اگر بتوانیم درک خطر افراد و دانش‌شان را نسبت به این نوع مخاطرات افزایش دهیم، قطعا می‌توانیم به نوعی پیشگیری کرده و تاثیرات مخرب این مخاطرات را کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه بحث آتش‌سوزی یکی از معضلات مهمی است که با آن مواجهیم، گفت: باید روی بحث‌های کاهش خطر سرمایه‌گذاری و به آن توجه کنیم. در عین حال کشور باتوجه به اقلیمی که دارد در معرض انواع مخاطرات طبیعی و انسان‌ساخت است. بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی ما در مجاورت گسل‌ها هستند و اکنون هم که ساخت و سازها انجام می‌شود، بر ساخت و ساز ایمن توجه نمی‌شود. هرچقدر روی تاب آوری سرمایه‌گذاری کنیم، آسیب‌پذیری را کاهش می‌دهیم. باید توجه کرد که اکنون مراکز ما عموما آسیب‌پذیری بالایی دارند. به عنوان مثال اکنون ۶۰۰ بیمارستان در کشور داریم که در شرایط فرسوده در حال فعالیتند که ظرفیتی حدود ۱۰۰ هزار تخت را به خودش اختصاص داده و سرمایه‌گذاری در آن اعتبارات بالایی می‌خواهد اما این سرمایه‌گذاری باعث می‌شود که تاب آوری افزایش یابد.  

نقش نهادهای آموزشی در حوزه بیماری‌ها

به گزارش ایسنا، در ادامه این همایش، دکتر فرشید رضایی-سرپرست دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت  در همایش روز جهانی آموزش، با بیان اینکه یکی از موضوعات مهمی که سازمان‌های مختلف در پیشبرد آن نقش دارند، بحث آموزش سلامت، فرهنگ سلامت و سواد سلامت است، گفت: در بهمن ماه ۱۳۹۸ که سازمان جهانی بهداشت هنوز پاندمی کرونا را اعلام نکرده بود، ‌ اعلام شد که کرونایی آمده و با خودش سوالات بسیار زیادی داشت. به طوری که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که بحث انسجام و بحث همه‌گیری اطلاعات غلط در پاندمی کرونا اهمیت دارد و این موضوع اهمیت آموزش را نشان می‌داد.  

وی با اشاره به مانورهای متعددی که در کشورهای مختلف از جمله آمریکا در راستای آمادگی برای بحران‌ها و بیماری‌ها و...  برگزار می‌شود، گفت: با این حال ارزیابی‌ها نشان می‌داد که در این مانورها کمتر به بحث آموزش پرداخته شده است. در عین حال در سال ۲۰۱۹ یک ماه قبل از کرونا مانوری در آمریکا انجام شد و مشخص شد که پیامدهای اقتصادی و اجتماعی پاندمی بسیار بالا خواهد بود.   باید توجه کرد که نقش نهادهای آموزشی برای کشورها در حوزه بیماری‌ها بسیار مهم است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha