به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عیناللهی در اختتامیه سومین جشنواره طب ایرانی ضمن تبریک حلول ماه مبارک رجب، گفت: یکی از نکات مهمی که دنبال آن هستیم سلامت است که راهکارهای مختلفی دارد، اما آیا راهکارهای دنیا همه به طور مطلق توانسته سلامت ایجاد کند و در درمان همه بیماریها موفق بوده است؟ در طول تاریخ روشهای زیادی انجام گرفته است اما هنوز به قله نرسیدیم و هنوز بیماریهایی هستند که علت و درمان ناشناخته دارند.
وی ادامه داد: علم پزشکی امروزه مبتنی بر تشخیص و درمان دارویی شده است. این در حالی است که بزرگترین تجارت دنیا بعد از نفت، دارو و کارتلهای دارویی است که این فرهنگ را در مردم ایجاد کردند که تنها راه درمانی، دارو است چون مافیای دارو در تمام دنیا وجود دارد و اینها سودهای کلانی دارند به دست میآورند و به این علت این روزها باید علم پزشکی راههای نوین سلولتراپی، تحقیقات ژنتیک و... را پیدا کند.
وی افزود: خود ما از سال ۷۸ در درمان بیماری چشمی با سلولهای بنیادی مشکلات را برطرف کردیم و این یک افق و تحول جدید در درمان است. ما در سلامت و درمان نباید یک بعدی فکر کنیم. امروزه احتیاج به جهشهای علمی و راهکار مهم داریم. مطلقگرایی در حیطه طب صحیح نیست. ما باید همه جانبهنگر باشیم و از همه امکانات موجود برای درمان استفاده کنیم که نام این درمان، روش مکمل است.
وی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از بیماریها، اظهار کرد: هرچه میگذرد سبک زندگیها از نظر تغذیه و مصرف فست فود و روغن زیاد و... بدتر میشود. در حالی که باید سرمایه خود را به سمت بهبود سبک زندگی ببریم. به دکتر نوری عزیز (وزیر آموزش و پرورش) پیشنهاد میکنم زنگ سلامت و کتاب درسی سلامت با تاکید بر سبک زندگی را از دوره ابتدایی تدوین کنند. من فکر میکنم خود ما در تربیت سبک زندگی بچهها اشتباه میکنیم که برای آنها چیپس و پیتزا و ... میخریم و آنها را با این غذاها آشنا میکنیم.
وی افزود: چطور در کتب درسی، تاریخ و جغرافی میخوانیم، پس برای سلامت هم کتاب بخوانیم و آموزش دهیم و به ارتقای سواد سلامت فکر کنیم. هرچه سن کمتر باشد آموزش پذیری بهتر است تا فرهنگ غلط تغذیه برای فرد از کودکی ایجاد نشود.
عیناللهی با اشاره به افتخار آفرینی کادر درمان در زمان کرونا، تصریح کرد: این افتخارات علی رغم تحریم و بدون کمک از هیچ کشوری شکل گرفت. اما نشان دادن این حماسه مهم است. حدود ۳۰۰ شهید مدافع سلامت داشتیم و اینها باید الگوی دهه هشتادیها و دانش آموزان باشند. دانش آموزان امروزه الگوی واقعی در فضای مجازی نمیبینند ولی ما الگوی واقعی در دفاع مقدس و مدافعین سلامت داریم. کادر درمان به نحوی خدمت کردند که هیچ بیماری در آن زمان روی زمین نماند و همه بستری شدند. میتوان ساعتها فیلم و سریال از این حماسه ساخت و یا کتابهای متعددی از آن نوشت و ما در این زمینه تماما آماده همکاری با وزارت آموزش و پرورش هستیم.
وی با اشاره به اینکه بعد از انقلاب یکی از بزرگترین دستاوردهای ما، در حوزه سلامت بوده است، بیان کرد: امروزه کشور ما در منطقه مدیترانه شرقی در تمامی شاخصهای سلامت با فاصله از کشورهای دیگر قرار دارد. هیچ درمانی نیست که در دنیا انجام شود و در ایران آن را نداشته باشیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد: طب ایرانی را به عنوان یک میراث گرانبها از نیاکان خود داریم و معتبرترین کتب هم در این زمینه نوشته شده است. دانشمندان زیادی در حیطه طب ایرانی داریم که شاید آنقدری که خارجیها به آنها اهمیت دادند، خود ما اهمیت ندادهایم. عامل رشد یک کشور هویت آن کشور است و دشمن همیشه به دنبال نشانه رفتن هویت ما بوده است که یکی از نقاط آن، طب ایرانی است که به ما نشان میدهد زمانی که غربیها هیچ چیز نداشتند ما یک هویت قوی با طب ایرانی داشتیم.
وی افزود: توجه طب ایرانی به پیشگیری و رعایت اصول تغذیه و... از نکات مهم آن است که امروزه در جامعه جهانی هم این مطالب مطرح میشود. خوشبختانه با تلاش دوستان ما امروزه توانستیم طب ایرانی را رتبه چهارم جهان داشته باشیم.
وی افزود: طی یکسال گذشته دو رشته مرتبط را در دانشکده طب ایرانی با موافقت اولیه و اصولی تدوین کردیم، فاز اول ادغام طب ایرانی در نظام شبکه بهداشتی ذیل ۱۴ دانشگاه علوم پزشکی صورت گرفته است، از تولید داروهای سنتی با رویکرد علمی حمایت کردیم. ما چیزی به نام دارونامه طب سنتی در کشور نداشتیم اما سازمان غذا و دارو اولین بار این دارونامه را منتشر کرد و این یک مستند علمی خود را ارائه میدهیم، ۲۲ راهنمای بالینی طب سنتی تدوین کردیم. همچنین ویزیت متخصصین طب ایرانی را تحت پوشش بیمه بردیم ولی لازم است تا پوشش بیمهای بخصوص در زمینه داروها وجود داشته باشد.
او تاکید کرد: یک زمانی میگفتند طب اسلامی و بعد گفتند طب ایرانی اما نباید واژه اسلامی را از آن بگیریم. خیلی از احادیث را در این زمینه داریم و اصلا مزیت طب ایرانی به حکیم بودن آن است. موافق اسم طب ایرانی هم هستیم اما در چنین روزهایی که ولادت امام محمدباقر (ع) است بالاخره باید نشان دهیم این طب اسلامی هم است. همه کسانی که در گذشته طبیب بودند، حکیم هم بودند و طب ایرانی هم جدا از این نیست.
انتهای پیام
نظرات